سردار حاجیزاده: اگر قدرتمند شویم، مسلمانان کشمیر و نیجریه هم اوضاع بهتری خواهند داشت
فرمانده نیروی هوافضای سپاه، گفت: ما تنها در مورد ایران مسؤول نیستیم و اگر در اینجا قدرتمند شویم، مسلمانان در کشمیر و نیجریه و سایر نقاط نیز اوضاع بهتری خواهند داشت.

به گزارش دیده بان ایران؛ سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه به مناسبت روز سرباز در جمع سربازان وظیفه نیروی هوافضای سپاه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، اظهار داشت: این ایام یادآور ایثارگریها و جانفشانیها و دهه سخت اول انقلاب است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی این دوران یک گنج بزرگ و غنی است که هیچگاه در ذهن ملت بزرگ ایران به فراموشی سپرده نمیشود.
وی افزود: اگر امروز به لحاظ نظامی کشور بیمه شده و دشمن توانایی مقابله با ملت ایران را ندارد به برکت ایستادگی و مقاومت هشت ساله دفاع مقدس است.
سردار حاجی زاده با تاکید بر توانایی و اقتدار نیروهای مسلح کشور، گفت: در دوران دفاع مقدس و بعد از فتح خرمشهر در سال دوم از جنگ هشت ساله، دشمن به دنبال خاتمه جنگ بود و این جمهوری اسلامی بود که این را نپذیرفت و خواستار ادامه مقاومت شد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: این به معنی آن است که دو سال ابتدایی را دشمن آغاز کرد، ولی شش سال بعدی با مدیریت و ابتکار ایران جنگ ادامه پیدا کرد و به این شکل آنها دریافتند که ممکن است که شروعکننده جنگ باشند، اما پایاندهنده آن نخواهند بود.
وی با برشمردن برخی سختیهای دوران دفاع مقدس، عنوان کرد: دشمن بعثی در اوج آمادگی و به دور از جوانمردی این جنگ را در حالی به ما تحمیل کرد که نهال انقلاب اسلامی تازه تشکیل شده و بسیاری از ارکان آن کاملاً شکل نگرفته بود و در ضمن جنگ ما تنها با کشور عراق نبود. ما از حدود ۱۱ کشور اسیر داشتیم و تعداد ۳۰ کشور عراق را در جنگ کمک میکرد.
سردار حاجی زاده در همین رابطه گفت: خزانههای کشورهای کویت، امارات و عربستان قبل از جنگ میلیاردها دلار ارز داشت و در انتهای جنگ این کشورها با خزانهای خالی به کشورهایی بدهکار تبدیل شدند؛ چرا که در کنار کشور عراق بودند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تاکید بر حمایت همه جانبه بخصوص کشورهای اروپایی و آمریکا از صدام علیه جمهوری اسلامی، گفت: اروپاییها سلاح، موشکهای نقطهزن و بمبهای شیمیایی به صدام دادند و آمریکاییها اطلاعات ماهوارهای و جاسوسی هواپیماهای «U۲» را به عراقیها میدادند و کشورهای چین و شوروی نیز به فروش سلاحهای زرهی و تانک به عراق مشغول بودند.
وی در همین ارتباط افزود: کشورهای عربی و آمریکا با هدف کمک به صدام در خلیج فارس درگیریهای محدود ایجاد میکردند و همین کشور عربستان آن زمان دو فروند جنگنده ما را در نزدیکی بوشهر منهدم کرد و آمریکا نیز بارها به کشتیهای تجاری، نظامی و حتی هواپیمای مسافربری ما حمله کردند.
سردار حاجی زاده با تاکید بر اهمیت تسلیحات در زمان جنگ، افزود: بارها اتفاق میافتاد که در شب گردان به دل دشمن میزد و صبح یک دسته از رزمندگان بازمیگشتند و این بدلیل نداشتن سلاح و امکانات بود.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: سپاه پاسداران با آن نیروی انسانی کوچک در دوران شکل گیری خود قریب به ۴۰ هزار شهید پاسدار تقدیم انقلاب کرد و این یعنی در طول جنگ، سپاه چند بار جدید و نو شد و تنها تعداد محدودی از عناصر اولیه این نهاد تا پایان جنگ حضور داشتند.
وی با اشاره به توفیقات روز افزون در نیروهای مسلح، گفت: این پیروزیها به این دلیل بوده که از تجربیات زمان جنگ استفاده شده و نه تنها کار رها نشده بلکه به فرهنگ سازمانی تبدیل شده است.
سردار حاجی زاده افزود: در نیروی هوافضا شاید ۷۰ با ۸۰ درصد نیروهای جوان جنگ را ندیدند، ولی بنده شهادت میدهم که مثل رزمندگان آن روز از کشور دفاع خواهند کرد و اشتیاق حضور همین جوانان در دفاع از حرم حضرت زینب در سوریه شاهد این ادعا است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه گفت: ما در این ۴۰ سال یاد گرفتیم که ایستادگی کنیم و به چه صورت حرفمان را به دشمنان بفهمانیم و امروز باید این را ادامه دهیم و این تجربه در اقتصاد، فرهنگ قطعاً جواب میدهد.
وی با مقایسه اوضاع امروز کشور و ایام دفاع مقدس، تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس گاهی درآمد ارزی کشور بسیار پایین بود، حال آنکه تمام اقلام مصرفی ما هم وارداتی بود و با اینکه بهانه زیادی برای کوتاه آمدن داشتیم، اما ایستادگی کردیم، ولی امروز وضع به شکل دیگری است و در بسیاری از زمینهها پیشرفت کردهایم.
سردار حاجی زاده در ادامه با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به سربازان، گفت: مخاطب این بیانیه شما جوانان هستید و مهم نیست که در آینده در کجا مشغول به کار خواهید شد، مهم این است درآن لحظه کارتان را مهمترین کار و آنجا را مرکز دنیا بدانید و در این صورت به توفیق نائل خواهید آمد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تاکید بر لزوم ایستادگی نخبگان در برابر مشکلات کشور، اظهار داشت: در زمان جنگ هم نخبگانی مثل شهید خرازی، شهید مقدم و شهید باقری ایستادند و جنگ را اداره کردند و این در حالی بود که آنها میتوانستند مسیر دیگری را انتخاب کنند، ولی راه ایستادگی و مقاومت را انتخاب کردند.
وی با اشاره به برخی مشکلات در دوران دفاع مقدس، گفت: در بازیهای فوتبال همین استادیوم آزادی گاهی پر از جمعیت میشد، ولی برای اعزام ما کسی را نداشتیم و این مربوط به قسمتهای تلخ دوران دفاع مقدس میشود و مسئولیت جنگ تنها بر دوش عده محدودی بود.
سردار حاجی زاده با تکیه و تاکید بر توانمندیهای حوزه نظامی کشور، گفت: در حوزه نظامی دشمن کاملاً ناامید است و هیچ غلطی از آنها در مقابل ملت ایران برنمیآید، ولی میبایست در حوزه اقتصاد و فرهنگ نیز این جبهه باز شود و با دشمن مقابله شود.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پایان با اشاره به آینده روشن تمدن اسلامی و تلاش در راه ایجاد آن، گفت: انقلاب اسلامی باید به تمدن بزرگ اسلامی ختم شود و بدانید ما تنها در مورد کشور ایران مسئول نیستیم و اگر ما در اینجا قدرتمند شویم، مسلمانان در کشمیر و نیجریه و سایر نقاط نیز اوضاع بهتری خواهند داشت.
دشمن جرات آزمون قدرت ما ندارد و میداند پاسخ کوبندهای میگیرد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ارتش، امیر سرتیپ «علیرضا الهامی» با اشاره به آمادگی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: در گذشته عمده سامانههای پدافند هوایی کشور ساخت کشورهای غربی و آمریکا بود که توسط مستشاران و کارشناسان خارجی بکارگیری و نگهداری میشد و کارشناسانه داخلی اجازه فعالیتهای تخصصی پیچیده را نداشتند.
