کد خبر: 200446
A

مقایسه کامپاند سیلیکونی با سایر پلیمرها: مزایا و معایب

کامپاند یکی از مهم‌ترین مواد پلیمری است که برای تولید محصولات پلاستیکی کاربرد دارد.

مقایسه کامپاند سیلیکونی با سایر پلیمرها: مزایا و معایب

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ کامپاند یکی از مهم‌ترین مواد پلیمری است که برای تولید محصولات پلاستیکی کاربرد دارد. در یک تعریف دقیق‌تر می‌توان گفت کامپاند از ترکیب دو یا چند ماده تشکیل می‌شود. محصولات پلاستیکی همواره استفاده بالایی در زندگی روزمره، صنایع مختلف و غیره دارند. به طور کلی کامپاند با هدف سرعت بخشیدن به تولید محصولات پلاستیکی و تسهیل فرآیند ساخت این دسته از محصولات به کار برده می‌شود. کامپاند انواع مختلفی دارد. در ادامه قصد داریم به مقایسه کامپاند سیلیکونی با سایر پلیمرها بپردازیم . با ما همراه باشید.

کامپاند سیلیکونی چیست؟

کامپاند سیلیکونی که با عنوان HTV نیز شناخته می‌شود، ماده‌ای بسیار کاربردی برای ساخت تجهیزات مختلف از جمله عایق یا روکش کابل سیلیکونی است. کامپاند سیلیکونی از ترکیب چند ماده متفاوت تشکیل می‌شود. از جمله این مواد می‌توان به پودر، رنگدانه و تثبیت کننده اشاره کرد. پودرها به عنوان بهبود دهنده خواص در تولید کامپاند سیلیکونی به کار می‌روند. به طور کلی کامپاند سیلیکونی مطابق با نیاز افراد و براساس استانداردهای تعیین شده تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای کامپاند سیلیکونی نسبت به سایر پلیمرها

کامپاند سیلیکونی در مقایسه با انواع پلیمرها مزایای ویژه‌ای دارد. برخی از مزایای کامپاند سیلیکونی به شرح زیر هستند:

مقاومت در برابر دما

سیلیکون در برابر دما مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. مزیت برتر سیلیکون نسبت به سایر پلیمرها از نظر مقاومت در برابر دما، مقاومت بالا در دمای پایین و دمای بالا است. به این معنی که کامپاند سیلیکون در دمای پایین از منفی 110 درجه تا مثبت 320 درجه مقاومت ایده‌آلی از خود نشان می‌دهد. از این رو محصولات ساخته شده از کامپاند سیلیکونی غالبا به منظور عایق ماده در دمای منفی 110 درجه تا دمای مثبت 320 درجه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انعطاف پذیری بالا در دمای پایین

همانطور که می‌دانید مقاومت مواد پلاستیکی در برابر کشش و انعطاف پذیری در دمای پایین به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد. یکی از مزایای ویژه کامپاند سیلیکونی نسبت به سایر پلیمرها، حفظ خاصیت انعطاف پذیری در محیط‌هایی با دمای پایین است. خاصیت انعطاف پذیری کامپاند سیلیکونی در دمای پایین، کاربرد آن را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

مقاومت در برابر اشعه

در مقایسه کامپاند سیلیکونی با سایر پلیمرها یکی از مولفه های مهم مقاومت در برابر اشعه بوده که کامپاند سیلیکونی در برابر اشعه‌ نیز مقاوم است. این ماده کاملا نسوز است. به طوری که از کامپاند سیلیکونی با عنوان ماده ضد اشعه نیز یاد می‌شود. از این رو کامپاند سیلیکونی عموما برای تهیه کابل‌ها در محیط در معرض دمای بالا و اشعه کاربرد دارند. در صورتی که کامپاند سیلیکونی در معرض آتش یا دمای بالا قرار بگیرد، عایق سیلیکونی برای مدت زمان معینی خاصیت خود را حفظ می‌کند. در نتیجه انجام اقدامات مختلف برای برطرف کردن مشکلات مربوطه امکان پذیر می‌شود.

مقاومت در برابر مواد شیمیایی

کامپاند سیلیکونی مقاومت مطلوبی از خود در برابر مواد شیمیایی، مواد قلیایی، کتون‌ها، هیدروکربن‌های کلر و غیره از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل کامپاندهای سیلیکونی برای استفاده در محیط‌های اسیدی نشدی به پلیمرها مناسب‌تر است.

استحکام بالا

کامپاند سیلیکونی به دلیل بافت خاص در طولانی مدت تغییر شکل نمی‌دهد. این به دلیل انعطاف پذیری بالای ماده سیلیکون است. البته کیفیت این محصول در صورت تهیه آن از مواد نامرغوب به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

معایب کامپاند سیلیکونی

کامپاند سیلیکونی در کنار مزایا، معایب متعددی نیز دارد. اما به دلیل بیشتر بودن مزایای این ماده نسبت به معایب آن در مقایسه با سایر پلیمرها، به طور گسترده از کامپاند سیلیکونی استفاده می‌شود. از معایب کامپاند سیلیکونی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تغییر ساختار با افزایش بیش از حد دما

در مقایسه کامپاند سیلیکونی با سایر پلیمرها بحث تغییر ساختار نیز مطرح است زیرا در صورتی که کامپاند سیلیکونی در معرض دمای بسیار بالا قرار بگیرد، ساختار آن از حالت طبیعی خارج می‌شود. این تغییر با کاهش انعطاف پذیری کامپاند سیلیکونی و تغییر ساختار آن از حالت انعطاف پذیر به جنس سرامیک می‌شود. سرامیکی شدن کامپاند سیلیکونی آن را به یک ماده غیر قابل شکستن تبدیل می‌کند.

تجزیه ناپذیری

عدم تجزیه پذیری یکی از معایب اصلی کامپاند سیلیکونی است. مواد ساخته شده از کامپاند سیلیکونی تجزیه ناپذیرند. به همین دلیل وجود آن‌ها می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به محیط زیست وارد کند. این در حالی است که سایر پلیمرها به دلیل قابلیت بازیافت، اثرات زیست محیطی کمتری از خود به جای می‌گذارند.

وزن

در مقایسه کامپاند سیلیکونی با سایر پلیمرها میتوان به وزن بالاتر آن اشاره کرد. لازم به ذکر است که اختلاف وزن کامپاند سیلیکونی نسبت به پلیمرهای دیگر مانع از استفاده آن برای کاربردهای مختلف نخواهد شد.

قیمت بالا

کامپاند سیلیکونی در مقایسه با سایر پلیمرها، قیمت بالاتری دارد. قیمت بالای این محصول به دلیل فرایند پیچیده ساخت آن است. قیمت کامپاند سیلیکونی بسته به مقدار مورد نیاز، متفاوت است‌.

ترکیبات کامپاند سیلیکونی

کامپاند سیلیکونی براساس یک فرمول منحصربفرد تولید می‌شود. به همین دلیل در مقایسه با سایر پلیمرها از مقاومت در برابر حرارت، آب گریزی، مقاومت در برابر فرسایش و خواص فیزیکی قابل توجهی برخوردار است. در ترکیبات کامپاند سیلیکونی علاوه بر سیلیکون از موادی مانند پروکساید، پرکننده‌های مختلف از جمله هیدروکسید آلومینیوم و سیلیس استفاده می‌شود.

سخن پایانی

همانطور که متوجه شدید کامپاند سیلیکونی در مقایسه با سایر پلیمرهای دارای مزایا و معایبی است. بررسی این دسته از مزایا، معایب و ویژگی‌ها تعیین می‌کند که در چه مواردی می‌توان از کامپاند سیلیکونی یا پلیمرهای دیگر استفاده کرد. در این مطلب به مقایسه کامپاند سیلیکونی با سایر پلیمرها از نظر مزایا و معایب پرداختیم. شما عزیزان می‌توانید کامپاند سیلیکونی و انواع مختلف کابل نسوز را از شرکت سیلیکون کابل البرز خریداری کنید. جهت اطلاع از قیمت محصولات، موجودی و نحوه خرید از طریق راه‌های ارتباطی با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

ارسال نظر