کد خبر: 241016
A
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

واکنش دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس به آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران/ سعیدی: اگر دشمنان خطایی کنند، به آن‌ها پاسخی کوبنده خواهیم داد/ با وجود فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران به راه پیشرفت خود ادامه می‌دهد

بهنام سعیدی، دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به آزمایش اخیر موشک قاره‌پیما توسط نیروهای نظامی کشورمان، به دیده‌بان ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران یک کشور مقتدر است که در همه زمینه‌ها، از ظرفیت‌های لازم برای دفاع از خودش برخوردار است و هر اقدامی که علیه ایران صورت بگیرد، ما ظرفیت‌های بسیاری داریم که از آن‌ها استفاده خواهیم کرد و اگر خطایی از دشمنان سر بزند، حتما پاسخی کوبنده به آن‌ها خواهیم داد و توانایی‌هایی داریم که می‌توانیم آن‌ها را به زانو درآوریم./ اگر اروپایی‌ها اصرار دارند که مکانیسم ماشه را نهایی کنند، جمهوری اسلامی نیز پاسخ‌های مقتضی را خواهد داد. در این زمینه، گزینه‌های مختلفی در سطوح کلان نظام در حال بررسی است. ایران اسلامی همچنان که تا امروز روی پای خودش ایستاده است، بعد از این هم تدبیر خواهد کرد و به راه پیشرفت خود ادامه خواهد داد، اما اروپایی‌ها مطمئن باشند که ایران پاسخ قاطع و متقابلی را خواهد داد.

واکنش دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس به آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران/ سعیدی: اگر دشمنان خطایی کنند، به آن‌ها پاسخی کوبنده خواهیم داد/ با وجود فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران به راه پیشرفت خود ادامه می‌دهد

دیده‌بان ایران؛ محمدحسین خودکار: امروز محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در یک گفت‌وگوی تلویزیونی از این خبر داد که ایران روز پنجشنبه (۲۷ شهریور) یک موشک قاره‌پیما را آزمایش کرده است که این آزمایش موشکی نیز می‌تواند بخشی از پاسخ ایران به فعال شدن مکانیسم ماشه تلقی شود. این نماینده مجلس روز شنبه (۲۹ شهریور) در توضیح بیشتر به شبکه خبر سیما گفت: «تا الان تیم دیپلماسی و هسته‌ای ما در برابر فشارهای غربی‌ها مقاومت کرده است. با این که اخیرا تاسیسات هسته‌ای ما بمباران شده، امروز ما نه از غنی‌سازی دست کشیده‌ایم، نه اورانیوم خودمان را در اختیار دشمن قرار داده‌ایم و نه از مواضع موشکی خودمان پایین آمده‌ایم؛ به نحوی که دو روز قبل یکی از پیشرفته‌ترین موشک‌های کشور را که تا الان امتحان نشده بود، آزمایش کردیم و نشان دادیم که حتی در این شرایط می‌توانیم موشک قاره‌پیما را تست امنیتی کنیم.» 

دیده‌بان  ایران  در رابطه با فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، پیامدهای بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران، واکنش‌های احتمالی جمهوری اسلامی به این اقدام، آزمایش اخیر موشک قاره‌پیما توسط ایران، با بهنام سعیدی، دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو کرده است.

مشروح گفت‌وگوی  بهنام سعیدی، دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با دیده‌بان ایران را بخوانید.

بهنام سعیدی 2

همراهی تروئیکای اروپایی با آمریکا در دشمنی با ایران مسبوق به سابقه است 

بهنام سعیدی، دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اجرای مکانیسم  ماشه و تبعات آن  به  خبرنگار دیده‌بان ایران گفت: روز جمعه شاهد آن بودیم که طرف‌های غربی به‌ویژه کشورهای اروپایی بار دیگر برعهدی خود را ثابت کردند و اقدام آن‌ها برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه، نوعی بی‌معنا کردن و کمرنگ کردن اهمیت و فواید توافقات بین‌المللی بود. به هر حال، برجام موافقت‌نامه‌ای بود که بین این کشورها و جمهوری اسلامی ایران منعقد شده بود، اما ابتدا این آمریکا بود که به طور یک‌جانبه از این توافق خارج شد و بعد هم قرار بود کشورهای اروپایی به تعهدات خودشان ذیل برجام عمل کنند که این کار را انجام ندادند، اما حالا امروز علیه کشورمان مدعی شده‌اند. 

نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آمریکا پس از خروج از برجام تحریم‌های شدیدی را علیه ایران وضع کرد و کشورهای اروپایی نیز به‌جای عمل به تعهدات برجامی خود، هم خودشان تحریم‌هایی را علیه ما وضع کردند و هم با تحریم‌های آمریکا همراهی کردند. این مساله نشان می‌دهد که همراهی تروئیکای اروپایی با آمریکا در دشمنی با جمهوری اسلامی ایران مسبوق به سابقه است. اروپایی‌ها اگر خواستار ازسرگیری همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان یک پیش‌شرط برای فعال نکردن مکانیسم ماشه بودند، باید گفت که ایران در قاهره با آژانس تفاهم‌نامه‌ای را امضا کرد و دیگر بهانه‌ای برای کشورهای اروپایی وجود نداشت که بخواهند سازوکار اسنپ‌بک را اجرا کنند؛ بخصوص که گزارش‌های آژانس نشان می‌دهد که ایران انحرافی از مسیر صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود نداشته است. 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس  درباره واکنش‌های احتمالی ایران به اجرای اسنپ‌بک توسط تروئیکای اروپایی به دیده بان ایران گفت: اگر اروپایی‌ها اصرار دارند که مکانیسم ماشه را نهایی کنند، جمهوری اسلامی نیز پاسخ‌های مقتضی را خواهد داد. در این زمینه، گزینه‌های مختلفی در سطوح کلان نظام در حال بررسی است. البته امیدواریم کشورهای دنیا در برابر این بهانه‌جویی‌ها، خودکامگی‌ها، بی‌قانونی‌ها و اقدامات خلاف عرف بین‌الملل کشورهای اروپایی بایستند و اجازه نهایی شدن مکانیسم ماشه را ندهند. البته اگر این اتفاق هم رخ دهد، ایران اسلامی همچنان که تا امروز روی پای خودش ایستاده است، بعد از این هم تدبیر خواهد کرد و به راه پیشرفت خود ادامه خواهد داد، اما اروپایی‌ها مطمئن باشند که ایران پاسخ قاطع و متقابلی را خواهد داد. 

اگر خطایی از دشمنان سر بزند، حتما پاسخی کوبنده به آن‌ها خواهیم داد

سعیدی همچنین در واکنش به آزمایش اخیر موشک قاره‌پیما توسط ایران به  دیده بان ایران  گفت: جمهوری اسلامی ایران یک کشور مقتدر است که در همه زمینه‌ها، از ظرفیت‌های لازم برای دفاع از خودش برخوردار است و هر اقدامی که علیه ایران صورت بگیرد، ما ظرفیت‌های بسیاری داریم که از آن‌ها استفاده خواهیم کرد و اگر خطایی از دشمنان سر بزند، حتما پاسخی کوبنده به آن‌ها خواهیم داد. البته ما معتقدیم که راه دیپلماسی باز است و ایران ثابت کرده است مذاکره‌ای را که براساس احترام متقابل و منافع دو طرف باشد و از خطوط قرمزان عبور نکند، می‌پذیرد و اگر امکان انجام چنین مذاکره‌ای وجود داشته باشد، ما از دیپلماسی گریزان نخواهیم بود.  

وی در پایان تصریح کرد: فعال‌سازی مکانیسم ماشه نمی‌تواند منجر به آغاز جنگ مجددی علیه کشورمان شود، اگرچه بدعهدی‌های طرف‌های غربی بارها بر ما ثابت شده است، ولی آن‌ها می‌دانند که اگر هر اقدامی انجام دهند، با پاسخ قاطع ما مواجه خواهند شد و اگر بخواهند مجددا به ما حمله کنند، جوابی مهلک و کشنده را دریافت خواهند کرد و مطمئن باشند که جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌هایی دارد که می‌تواند آن‌ها را به زانو درآورد. 

منبع: دیده‌بان ایران 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر