کد خبر: 241209
A
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

سردار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی: در صورت بازگشت تحریم های شورای امنیت، اجازه بازرسی کشتی های خود را نخواهیم داد/ تدابیری اتخاذ می‌کنیم که صادرات و ارسال سلاح از ایران به کشورهای دیگر به مشکل نخورد/ اسرائیل برای حمله منتظر مجوز شورای امنیت نیست

سردار سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تبعات نهایی شدن مکانیسم ماشه به دیده‌بان ایران گفت: بعد از بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت، غربی‌ها اعلام خواهند کرد که کشتی‌های ایران باید تحت بازرسی قرار گیرد که قطعا هم ما چنین اجازه‌ای نخواهیم داد و هم بیشتر کشورها چنین اقدامی نخواهند کرد و شاهد اجماع علیه ایران برای بازرسی از کشتی‌های ما در فضای کنونی جامعه بین‌الملل نخواهیم بود. دنیای امروز، دنیای ۱۰ سال یا ۲۰ سال قبل نیست که به‌راحتی علیه ایران اجماع می‌کردند./ پس از نهایی شدن مکانیسم ماشه، کشورهای غربی برای ایجاد اجماع جهانی علیه ما به عنوان محور شرارت تلاش خواهند کرد. اما بدون شک این تلاش شکست خواهد خورد، زیرا امروز دنیا متوجه شده است که محور شرارت کدام رژیم‌ها هستند. امروز غربی‌ها نمی‌توانند اجماعی را که زمانی علیه افغانستان یا عراق ایجاد کردند و به این کشورها حمله کردند، علیه ما ایجاد کنند. امروز چهره جهان تغییر کرده و واقعیت‌ها مشخص شده است و اجرای اسنپ‌بک دیگر نمی‌تواند اجماع جهانی لازم برای حمله به ایران را به همراه داشته باشد./ این خوش‌خیالی است که فکر کنیم اسرائیل توان حمله به ما را دارد، اما به خاطر صادر نشدن مجوزهای جهانی این اقدام را انجام نمی‌دهد. صهیونیست‌ها هر لحظه‌ای که فکر کنند در حمله به ایران موفق خواهند شد به اهدافشان دست پیدا کنند، از این کار دریغ نخواهند کرد و منتظر مجوز شورای امنیت نخواهند ماند. همان‌طور که تا امروز تمام اقداماتی که صهیونیست‌ها انجام داده‌اند، برخلاف منشور سازمان ملل بوده است.

سردار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی: در صورت بازگشت تحریم های شورای امنیت، اجازه بازرسی کشتی های خود را نخواهیم داد/ تدابیری اتخاذ می‌کنیم که صادرات و ارسال سلاح از ایران به کشورهای دیگر به مشکل نخورد/ اسرائیل برای حمله منتظر مجوز شورای امنیت نیست

دیده‌بان ایران؛ محمدحسین خودکار: شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۸ شهریور پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که خواستار ادامه رفع تحریم‌های ایران بود، رد کرد. این پیش‌نویس که به ابتکار کره‌جنوبی ارائه شده بود، با مخالفت آمریکا، انگلیس، فرانسه و شماری از متحدان اروپایی و آفریقایی آن‌ها مواجه شد و در نهایت با ۹ رأی مخالف، ۴ رأی موافق و ۲ رأی ممتنع به تصویب نرسید. چین، روسیه، پاکستان و الجزایر از این طرح حمایت کردند، اما وزن آرای این کشورها کافی نبود تا مسیر شورای امنیت تغییر کند. این نتیجه، از نگاه ناظران سیاسی، نشان‌دهنده سخت‌تر شدن مسیر دیپلماسی ایران طی یک هفته آینده است، زیرا دیگر فرصتی برای کشورمان به‌منظور جلوگیری از بازگشت تحریم‌ها باقی نمانده است. 

با روند کنونی نهایی شدن مکانیسم ماشه یا همان سازوکار اسنپ‌بک و رأی نیاوردن پیش‌نویسی که خواستار تمدید تعلیق تحریم‌ها شده بود، به احتمال بسیار زیاد از ششم مهرماه، شش قطعنامه تحریمی شورای امنیت که اجرای آن‌ها براساس قطعنامه ۲۲۳۱ تغلیق شده بود، مجددا فعال خواهد شد و همچنین پرونده کشورمان ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار خواهد گرفت. در واکنش به این اقدام، روز شنبه ۲۹ شهریور، شورای عالی امنیت ملی در اطلاعیه‌ای از تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد و اقدامات اخیر سه کشور اروپاییِ انگلیس، فرانسه و آلمان را عامل این تصمیم معرفی کرد. این شورا اعلام کرده است که تلاش‌های وزارت خارجه برای حل اختلافات، توسط دولت‌های غربی نادیده گرفته شد و ادامه مسیر همکاری با آژانس عملا متوقف خواهد شد.

در رابطه با فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی، پیامدهای بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران، قرار گرفتن پرونده ایران ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد دیده بان ایران با سردار سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، نماینده قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی و فرمانده ارشد سپاه پاسداران گفت‌وگو کرده‌است.

مشروح گفت‌وگوی  سالار ولایتمدار نماینده و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی  مجلس  دوازدهم و رمعاون پیشین اداره عملیات سازمان بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با  دیده‌بان ایران را بخوانید.

1787106_146

تحریم‌های کنونی آمریکا و اروپا سنگین‌تر از تحریم‌ها شورای امنیت است

سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  درباره فعال شدن مکانیسم ماشه به دیده بان ایران گفت: مردم باید توجه داشته باشند که اجرای اسنپ‌بک آن‌قدر که بار روانی در جامعه ما ایجاد کرده است، اثر واقعی ندارد. چون تحریم‌هایی که با بازگشت شش قطعنامه شورای امنیت اعمال خواهد شد، عملا چیز جدیدی به نظام تحریمی موجود علیه کشورمان اضافه نخواهد کرد. زیرا همین تحریم‌های کنونی آمریکا خیلی سنگین‌تر از تحریم‌های شورای امنیت است که با فعال‌سازی مکانیسم ماشه بازخواهند گشت. بنده قصد ندارم از روی خوش‌خیالی صحبت کنم و صادقانه می‌گویم که واقعیت این است که تحریم‌های آمریکا و اروپا که همین حالا در زمینه تبادل ارز و انجام امور بانکی و تجاری علیه ما اعمال می‌شود، خیلی سنگین‌تر از تحریم‌هایی است که در قطعنامه‌های شورای امنیت پیش‌بینی شده است. 

نماینده قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شرایط امروز دنیا با وضعیتی که قبل از برجام یعنی در زمان تصویب قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت علیه ایران وجود داشت، تفاوت‌های بسیاری پیدا کرده است. در گذشته غربی‌ها به‌راحتی علیه ما اجماع می‌کردند و حتی می‌توانستند چین و روسیه را نیز علیه ایران با خودشان همراه کنند، اما اکنون دو عضو از پنج عضو شورای امنیت سازمان ملل که دارای حق وتو هستند، با ما همراه شده‌اند و برخی دیگر از کشورهای عضو این شورا نیز از ایران حمایت می‌کنند. بنابراین شرایط برای اجماع علیه کشورمان در شورای امنیت وجود ندارد و نباید نگرانی زیادی از اجرای سازوکار اسنپ‌بک داشته باشیم. 

تدابیری اتخاذ می‌کنیم که صادرات و ارسال سلاح از ایران به کشورهای گوناگون به مشکل نخورد

ولایتمدار با بیان این که اگر مکانیسم ماشه نهایی شود، سه اتفاق رخ خواهد داد، اظهار داشت: اتفاق اول این است که بعد از بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت، غربی‌ها اعلام خواهند کرد که کشتی‌های ایران باید تحت بازرسی قرار گیرد که قطعا هم ما چنین اجازه‌ای نخواهیم داد و هم بیشتر کشورها چنین اقدامی نخواهند کرد و شاهد اجماع علیه ایران برای بازرسی از کشتی‌های ما در فضای کنونی جامعه بین‌الملل نخواهیم بود. دنیای امروز، دنیای ۱۰ سال یا ۲۰ سال قبل نیست که به‌راحتی علیه ایران اجماع می‌کردند و بنابراین، اعلام کشورهای غربی درباره لزوم بازرسی از کشتی‌های ایران صرفا در حد اعلام باقی خواهد ماند و در عمل توسط بسیاری از کشورها اجرا نخواهد شد. 

2629850_520

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه به دیده بان ایران گفت:  تاثیر دوم اجرای اسنپ‌بک این است که فروش تسلیحات ایران به کشورهایی که در حال حاضر به آن‌ها سلاح‌های گوناگون صادر می‌کنیم، تا حدودی محدود می‌شود. البته ما تدابیری برای جلوگیری از اعمال این محدودیت‌ها داریم و می‌توانیم به شکل‌های مختلف به صادرات و ارسال سلاح خودمان ادامه دهیم، چون کشورهای مقصد به تسلیحات ما نیاز دارند و ما هم با آن‌ها مراوده داریم. فقط ممکن است در زمینه تبادل پول حاصل از فروش این سلاح‌ها مقداری به دردسر بیفتیم که هم آن کشورها همراهی دارند و هم خودمان تدابیری داریم که مشکل را حل کنیم. 

امروز دیگر کشورهای جهان نمی‌پذیرند که ایران محور شرارت است

معاون پیشین اداره عملیات سازمان بسیج مستضعفین  درباره  تبعات  اجرای مکانیسم ماشه  و بازگشت تحریم های  سازمان ملل به  دیده بان ایران  گفت: اتفاق سومی که بر اثر نهایی شدن مکانیسم ماشه رخ خواهد داد، تلاش کشورهای غربی برای ایجاد اجماع جهانی علیه ما به عنوان محور شرارت است. اما بدون شک این تلاش شکست خواهد خورد، زیرا امروز دنیا متوجه شده است که محور شرارت کدام رژیم‌ها هستند. امروز غربی‌ها نمی‌توانند اجماعی را که زمانی علیه افغانستان یا عراق ایجاد کردند و به این کشورها حمله کردند، علیه ما ایجاد کنند. امروز چهره جهان تغییر کرده و واقعیت‌ها مشخص شده است و اجرای اسنپ‌بک دیگر نمی‌تواند اجماع جهانی لازم برای حمله به ایران را به همراه داشته باشد. 

ولایتمدار ادامه داد: امروز کشورهای جهان دیگر نمی‌پذیرند که ایران محور شرارت است، اما آمریکا و اسرائیل که روزانه صدها نفر را می‌کشند و مجروح می‌کنند، مجری عدالت هستند. بنابراین اجماع جهانی علیه ما شکل نخواهد گرفت و قرار گرفتن پرونده کشورمان ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، نمی‌تواند سایه جنگ را بر سر کشورمان سنگین کند. البته ممکن است اسرائیل سر خود بار دیگر به ایران حمله کند، زیرا این رژیم منحوس، منتظر مجوز جهانی برای تعرض به کشورمان نیست، مگر دفعه قبل که صهیونیست‌ها به ما حمله کردند، مجوز شورای امنیت را داشتند؟ این خوش‌خیالی است که فکر کنیم اسرائیل توان حمله به ما را دارد، اما به خاطر صادر نشدن مجوزهای جهانی این اقدام را انجام نمی‌دهد.

وی در ادامه گفت: صهیونیست‌ها هر لحظه‌ای که فکر کنند در حمله به ایران موفق خواهند شد به اهدافشان دست پیدا کنند، از این کار دریغ نخواهند کرد و منتظر مجوز شورای امنیت نخواهند ماند. همان‌طور که تا امروز تمام اقداماتی که صهیونیست‌ها انجام داده‌اند، برخلاف منشور سازمان ملل بوده است. این که تا امروز اسرائیل دوباره به ما حمله نکرده و در آینده هم حمله نخواهد کرد، به این خاطر است که می‌داند ما آماده هستیم و اگر به ما حمله کنند، حتما جواب دندان‌شکنی به آن‌ها خواهیم داد. امروز آسیب‌پذیری اسرائیل خیلی بیشتر از قبل شده است، اگرچه مسئولان رژیم رجزخوانی می‌کنند، اما خودشان می‌دانند که شکننده و آسیب‌پذیر هستند. 

photo_2025-09-22_10-54-09

اجرای مکانیسم ماشه هیچ تاثیری روی زندگی و معیشت مردم نخواهد گذاشت

ولایتمدار با تاکید بر این که با نهایی کردن مکانیسم ماشه، اروپایی‌ها خودشان را خلع سلاح کرده و از محوریت مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران کاملا خارج کردند، عنوان کرد: اجرای اسنپ‌بک عملا به ضرر خود کشورهای اروپایی تمام خواهد شد، نه به ضرر ایران، اما اروپایی‌ها این مساله را درک نمی‌کنند، چون از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار گرفته‌اند که مکانیسم ماشه را نهایی کنند. اکنون نیاز است که مردم ما تحمل کنند و تحت تاثیر آثار روانی مربط به اجرای اسنپ‌بک قرار نگیرند، چون به هیچ وجه تحریم جدیدی به نظام تحریمی موجود علیه ایران اضافه نخواهد شد و وضعیت اقتصادی کشور تغییر چندانی پیدا نخواهد کرد. 

 نماینده مجلس دوازدهم و معاون پیشین اداره عملیات سازمان بسیج مستضعفین  در پایان خاطرنشان کرد: بنده به عنوان یک خادم مردم و یک فرد مطلع تاکید دارم که اجرای اسنپ‌بک هیچ تاثیری روی معیشت و وضع زندگی مردم نخواهد گذاشت، ولی متاسفانه برخی افراد خاص به دنبال آن هستند که در جامعه ما التهاب ایجاد کنند. در چنین شرایطی، نقش رسانه‌ها بسیار تاثیرگذار است که هم به مردم و هم به افرادی که بعضا ناخواسته به جو روانی مربوط به فعال‌سازی مکانیسم ماشه دامن می‌زنند، اطلاع بدهند که اجرای این ساز و کار، هیچ تغییری در شرایط اقتصادی کشورمان ایجاد نخواد کرد، چون دشمنان تا امروز هر تحریمی را که توانسته‌اند، علیه ما انجام داده‌اند، ولی مردم ما خودشان را با شرایط موجود وفق داده‌اند. 

منبع: دیده‌بان ایران 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر