?>
کد خبر: 137891
A

مخترع کولر گازی کیست و اولین کولرگازی چه شکلی بود؟+تصاویر

مخترع آمریکایی کولر گازی،"ویلیس کریر" است او در سال ۱۹۰۲ میلادی کولر گازی را اختراع کردوبه به افتخار او کولر گازی با برند "کریر" هم ساخته شد...

مخترع کولر گازی کیست و اولین کولرگازی چه شکلی بود؟+تصاویر

به گزارش سایت دیده بان ایران؛در ذهن بسیاری ممکن است این سوال به ذهن خطور کند که مخترع و سازنده دستگاه کولر گازی چه کسی است؟ بر اساس شواهد و قرائن موجود، ایده اولیه ساخت سیستم های خنک کننده را به تمدن مصر باستان نسبت می‌دهند.

مصریان باستان، با مرطوب کردن نی ها توسط آب، آنها را در پشت پنجره ها قرار می دادند تا در اثر تبادل جریان هوا تبخیر شوند. در نتیجه این امر باد خنک در محیط ایجاد می شد. در قرن ۱۹ و تحت تاثیر پیشرفت علم شیمی، به تدریج سیستم های تهویه مطبوع مدرن پا به عرصه وجود گذاشتند.

آنطور که شواهد به ما نشان می دهند، ویلیس کریر در سال ۱۹۰۲ اقدام به تولید و عرضه کولرهای گازی در مقیاس وسیعی نمود. بنابراین، مخترع اولین سیستم های تهویه مدرن امروزی را باید ویلیس کریر آمریکایی دانست. کریر در سال ۱۹۰۲ و پس از استخدام در یک شرکت، در جستجوی راهی برای ایجاد تهویه و خنک سازی دستگاه های مخصوص چاپ می گشت.

نتیجه این تحقیق و تفحص منجر به تولید سیستم های تهویه از نوع Unit Air Conditioner گردید. جالب است بدانید که نخستین کولر گازی اسپلیت در سال ۱۹۰۲ راه اندازی شد. دستگاه ساخته شده به دست کریر در ابتدای امر بیشتر به جای کنترل دما، فرآیند کنترل رطوبت را انجام می داد.

فناوری تولید شده به وسیله کریر در افزایش بازدهی و بهره وری محیط های کاری تاثیر مطلوب و بسزایی برجای گذاشت. متاثر از همین موضوع وی موفق شد در کشور آمریکا شرکتی با عنوان کمپانی تهویه مطبوع کریر افتتاح نماید. در ادامه، استفاده از کولرهای گازی در اتومبیل ها و منازل و محیط های کاری با روند رو به رشدی همراه شد.

در ادامه مبحث تاریخچه کولر گازی باید گفت که اوج استفاده از این سیستم ها در منازل به سال ۱۹۵۰ بر می گردد. همچنین، اولین واحد مسکونی در سال ۱۹۳۳ به سیستم تهویه مطبوع مدرن و پیشرفته مجهز گردید. ناگفته نماند که روبرت شرمن در سال ۱۹۴۵ توانست کولرهای گازی از نوع پرتابل یا قابل حمل را اختراع نماید. این دستگاه علاوه بر کنترل رطوبت و دما، از فیلتر تصفیه هوا نیز بهره مند بود.

نگاهی به انواع مدل های کولر گازی

دکولرهای گازی متناسب با نوع کاربرد و نحوه استفاده در مدل های مختلفی طراحی و به مرحله تولید می رسند. کولرهای اسپلیت، کولرهای پنجره ای، کولرهای گازی قابل حمل و کولرهای ایستاده، از مدل های رایج این نوع از سیستم های تهویه مطبوع به شمار می روند.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که کولرهای گازی اسپلیت، از مدل های پر استفاده و پرفروش این محصولات تلقی می گردند. اسپلیت ها، مطابق با استانداردهای روز و با رعایت کلیه اصول استاندارد تولید می شوند.

کارایی و بازدهی بالا، عملکرد سرد و گرم، بهینه سازی مصرف انرژی، طراحی مدرن، توان خنک کنندگی بالا و کیفیت ساخت مطلوب را می توان از مهم ترین مشخصات کولر گازی برشمرد. علاوه بر این، کولرهای گازی در دو مدل معمولی و اینورتر یا کم مصرف موجود می باشند.

مدل های کم مصرف به علت مجهز شدن به فناوری موتور و کمپرسور اینورتر، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی و برق اعمال می کنند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که قیمت کولرهای گازی کم مصرف به نسبت کولرهای معمولی، بالاتر می باشد.

مخترع کولر گازی کیست؟

ویلیس هاویلند کریر تنها فرزند یک خانواده پر جمعیت بود که تمام دوران کودکی خود را در بین بزرگسالان خانواده از قبیل پدربزرگ و مادر بزرگ و عموی خود گذراند.

او پس از گذراندن دوران متوسطه وارد دانشگاه کورنل در شهر ایتاکا در ایالت نیویورک شد.

او در ژوئن ۱۹۰۱ با مدرک مهندسی مکانیک به استخدام شرکت بوفالو در آمد و شروع به طراحی سیستم‌های حرارتی، جهت خشک کردن رطوبت الوار و قهوه نمود. کریر در این دوران به این نتیجه رسید که اطلاعات موجود به هیچ عنوان جهت طراحی یک سیستم مهندسی کارآمد کافی نبوده و از آن رو، او خود شروع به تحقیق در زمینه حرارت هوای خروجی که از روی لوله‌های بخارآب عبور می‌کند، نمود و به نتایج شگفت انگیزی رسید و این امر در همان ابتدا مبلغی معادل ۴۰٬۰۰۰ دلار برای شرکت صرفه جوئی به ارمغان آورد که این مبلغ صرف اصلاح سیستم‌های ضعیف از قبل طراحی شده گردید.

او در ماه ژوئن ١٩٠١ با مدرک مهندسی مکانیکی که داشت توسط شرکت بوفالو استخدام شد و طراحی سیستم های حرارتی، جهت خشک کردن رطوبت الوار و قهوه را شروع نمود. در این دوران بود که کریر به این نتیجه دست یافت که اطلاعات موجود به جهت طراحی یک سیستم مهندسی کارآمد کافی نیست به همین دلیل شروع به تحقیق در زمینه حرارت هوای خروجی که از روی لوله های بخارآب عبور می کند نمود و به نتایج شگفت انگیزی رسید و این کار سبب شد مبلغی حدود چهل هزار دلار برای شرکت صرفه جویی به ارمغان بیاورد که با این مبلغ سیستم های ضعیف قبلی را اصلاح کردند. او اولین سیستم تهویه مطبوع خود را در سال ١٩٠٢ طراحی کرد.

مخترع سیستم های تهویه مطبوع

تغییر در گرما و رطوبت محیط موجب تغییر در همنشینی رنگ ها می گردد به همین دلیل چاپخانه ها که با مشکل چاپ رنگ مواجه بودند مشتریان این محصول شدند. در سال ١٩٠6 کریر اولین اختراع خود که وسیله ای برای تصفیه هوا بود را به ثبت رساند.

اولین سیستم تهویه مطبوع

کارخانه های نساجی جنوب آمریکا از اولین استفاده کنندگان سیستم جدید کریر بودند. کمبود رطوبت در محیط کارخانه های نساجی بلمونت سبب افزایش بار الکتریسیته ساکن در پنبه شده و همین امر موجب سختی و تیرگی پارچه می گردید. سیستم کریر با افزایش رطوبت در محیط تا یک حد مطلوب موجب از بین رفتن مشکل به وجود آمده شد. سپس اولین مشتری خارجی سیستم جدید کریر در سال ١٩٠٧ که یک کارخانه نساجی در یوکوهامای ژاپن بود این سیستم را خریداری کرد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر