?>
کد خبر: 220396
A

ترامپ: هدفم از مذاکرات با ایران، «برچیدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران است

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز (یکشنبه) در مصاحبه‌ای ضمن تکرار برخی ادعاهای گذشته علیه برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران، مدعی شد که آماده شنیدن استدلال‌های ایران در زمینه برخورداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز است.

 ترامپ: هدفم از مذاکرات با ایران، «برچیدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران به نقل از تارنمای ان‌بی‌سی، دونالد ترامپ در مصاحبه با برنامه «میت دِ پرس» (Meet the Press) از شبکه خبری «ان‌بی‌سی» در اقامتگاه «مارالاگو» خود در پالم‌بیچ فلوریدا، با تکرار ادعاهای قبلی، مدعی شد که هدفش از مذاکرات با تهران به منظور دستیابی به توافق، «برچیدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران است.

وی در عین حال ادعا کرد که تمایل به شنیدن استدلال‌هایی در مورد برخورداری ایران از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز دارد.

رئیس‌جمهوری آمریکا با بیان اینکه ««فکر می‌کنم حاضرم آن [دیدگاه‌ها] را بشنوم»، مدعی شد: «انرژی غیرنظامی اغلب به جنگ نظامی منجر می‌شود. ما نمی‌خواهیم آن‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند. این توافقی ساده است».

بایدن مقصر شرایط اقتصادی کنونی است

ترامپ در ادامه مصاحبه خود، نگرانی‌های منتقدانش از جمله آسیب‌های احتمالی رکود اقتصادی و افزایش قیمت‌ها ناشی از تعرفه‌های تجاری خود را کم‌اهمیت دانست.

وی در حالی‌که با کاهش محبوبیت در بحبوحه سلسله اقدامات اجرایی‌اش مواجه است، در این مصاحبه که به موضوعاتی از جمله عملکرد دولت او در ۱۰۰ روز نخست شروع کار پرداخت، نگرانی‌ها در مورد افزایش قیمت برخی کالاها در پی برنامه گسترده تعرفه‌های تجاری‌ خود را نادیده گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره نگرانی کسب‌وکارهای کوچک از تبعات تعرفه‌ها بر کالاهای چینی گفت که «به بسیاری از کسب‌وکارها کمک می‌شود» و نیازی به حمایت‌هایی که برخی کسب‌وکارهای کوچک درخواست می‌کنند، نیست.

ترامپ در این باره تصریح کرد: آنها [کسب‌وکارها] به آن [حمایت‌ها] نیازی نخواهند داشت. آنها پول زیادی به دست خواهند آورد.

وی همچنین اظهار داشت که آمریکایی‌ها باید بتوانند با کالاهای رایج کمتری مانند عروسک یا مداد، مدارا کنند. وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت اقلامی مثل لاستیک خودرو یا کالسکه، موضوع بحث را به قیمت بنزین تغییر داد و گفت این مساله «هزاران بار مهم‌تر» است.

ان‌بی‌سی در این گزارش افزود: در مجموع ترامپ در پاسخ به سوالات درباره بی‌ثباتی اقتصادی کنونی، دولت پیشین [دولت جو بایدن] را مقصر دانست و وعده آینده‌ای قوی‌تر پس از برخی پستی و بلندی‌های دوران «گذار» را داد.

احتمال استفاده از نیروی نظامی علیه گرینلند را رد نمی‌کنم

ترامپ در این مصاحبه بار دیگر تاکید کرد که استفاده از نیروی نظامی علیه گرینلند در تلاش برای الحاق این کشور به آمریکا را «منتفی» نمی‌داند.

ان‌بی‌سی در این زمینه افزود: با این حال، به نظر می‌رسد ترامپ موضع خود در مورد کانادا را اندکی تعدیل کرده باشد؛ کشوری که همچنان مایل به الحاق آن به‌عنوان «پنجاه‌ویکمین ایالت» آمریکا است.

در همین حال، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در مورد استفاده از زور برای تحقق این امر گفت: در مورد کانادا چنین چیزی را نمی‌بینم.

وی تصریح کرد: آنها فکر می‌کنند ما قرار است از آنها محافظت کنیم و واقعاً هم همینطور است. اما حقیقت این است که سهم کامل خود را بر عهده نمی‌گیرند و این بی‌عدالتی علیه ایالات متحده و مالیات‌دهندگان ما است.

صلح میان روسیه و اوکراین شاید غیرممکن باشد

ترامپ در پاسخ به سوالاتی درباره جنگ روسیه و اوکراین، اذعان کرد که صلح میان این دو کشور، که زمانی وعده داده بود به‌سرعت آن را محقق کند، ممکن است دست‌یافتنی نباشد؛ اگرچه در عین حال گفت که فکر می‌کند دستیابی به توافق ممکن است «نسبتاً نزدیک» باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه «شاید انجام این کار غیرممکن باشد»، گفت که «تنفر شدیدی» بین ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه وجود دارد.

وی تصریح کرد: داریم از نفرت شدید بین این دو نفر صحبت می‌کنیم و بین بعضی از سربازان و ژنرال‌ها هم همین‌طور است. آن‌ها سه سال است که سخت می‌جنگند. اما فکر می‌کنم شانس بسیار خوبی برای انجام این کار [توافق] داریم.

رئیس‌جمهوری هشت‌ساله خواهم بود

رئیس‌جمهور آمریکا در مورد تلاش برای دستیابی به سومین دوره ریاست جمهوری با وجود اینکه طبق قانون اساسی آمریکا ممنوع است، گفت: «بسیاری از مردم از من می‌خواهند که این کار را انجام دهم.»

وی با اذعان به محدودیت‌ ۲ دوره کامل ریاست جمهوری بر اساس متمم ۲۲ قانون اساسی آمریکا که مانع از تلاش او برای نامزدی در دور سوم ریاست جمهوری می‌شود، اظهار داشت: من رئیس‌جمهوری هشت‌ساله، یک رئیس‌جمهور ۲ دوره‌ای خواهم بود. همیشه فکر می‌کردم که این بسیار مهم است.

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره رهبران آینده حزب جمهوری‌خواه و جانشینان احتمالی خود، از جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا نام برد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر