?>
کد خبر: 221874
A

آمریکا تدارکات برای اجلاس گروه ۲۰ را به حالت تعلیق درآورد

شورای امنیت ملی کاخ سفید به آژانس‌ها و وزارتخانه‌های آمریکایی دستور داده است که همکاری خود را با کنفرانس گروه ۲۰ که قرار است امسال به میزبانی آفریقای جنوبی برگزار شود، متوقف کنند.

آمریکا تدارکات برای اجلاس گروه ۲۰ را به حالت تعلیق درآورد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ واشنگتن‌پست نوشت: به گفته دو منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود، تصمیم دولت هنوز علنی نشده است. این اقدام پس از تهدیدهای علنی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر تحریم این اجلاس به دلیل ادعاهایی مبنی بر اینکه دولت طبق قانون جدید سلب مالکیت، زمین‌های سفیدپوستان آفریقای جنوبی را مصادره می‌کند، صورت گرفته است. 

گروه ۲۰ یک مجمع بین‌المللی متشکل از بزرگترین اقتصادهای جهان است و برای رسیدگی به بزرگترین مسائل مالی در سراسر جهان طراحی شده است. اجلاس ژوهانسبورگ قرار است در ماه نوامبر با موضوع «همبستگی، برابری، پایداری» برگزار شود. 

یک مقام کاخ سفید به اظهارات روز دوشنبه ترامپ مبنی بر متهم کردن آفریقای جنوبی به انجام «نسل‌کشی» علیه شهروندان سفیدپوست اشاره کرد و گفت که در صورت عدم رسیدگی به «وضعیت»، در نشست رهبران گروه ۲۰ در ژوهانسبورگ شرکت نخواهد کرد. 

تصمیم شورای امنیت ملی، سوالات مطرح شده در دولت در مورد چگونگی رویکرد به گروه ۲۰، شامل نهایی کردن حجم زیادی از هماهنگی‌های بوروکراتیک و جلسات سطح کاری توسط مقامات دولتی در طول سال قبل از اجلاس را حل می‌کند. 

آفریقای جنوبی اتهامات دولت ترامپ را رد می‌کند و می‌گوید هیچ مدرکی دال بر آزار و اذیت یا «نسل‌کشی سفیدپوستان» در این کشور وجود ندارد. «سیریل رامافوسا»، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، گفته است که دولت ترامپ به دلیل مخالفت با سیاست‌های آفریقای جنوبی که با هدف رسیدگی به نابرابری نژادی که از زمان پایان آپارتاید سه دهه پیش ادامه داشته است، «در اینجا مسیر اشتباهی را در پیش گرفته است». 

رامافوسا در رویدادی در ساحل عاج گفت: «ما به گفتگو با آنها ادامه خواهیم داد.» 

ترامپ در هفته‌های اخیر حملات خود به دولت آفریقای جنوبی را افزایش داده است. طی روزهای اخیر گروهی حدود ۵۰ نفره از سفیدپوستان آفریقای جنوبی به عنوان پناهنده تحت عنوان بشردوستانه‌ای که دولت برای سایر گروه‌ها در سراسر جهان به حالت تعلیق درآورده است، وارد فرودگاه بین‌المللی دالس واشنگتن شدند. 

ترامپ در ماه آوریل در وب‌سایت Truth Social نوشت: «چگونه می‌توان از ما انتظار داشت که برای نشست بسیار مهم گروه ۲۰ به آفریقای جنوبی برویم در حالی که مصادره زمین و نسل‌کشی موضوع اصلی گفتگو است؟» «آنها زمین کشاورزان سفیدپوست را می‌گیرند و سپس آنها و خانواده‌هایشان را می‌کشند.» 

طبق این قانون، هیچ زمینی مصادره نشده است. کارشناسان سیاست خارجی گفته‌اند که اگر ایالات متحده از گروه ۲۰ خارج شود، چین آزادی عمل بیشتری برای تعیین مفاد دستور کار خواهد داشت. قرار است ایالات متحده میزبان این اجلاس در سال آینده باشد. 

«جاش لیپسکی»، مدیر ارشد مرکز ژئواکونومیک شورای آتلانتیک، یک اندیشکده مستقر در واشنگتن، گفت: «ایالات متحده گروه ۲۰ را ایجاد کرد و حتی زمانی که میزبان آن کشورهایی هستند که ما با آنها اختلافات شدیدی داریم، از جمله چین و روسیه، به طور فعال با گروه ۲۰ در تعامل بوده است.» 

در داخل دولت ترامپ، مقامات به طور گسترده با تمرکز مکرر گروه ۲۰ بر مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی، کمک به کشورهای در حال توسعه و انسجام اجتماعی مخالف هستند. اما مقامات در مورد اینکه آیا تحریم کامل با توجه به فرصتی که برای پکن فراهم می‌کند، رویکرد درستی است یا خیر، اختلاف نظر دارند. یک مقام آمریکایی دیگر گفت: «این کار کاملاً عرصه را به چین واگذار می‌کند.» این مقام رسمی خاطرنشان کرد که پکن با برنامه‌های دقیقی برای شکل‌دهی رویدادهای جهانی به نفع خود به رویدادهای گروه ۲۰ می‌آید. «پکن در این تعاملات چندجانبه بسیار سازمان‌یافته است. این تضمین می‌کند که آنها مجبور به رویارویی با ما نباشند، که اساساً اروپایی‌ها را در حفظ ارزش‌های غربی به حال خود رها می‌کند.» 

یکی از بزرگترین منتقدان گروه ۲۰ در داخل دولت، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه است که در ماه فوریه، تحریم خود را از نشست وزرای امور خارجه گروه ۲۰ در ژوهانسبورگ اعلام کرد. روبیو در آن زمان در رسانه‌های اجتماعی گفت: «وظیفه من پیشبرد منافع ملی آمریکا است، نه هدر دادن پول مالیات‌دهندگان یا حمایت از آمریکاستیزی.» او در اعلام این تصمیم، آفریقای جنوبی را به «مصادره اموال خصوصی» و استفاده از این مجمع برای ترویج «همبستگی، برابری و پایداری» - اهدافی که او «DEI» می‌نامید - متهم کرد. سایر بخش‌های دولت، بازتر عمل کرده‌اند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر