پوتین: بدون روسیه پیروزی در حلب غیرممکن بود
دوازدهمین کنفرانس بزرگ مطبوعاتی روسیه با حضور رئیس جمهور این کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، در این کنفرانس خبری با حضور بیش از ۱۵۰۰ خبرنگار داخلی و خارجی، سوالات مختلف در زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و روابط بینالمللی روسیه و همچنین مشکلات اقشار مختلف روسیه در حوزههای مختلف به صورت مستقیم و رو در رو با ولادیمیر پوتین در میان گذاشته شد و رئیس جمهور به طور مفصل به سوالات پاسخ داد.
این کنفرانس خبری سالانه، همزمان از شبکههای تلویزیونی، رادیویی، شبکههای اجتماعی و اینترنتی برای ۱۵۰ میلیون نفر از شهروندان روسیه به صورت مستقیم پخش شد.
قرار بود این کنفرانس خبری روز پنجشنبه برگزار شود که به دلیل حادثه ترور سفیر روسیه در آنکارا و حضور پوتین در مراسم تدفین وی، این برنامه به امروز موکول شد.
پوتین در ابتدای این کنفرانس خبری گفت: نرخ تورم در روسیه در سال جاری میلادی در مجموع کمتر از ۶ درصد بوده و کسری بودجه روسیه ۳.۷ درصد است که رقم قابل قبولی است. ما در سال گذشته ۲.۷ درصد از ناخالص ملی را صرف مسایل دفاعی کردیم که امسال این رقم ۴.۷ درصد و در سال آینده ۳.۳ درصد خواهد بود.
وی همچنین رشد جمعیت روسیه را دینامیک و مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: فناوری اطلاعات تا چند سال قبل عملا در سطح صفر قرار داشت اما از آن زمان تا به حال وضع ما بسیار تغییر کرده است.
پوتین در پاسخ سوال خبرنگار وال استریت ژورنال که از وی پرسید آیا برگزاری انتخابات زودرس ریاست جمهوری در روسیه ممکن است به شوخی پاسخ داد: در چه کشوری؟!
وی ادامه داد: انتخابات زودرس ریاست جمهوری در روسیه ممکن است اما به صلاح نیست.
پوتین درباره شرکت مجدد در انتخابات ریاستجمهوری روسیه نیز گفت: با توجه به چگونگی اوضاع در کشور و جهان در این باره تصمیمگیری خواهم کرد.
پوتین همچنین در پاسخ به افزایش توان هستهای این کشور گفت: روسیه نیرومندتر از هر طرف دیگری است که به آن حمله کند. روسیه زیردریاییها و هواپیماهای جدیدی میسازد. روسیه در این باره که ارتش آمریکا قوی است با ایالات متحده بحث نمیکند اما معتقد است ارتش روسیه از هر تجاوزکاری نیرومندتر است.
وی گفت: ما با رعایت کردن تمامی توافقنامههای بینالمللی به ارتقای تواناییهای هستهای خود میپردازیم و به توافقنامه سلاحهای استراتژیک هجومی پایبند هستیم.
پوتین ادامه داد: من چیز جدیدی در اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا درباره تصمیمش برای تقویت تواناییهای هستهای این کشور ندیدم. ترامپ در این باره طی تبلیغات انتخاباتیاش به طور مفصل صحبت کرده بود.
پوتین گفت: نمیدانم چرا مسئولان کنونی آمریکا پافشاری میکنند که قویتر هستند؟ آنها تعداد زیادی موشک و ناو هواپیمابر دارند و ما این را انکار نمیکنیم بلکه میگوییم ما قویتر از هر متجاوزی هستیم و این واقعیت دارد.
وی افزود: زمینه مسابقه جدید تسلیحات هستهای پس از خروج آمریکا از موافقتنامه ABM به وجود آمده است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی راشا تودی از رییسجمهوری روسیه در خصوص مشکل دموکراسی و انتخابات در آمریکا پرسید که وی پاسخ داد: بله دموکراسی مشکل دارد. ما مدتهاست که در این مورد صحبت کردهایم. مشکل، نظام انتخابات کهنه و قدیمی ایالات متحده امریکا است. حزبی که دموکرات نام دارد، معنای این واژه را فراموش کرده است اما این مشکل مربوط به خود آنان است.
خبرنگار بی بی سی در مورد اتهامات وارده به روسیه درخصوص حملات هکرها و همچنین مسابقه تسلیحاتی در این کشور از پوتین سوال کرد که وی پاسخ داد: روسیه مجبور است به اقدامات آمریکا در زمینه ایجاد سپر موشکی پاسخ دهد و این را به طور ثمربخش انجام میدهد.
وی گفت: سیستم دفاعی روسیه از سپر موشکی آمریکا موثرتر است.
پوتین درباره افشای مکاتبات رهبران حزب دموکرات آمریکا توسط هکرها نیز گفت: معلوم نیست چه کسانی این کار را انجام دادهاند، هکرها با افشای مکاتبات حزب دموکرات، بازی با افکار عمومی در کشورشان را ثابت کردند.
وی گفت: ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پیروز شد به این دلیل که میدانست مردم چه میخواهند. او تا پایان در همین راستا حرکت کرد. بجز ما هیچ کسی مطمئن نبود که ترامپ در این انتخابات پیروز میشود.
پوتین تأکید کرد: دولت کنونی آمریکا و همچنین رهبران حزب دموکرات میخواهند گروههای خارجی را مسئول شکست خود بدانند اما این درست نیست و نشان دهنده مشکلات ریشهای این دولت است.
وی تاکید کرد که روسای جمهور ایران و ترکیه نقش بزرگی در آزادی حلب داشتند البته بدون حضور روسیه هم این اقدام غیر ممکن بود.
پوتین ادامه داد: علاوه بر روسیه، ترکیه و ایران، اسد نقش بزرگی در آزادسازی حلب ایفا کرد اما حل و فصل درگیری سوریه بدون نقش آفرینی همچون آمریکا غیر ممکن است.
پوتین همچنین آتش بس و تخلیه تروریستها از حلب را بزرگترین اقدام انسان دوستانه در جهان خواند و تاکید کرد: فرمتی که با مشارکت ایران و ترکیه برای حل و فصل بحران سوریه به وجود آمده برای مشارکت دیگر کشورها باز است و گام بعدی باید آتش بس سراسری در این کشور باشد.
پوتین همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص گروههای تروریستی که به نام اسلام دست به جنایت میزنند، گفت: من ترجیح میدهم که نام اسلام بیهوده در کنار ترور ذکر نشود.
در ادامه خبرنگار تاس از پوتین درخصوص راه خروج از بحران اوکراین و همچنین چشم انداز معرفی رژیم بدون ویزا بین اوکراین و اتحادیه اروپا سوال کرد که وی پاسخ داد: دلم میخواهد که دولت اوکراین متوجه شود که نباید نیروهای دونباس (جدایی طلبان شرق اوکراین) را اشغالگر بداند.
وی با استقبال از رژیم بدون ویزا برای اتباع اوکراین در اتحادیه اروپا نیز گفت: رژیم ویزا در اروپا دیگر قدیمی شده است، این گامی درست از اتحادیه اروپا در مسیر صحیح است اما اگر به اتباع اوکراین اجازه سفر بدون روادید میدهند نباید آنان را از حق کار در این اتحادیه محروم کنند زیرا این اقدام تضییع حقوق شهروندی است.
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی درباره روابط با اتحادیه اروپا گفت: محدودیتهای وضع شده علیه شرکای غربی در پاسخ به اقدامات آنها صورت گرفته است. چنانچه شرکای اروپایی تحریمها را علیه ما لغو کنند، ما هم آماده هستیم که این ممنوعیتها را لغو کنیم.
پوتین تأکید کرد: ما خواهان بدتر شدن روابط روسیه با اتحادیه اروپا نبودهایم و هیچ تحریمی را در این خصوص آغاز نکردیم. البته ما خود را هرگز برای حوادث به وجود آمده سرزنش نمیکنیم.
پوتین افزود: وقتی غرب علیه روسیه تحریمهایی را اعمال میکند و از همکاری با مسکو امتناع میورزد، نمیتوان درباره مبارزه ثمربخش با تروریسم صحبت کرد. وی ابراز تأسف کرد که اروپا اجازه وارد شدن این ضربات را به روسیه میدهد.
وی همچنین اعلام کرد: ما تسلیت خود را برای تراژدی اخیر در برلین اعلام میکنیم و معتقدیم که هدف مبارزه با تروریسم، باید روسیه و اتحادیه اروپا را متحد کند.
پوتین در پاسخ به خبرنگاری در خصوص تأمین انرژی مورد نیاز منطقه کریمه که در دو سال گذشته به خاک روسیه الحاق شده است، گفت: در دو تا سه روزه آینده عرضه مستقیم گاز روسیه به کریمه آغاز میشود و همچنین ساخت دو نیروگاه بزرگ برق در کریمه در دست اجرا است.
خبرنگار بعدی از بخش ترکی خبرگزاری اسپوتنیک بود که پرسید: ترکیه و روسیه اکتبر ۲۰۱۵ در آنتالیا به توافقهایی رسیدند و سپس هواپیمای روسیه سرنگون شد. در ماه ژوئن روند عادی سازی روابط ترکیه و روسیه آغاز شد و به دنبال آن کودتای نافرجامی در ترکیه رخ داد. اکنون که دو کشور همکاری برای حل و فصل اوضاع در حلب را آغاز کردهاند، ترور سفیر روسیه در آنکار رخ داده است. آیا این تصادفی است؟
رئیس جمهور روسیه پاسخ داد: فکر میکنم سو قصد به سفیر ما، حمله به روابط روسیه و ترکیه بود اما تغییری در گسترش روابط به وجود نخواهد آورد. درخصوص هواپیمای ما در ترکیه عقیده من اکنون در حال تغییر است که بالاترین مقامات ترکیه فرمان سرنگونی هواپیمای سوخو ۲۴ را صادر کرده بودند.
پوتین درباره افزایش بهای نفت گفت: قیمت کنونی نفت برای روسیه مطلوب است و نتایج به دست آمده در اقتصاد روسیه بهتر از حد انتظار ما بوده است؛ هر چند که قیمت نفت کمی پایینتر از پیشبینیها بوده است.
وی افزود:اقتصاد روسیه بر پایه هزینههای کنونی انرژی تنظیم شده و در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ میلادی، مازاد نفت موجود در بازار از بین میرود و قیمتها در سطح فعلی تثبت میشوند.
رئیسجمهور روسیه خاطرنشان کرد که همکاری کشورش با اوپک ادامه خواهد داشت و کاهش تدریجی نفت اوپک بر اقتصاد روسیه تأثیر نخواهد گذاشت.
پوتین در پاسخ به خبرنگار کانال ۲۴ کردستان درباره موضع این کشور در خصوص استقلال کردستان گفت: مردم کردستان سرنوشت دشواری داشتهاند و واحدهای نظامی آنان بسیار شجاعانه در مبارزه با تروریسم رفتار کردهاند اما این موضوع به کشور و مردم عراق بستگی دارد و از حقوق مشروع این کشور است و روسیه در فرایند امور داخلی کشورها دخالت نمیکند.
در همین حال در این کنفرانس خبری برخی خبرنگاران خواستهها و مشکلات خود را بر روی پلاکاردهایی نوشته و به دست گرفتهاند تا رییس جمهوری ببیند.
منبع: ایسنا