وی بیان کرد: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و با خروج مستشاران خارجی تصور بر این بود که کارشناسان داخلی قادر به عملیاتی کردن و نگهداری سامانهها نخواهند بود و در طول جنگ کشور با مشکل مواجه خواهد شد، ولی بحمدالله با ایثار و از خودگذشتگی و خودباوری کارکنان پدافند هوایی تمامی تجهیزات پدافند هوایی اعم از زمین پایه و هوا پایه به طور کامل و بدون نیاز به کمک خارجی مورد بهرهبرداری قرار گرفت و ضربات مهلکی بر ماشین جنگی رژیم بعثی وارد آمد.
جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش درباره روند بومیسازی تجهیزات افزایش قدرت بازدارندگی این نیرو به نسبت سالهای دفاع مقدس تاکید کرد: در حال حاضر طراحی، تولید و تامین نیازمندیهای تجهیزاتی پدافند هوایی توسط مراکز تحقیقاتی داخلی، وزارت دفاع، مراکز دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان به دست دانشمندان جوان داخلی انجام می شود و در حال کسب استقلال کامل در حوزه دفاعی هستیم یعنی قدرت بازدارندگی که میتواند الگویی برای سایر حوزههای قدرت ملی باشد.
پدافند هوایی دارای انواع سامانههای کشف، شناسایی، درگیری و انهدام بومی است
سرتیپ الهامی عنوان کرد: هماکنون پدافند هوایی برای تکمیل پوشش دفاعی خود در کلیه نواحی دفاع هوایی که شامل بردها و ارتفاعات مختلف میشود، دارای انواع سامانههای کشف، شناسایی، درگیری و انهدام بومی است.
وی با بیان این که پدافند هوایی در حال حاضر قادر به مقابله با انواع تهدیداتهای هوایی دشمن است،اظهار داشت: دشمن نیز این قدرت را حس کرده است و گمان نمیکنم جرات آزمودن قدرت درون زا و بومی خود اتکای جمهوری اسلامی را داشته باشد چرا که قطعاً پاسخ کوبنده ای دریافت خواهد کرد.
جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش درباره نقش پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس و پشتیبانی از عملیاتها گفت: پدافند هوایی قبل از انقلاب به عنوان یکی از فرماندهیهای نیروی هوایی ارتش عمدتاً وظیفه پوشش پدافندی پایگاههای هوایی را بر عهده داشت. بعد از شروع جنگ تحمیلی و نیاز به پشتیبانی دفاع هوایی از نیروهای سطحی و حفاظت از مناطق حیاتی و حساس از جمله صادرات نفت گاز و پتروشیمی و آبراهههای خلیج همیشه فارس در برابر تهدیدهای هوایی دشمن که از سوی استکبار جهانی و ابرقدرتهای شرق و غرب حمایت و پشتیبانی میشد، در دکترین و تاکتیکهای خود تغییراتی ایجاد کرد و بخشی از تجهیزات و ادوات را به خط مقدم صحنه نبرد گسیل کرد.
وی ادامه داد: پدافند هوایی در طول هشت سال دفاع مقدس ضمن تامین پوشش هوایی بیش از ۵۰۰ مرکز راهبردی در کل کشور در اکثر عملیاتهای رزمی حضور موثر و اثربخش داشت و امنیت لازم را برای نیروهای عمل کننده سطحی فراهم میکرد.
امیر الهامی تصریح کرد: اگر تغییر در نگرش و اتخاذ تدابیر و تمهیدات کارآمد در جنگ نبود و چنانچه نیروهای پدافند هوایی در کنار سایر نیروهای مسلح حضور نداشتند قطعاً در برابر حملات هوایی دشمن بسیار آسیب پذیرتر میشدیم.