کد خبر: 196548
A

اسرائیل معامله با عربستان را می‌پذیرد یا تن به شرایط ایران می‌دهد؟

جروزالم پست در گزارشی به قلم خبرنگار خود مدعی شده است که ایران ممکن است بتواند تحت شرایطی مسبب پایان یافتن جنگ در غزه شود و از این رهگذر اعتبار و نفوذی بیش از عربستان سعودی، رقیب منطقه‌ای خود در خاورمیانه کسب کند.

اسرائیل معامله با عربستان را می‌پذیرد یا تن به شرایط ایران می‌دهد؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ جروزالم پست در گزارشی به قلم خبرنگار خود مدعی شده است که ایران ممکن است بتواند تحت شرایطی مسبب پایان یافتن جنگ در غزه شود و از این رهگذر اعتبار و نفوذی بیش از عربستان سعودی، رقیب منطقه‌ای خود در خاورمیانه کسب کند.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ یورونیوز نوشت: نویسنده گزارش فقدان یک استراتژی کلان برای اسرائیل را در این زمینه دخیل دانسته و آورده است که این موضوع ممکن است سبب شود تا ایران با کسب اعتبار برای پایان دادن به درگیری‌های غزه، نفوذ بیشتری در منطقه به دست آورد.

وی در ابتدا این احتمال را که ایران و حزب‌الله به صورت هماهنگ‌شده به اسرائیل حمله کنند، بسیار زیاد دانسته و آورده است که این حمله ممکن است حتی در زمان انتشار گزارش صورت گرفته شده باشد.

خبرنگار جروزالم پست در ادامه یادآور می‌شود که اگر این حمله انجام نشود، و یا حتی اگر صورت بگیرد و در نهایت متعاقب آن، توافقی برای آزادی گروگان‌ها (میان اسرائیل و حماس) بدست آید، ایران و حزب‌الله خواهند توانست به جای سعودی‌ها اعتبار پایان دادن به درگیری‌های منطقه‌ای را به نام خود ثبت کنند.

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از چند ماه پیش معامله‌ای بزرگ را به اسرائیل پیشنهاد کرده است: توقف جنگ با حماس به شکل پایدار در ازای بازگشت گروگان‌ها و در نهایت عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی که اسرائیل پیش از هفت اکتبر و در پی آن جنگ غزه در آستانه دستیابی به آن بود.

این معامله بزرگ می‌توانست تحولی عظیم در منطقه ایجاد کند. با این توافق، احتمالاً شش کشور عربی و اسلامی دیگر و شاید هم شمار بیشتری از کشورهای منطقه روابط خود را با اسرائیل عادی می‌کردند. این اتفاق، به مراتب بیش از پیمان ابراهیم میان اسرائیل و کشورهای عربی، نقشه سیاسی منطقه را دستخوش تحول می‌ساخت.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بنا به ادعای خبرنگار جروزالم پست چندین ماه است که معامله با عربستان را به‌طور مکرر رد کرده است.

دلیل این موضوع محل بحث و مناقشه است؛ برخی می‌گویند که او خواهان توافق است اما منتظر روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به ریاست دونالد ترامپ است تا بتواند از طریق روابطی که با وی دارد شرایط بهتری را برای اسرائیل در مذاکرات رقم بزند.

برخی معتقدند که بنیامین نتانیاهو حاضر نیست حتی عبارت «دولت فلسطینی» به زبان بیاورد، حتی اگر این عبارت طی سال‌های آینده در عمل الزام عملی چندانی در پی نداشه باشد.

برخی دیگر نیز می‌گویند که نخست وزیر اسرائیل قصدی برای پایان دادن به حملات علیه حماس ندارد زیرا او یا به واقع معتقد است که حتی به بهای اعتبار جهانی‌اش باید غزه را برای چند سال هم که شده تحت اشغال نظامی قرار داد و یا آنکه می ترسد در صورت پایان یافتن جنگ توسط وزرای افراطی کابینه‌اش همچون اسموتریچ و بن گویر سرنگون شود.

اگر نتانیاهو جنگ را مطابق خواست خود چند ماه دیگر تا زمان وقوع درگیری متقابل اسرائیل با حزب‌الله و ایران طولانی کند و این مسئله تهدید جمهوری اسلامی به یک جنگ منطقه‌ای بزرگ را به همراه داشته باشد، آیا در واقع شرایط و زمان‌بندی توافق بر سر گروگان‌ها و پایان جنگ غزه را تهران دیکته خواهد کرد؟

نویسنده گزارش جروزالم پست پس از طرح این سوال آورده است که در صورت تحقق چنین سناریویی، به جای پایان دادن به جنگ از موضع قدرت و استفاده از این اهرم برای بازگرداندن گروگان‌ها و تضعیف و منزوی کردن ایران بواسطه تشکیل یک ائتلاف بزرگ‌تر سنی در منطقه، پایان درگیری‌ها در غزه از موضع ضعف حاصل می‌شود.

این گزارش سپس می‌افزاید که در چنین شرایطی به نظر می‌آید اسرائیل آن‌قدر از درگیری با ایران و حزب‌الله هراس داشته که سرانجام شلیک به سوی حماس را متوقف کرده است

نویسنده گزارش جروزالم پست در پایان یادآور می‌شود که احتمال‌ امتناع تهران از پاسخ‌ نظامی را باید منتفی دانست زیرا ایران و حزب‌الله احتمالاً مصمم به حمله هستند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر