تهران در تابستان آینده با کمبود آب روبرو خواهد شد
طرح تازه برای مزایای فرهنگیان و دانشگاهیان و بررسی افزایش مزایای کارمندان در مقابل کار بیشتر و اصلاح مقررات قانون استخدام به نفع معلمان، تیترهای مهم شماره امروز شنبه ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۵۶ روزنامه ۳۲ صفحه ای اطلاعات است. این روزنامه چاپ عصر از دگرگون شدن هوای سراسر کشور خبر داده بطوریکه آذربایجانی ها از فرط سرما پالتو پوشیدند در عوض خوزستانی ها از گرما کلافه شده اند. اطلاعات همچنین از طرحی خبر داده که قرار است قند خون مردم مورد آزمایش قرار گیرد و از تعیین هزینه سفر حج در خرداد خبر داده است. اما تیتری با عنوان " تهران در تابستان آینده با کمبود آب روبرو خواهد شد " در کنار لوگوی روزنامه به چشممی آید که متن این گزارش رادر دیدبان تاریخ می خوانیم

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ طرح تازه برای مزایای فرهنگیان و دانشگاهیان و بررسی افزایش مزایای کارمندان در مقابل کار بیشتر و اصلاح مقررات قانون استخدام به نفع معلمان، تیترهای مهم شماره امروز شنبه ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۵۶ روزنامه ۳۲ صفحه ای اطلاعات است.
این روزنامه چاپ عصر از دگرگون شدن هوای سراسر کشور خبر داده بطوریکه آذربایجانی ها از فرط سرما پالتو پوشیدند در عوض خوزستانی ها از گرما کلافه شده اند.
اطلاعات همچنین از طرحی خبر داده که قرار است قند خون مردم مورد آزمایش قرار گیرد و از تعیین هزینه سفر حج در خرداد خبر داده است.
آمریکا و شوروی هم در مورد جنگ جدید خاورمیانه هشدار داده اند و رهبران عرب اعلام کرده اند که سیاست خود را در مورد اسرائیل تغییر می دهند.
خبر جالب روزنامه هم به دست از کار کشیدن نمایندگی شرکت بنز در ایران اختصاص دارد که کارخانه بنز برای یافتن نماینده جدید مشغول فعالیت شده است.
اما تیتری با عنوان " تهران در تابستان آینده با کمبود آب روبرو خواهد شد " در کنار لوگوی روزنامه به چشممی آید که متن این خبر که در صفحه سوم کار شده به شرح زیر می باشد؛
همزمان با نگرانی شدید مسئولان وزارت نیرو در مورد فقر آب سدهای مجاور تهران، آمار گویای آن است که گرانی آب گرچه تا حدی نقش ترمز کننده در مصرف داشته است ولی افزایش سریع جمعیت از سویی و ارتقاء سطح بهداشت عمومی از سوی دیگر، مصرف آب را در سالهای اخیر هر سال حدود ۲۰ درصد بالا برده است. به نحوی که این مصرف از ۴۸ میلیون متر مکعب در سال ۱۳۲۰ به بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب در سال گذشته رسیده است و اگر با همین روند مصرف آب افزایش یابد حتی در سالهایی که دو سد تهران از آب پر شود باز مصرف کنندگان در مصرف آب باید صرفه جویی کنند.
این آخرین ارقامی است که توسط وزارت نیرو امروز در اختیار خبرنگار ما گذاشته شد و وضع وخیم دو سد مجاور تهران را که بیش از چهار و نیم میلیون نفر ساکنان این شهر را تغذیه می کند نشان می دهد.
بهار امسال گرچه در نواحی دیگر کشور، بهاری پر آب در برخی نقاط و حداقل با آبی متوسط بود اما در حوزه های آبریز دو سد تهران - سد فرحناز و سد امیر کبیر - بسیار کم و ناچیز بوده است. در نتیجه هر دو سد امیر کبیر و فرحناز فقیر اند.
کارشناسان اظهار امیدواری می کنند که در یکی دو هفته آینده که احتمال بارندگی زیادتر است با چند بارندگی سیل آسا، سدهای امیر کبیر کرج و فرحناز لتیان پر شود وگرنه تهران در تابستان مواجه با کمبود قطعی آب و چه بسا جیره بندی آب خواهد شد.
کاهش آب خروجی سدها تولید برق این دو سد را نیز کاهش داده است. از نیروگاههای آبی سدهای امیرکبیر و فرحناز پهلوی مجموعا سالیانه ۱۱۶ میلیون و ۴۴۵ هزار کیلووات ساعت برق گرفته میشود که در حال حاضر این میزان تولید کاهش یافته است.
یک مقام آگاه گفت با تمام تلاشهایی که برای بهره برداری بیشتر از آبهای زیر زمینی در حوزه تهران انجام میشود معهذا کمبود آب سدهای امیر کبیر و فرحناز به هیچ وجه قابل جبران نیست و تمام مردم تهران باید در مصرف آب با دقت زیاد عمل کنند و قدر قطره های آب را بدانند.
مصرف بی رویه آب سبب میشود با این که وزارت نیرو و دولت نهایت علاقه را دارند که آب جیره بندی نشود هر گاه همکاری لازم از سوی اهالی تهران نشود در تابستان امسال در ساعاتی از روز یا شب در محلات شهر آب قطع خواهد شد و همزمان از فشار آب نیز کاسته میشود. با این حال باید توجه داشت که مصرف آب به اندازه ای است که صرفه جویی در آن ضرورت ها به شمار برود.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله