کد خبر: 249680
A

خصوصیات چای سیاه

چای سیاه رایج‌ترین نوع چای است که امروزه تولید می‌شود و ۷۸ درصد از کل تولید چای را تشکیل می‌دهد. این چای از برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود. برگ‌های چای سیاه فرآوری می‌شوند تا مواد مغذی لازم را فراهم کنند.

خصوصیات چای سیاه

به گزارش سایت دیده بان ایران؛     چای سیاه رایج‌ترین نوع چای است که امروزه تولید می‌شود و ۷۸ درصد از کل تولید چای را تشکیل می‌دهد. این چای از برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود. برگ‌های چای سیاه فرآوری می‌شوند تا مواد مغذی لازم را فراهم کنند. تحقیقات موسسه ملی بهداشت (NIH) نشان می‌دهد که مصرف کنندگان روزانه چای سیاه ممکن است 21 درصد شانس سکته مغزی را کاهش دهد. با این حال، چای سیاه در ایران و بسیاری از کشورهای جهان هنوز هم مهمترین نوشیدنی در مصرف روزانه، دورهمی‌ها و مجالس است. برای خرید چای سیاه مرغوب از وبسایت فومنتو فود اقدام کنید. تمامی محصولات ما به صورت ارگانیک و با استفاده از فناوری‌های نوین تولید می‌شوند.

انواع چای سیاه

انواع چای سیاه

طبقه بندی انواع چای سیاه تحت تاثیر چند عامل مهم از جمله منطقه کشت، رقم خاص یا تنوع گیاه چای و تکنیک‌های فرآوری مورد استفاده هستند. موقعیت جغرافیایی با اقلیم‌ها و خاک‌های متمایز بر ویژگی‌های طعمی منحصر به فرد چای سیاه تاثیر می‌گذارند. این موضوع می‌تواند اندازه، شکل و طعم برگ‌های چای را تعیین کند و بر کیفیت محصول نهایی تأثیر بگذارد.

عواملی مانند زمان برداشت و ارتفاع منطقه می‌توانند بر طعم و عطر چای موثر باشند. مراحل پردازش مانند اکسیداسیون (تخمیر)، خشک کردن، نورد کردن و مرتب سازی نیز نقش مهمی در تعیین نوع چای سیاه دارند. با این حال، چای سیاه در داخل کشور شامل چای ایرانی و چای خارجی است که به دو شکل زیر به بازار عرضه می‌شود:

  • چای فله‌ای: به برگ‌های چای اطلاق می‌شود که به صورت کیلویی یا پاکتی فروخته می‌شود. این نوع چای اغلب از نظر منشا کشت، نوع رقم، اندازه برگ‌ها متفاوت است، اما کیفیت بالاترین نسبت به چای کیسه‌ای دارد.

  • چای کیسه‌ای: به برگ‌های چای اطلاق می‌شود که در داخل کیسه‌ها قرار داده می‌شود تا به راحتی یک فنجان نوشیدنی سریع را بدون دم آوری ارائه دهد. چای کیسه‌ای از نظر کیفیت به انواع مختلف تقسیم می‌شود.

بهترین چای سیاه ایرانی

چای سیاه ایرانی تنوع زیادی دارد، اما چای ممتاز اغلب به سه دسته چای بهاره (سرگل)، چای شکسته ممتاز و چای قلم تقسیم می‌شود. چای سرگل از لطیف‌ترین بخش بوته چای، یعنی غنچه و برگ‌های تازه در فصل بهار یا چین اول برداشت خواهد شد. این چای ظرافت و عطر بی‌نظیری دارد. ظاهر برگ‌های چای سیاه سرگل اغلب یکنواخت، ریز و پیچ خورده است و برگ‌های شکسته ندارد. از طرفی، چای شکسته ممتاز از برگ‌های جوان بالا و پایین چیده می‌شود، اما ساقه‌ها و چوب‌های بوته چای از میان برگ‌ها جدا خواهد شد. این چای در زمان فرآوری خرد می‌شود تا ظاهری شکسته پیدا کند.

چای شکسته می‌تواند ممتاز و معمولی باشد. نوع ممتاز در صورتی است که چای در بهترین زمان فصل بهار برداشت می‌شود. اگر زمان برداشت در فصل تابستان یا در چین دوم باشد، طعم و عطر چای شکسته کمتر می‌شود. همچنین چای قلم با برگ‌های درشت مشخص می‌شود. این چای از برگ‌های پایینی بوته چای به همراه ساقه تهیه خواهد شد. چای قلم بعد از چیدن، خرد نمی‌شوند و به صورت کامل با ساقه‌ها عرضه می‌شود. چای قلم مرغوب در رتبه سوم بهترین چای ایران قرار می‌گیرد.

بهترین چای سیاه خارجی

بهترین چای سیاه خارجی

منشا اصلی چای سیاه را می‌توان در چین جستجو کرد، جایی که قرن‌هاست مورد کشت قرار می‌گیرد. با گذشت زمان، چای سیاه به بخش‌های مختلف آسیا و فراتر از آن گسترش یافت و به بخشی جدایی ناپذیر از بسیاری از فرهنگ‌ها تبدیل شد. به طور کلی، چای‌های چینی لاپسنگ سوچونگ، کیمون، دیان هونگ و چای‌های هندی از جمله آسام، دارجلینگ، نیلگیری شهرت زیادی دارند. همچنین چای سیلان سریلانکا محبوبیت زیادی دارد. از برندهای معتبر چای خارجی نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چای سیاه توینینگز (Twinings)

  • چای سیاه لیپتون (Lipton)

  • چای سیاه دیلماه (Dilmah)

  • چای سیاه هارنی اند سانز (Harney & Sons)

  • چای سیاه ارل گری (Earl Grey)

  • چای سیاه احمد (Ahmad)

نکات مهم خرید چای سیاه

خرید چای سیاه

قبل از خرید چای سیاه توصیه می‌کنیم به نکات مهم زیر توجه کنید:

  • برگ‌های چای در داخل بسته بندی باید از نظر اندازه یکنواخت و بدون گرد و غبار و ته مانده ساقه و خاک ریزه باشند.

  • چای باید عطر و بوی تازه، شیرین، میوه‌ای و بسیار دلپذیر بدهد. بوی تند مواد شیمیایی نشان دهنده بی‌کیفیت بودن چای است.

  • تاریخ تولید و بهترین زمان مصرف چای را بررسی کنید تا این نوشیدنی را در تازه‌ترین شکل خود مصرف کنید.

  • چای ارگانیک را تهیه کنید، زیرا در تولید آن از آفت کش‌ها استفاده نشده است؛ بنابراین چای 100 درصد خالص و مرغوب است.

  • در حالی که نوشیدن چای سیاه طعم دار می‌تواند لذت بخش بوده و تجربه جدیدی باشد، اما طعم اصلی چای خالص را نمی‌دهد.

  • مطمئن شوید که چای در بسته بندی‌های مناسب به فروش می‌رسد در برابر نور، رطوبت و هوا به خوبی نگهداری می‌شود.

قیمت چای سیاه

چای سیاه با کیفیت و متمایز قیمت بیشتری دارد، اما از نظر طعم و عصر متمایز از بقیه است. اگر به دنبال خرید چای سیاه درجه یک هستید، باید هزینه بیشتری بپردازید. چای‌های بی‌کیفیت اغلب با مواد رنگی و سایر روش‌های غیراصولی تهیه می‌شوند و با قیمت کمتری فروخته خواهند شد. توصیه می‌کنیم همیشه کیفیت را در اولویت قرار دهید تا هم از نوشیدنی خود لذت ببرید و هم مواد مغذی را جذب کنید.

فروش چای سیاه از فومنتو فود

برای خرید چای سیاه ارگانیک و ممتاز از فومنتو فود اقدام کنید. محصولات ما تحت کنترل کیفیت بالا تولید می‌شوند تا حداکثر طعم و مزایا را داشته باشند. ما انواع چای سیاه را به سراسر ایران ارسال می‌کنیم و خدمات تحویل فوری را ارائه می‌دهیم. برای سفارش چای سیاه و استعلام با کارشناسان ما تماس بگیرید.

https://fomentofood.com/product-category/drink/tea/black-tea/

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر