تلاش دولت در بخش تولید؛ خار چشم کاسبان تحریم
باید دید پشت فرافکنی ها علیه دولت یازدهم چه کسانی قرار دارند و راه اندازی واحدهای تولیدی و کارخانه ها چه کسانی را آشفته کرده و منافع چه افرادی را به خطر انداخته است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، مجتبی نظری مدیر ارتباطات سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: کارخانه پارس الکترونیک برای تامین مخارج خود مجبور شد که انبارهای خود را کرایه بدهد و با توجه به انبارهای بسیار بزرگی که در اختیار داشت دو شرکت خدمات پس از فروش این انبارها را اجاره کردند.
نظری افزود: مهندس نعمت زاده سال گذشته در راستای طرح احیای صنایع آسیب دیده برای احیای این کارخانه مذاکراتی را با کره ای ها آغاز کرد و از آنجا که این کارخانه از برندهای قدیمی صنعت ایران محسوب میشود حساسیت وزیر و وزارتخانه نسبت به آن بسیار بالا است. حتی با توجه به اینکه این کارخانه دچار مشکلاتی شده است در بخش کارشناسی و ارتباطات بین الملل خود وزارت خانه تمامی مذاکرات را به عهده گرفته تا به مطلوب ترین شرایط ممکن برسند.
وی افزود: در مورد کارخانه قند دزفول هم باید عرض کنم که مدیریت این کارخانه بعد از انقلاب به گروهی واگذار شد که این گروه مدیریت صحیحی نسبت به آن نداشت. کارخانه قند دزفول ظرفیت تولید 50هزار تن محصول را داشت و همچنین دستگاههایی داشت که میتوانستند این ظرفیت تولید را 30هزارتن دیگر افزایش دهند. متاسفانه گروه مدیریتی این کارخانه دستگاه هایی که توان افزایش تولید را داشتند در سال 67 یا 68فروخت و پس از آن هم کارخانه شروع به تولید کرد ولی تولیدی که به هیچ عنوان در پس آن به نگهداری کارخانه و خطوط تولید توجهی نمیشد. با توجه به شرایط جنگ تحمیلی و عدم نگهداری از خطوط تولیدی کارخانه تعطیل شد.
مدیر ارتباطات ایدرو در ادامه تصریح کرد: این کارخانه تعداد بسیار زیادی کارگر و طلبکار داشت که پس از تعطیلی کارخانه برای دریافت پولهایشان اقدام به اقدامات حقوقی و شکایت کردند که متاسفانه در آن زمان یکی از قضات حکم به توقیف اموال کارخانه به نفع طلبکاران داد و این باعث شد هرکدام از کارگران و طلبکاران قطعات کارخانه را باز کنند و مقدار بسیار زیادی از تجهیزات دستگاهها و کابلهای برق کارخانه به تاراج رفت. دردولت تدبیر و امید مسئولیت این کارخانه به ایدرو سپرده شد در تقریبا مدت زمان دوسال اخیر خطوط تولید این کارخانه احیا شده است ولی این کارخانه فعلا تحت اختیار دادستانی است و خدا را شکر دادستان بسیار خوبی مسئولیت پرونده را به عده گرفته است . این کارخانه توسط سازمان گسترش در حال احیاست و تقریبا 80درصد این پروژه با موفقیت انجام شده است. ما امیدواریم امسال بتوانیم چغندر قند تولید شده در منطقه را برای کارخانه قند دزفول خریداری کنیم. در سالهای گذشته کشاورزان منطقه مجبور بودند که محصولات خودرا به کارخانه هایی درمرکز کشور مثل قزوین بفرستند اما به زودی این مشکل حل خواهد شد.
وی در پاسخ به این سئوال که دلیل این فرافکنی ها و شایعات بر ضد دولت یازدهم چیست گفت: باید که دید پشت این قضیه چه کسانی قرار دارند و راه اندازی این واحدهای تولیدی و کارخانه ها چه کسانی را آشفته کرده و منافع چه افرادی را به خطر انداخته است. اگر این افراد را مثل پازل کنار هم قرار دهیم متوجه میشویم که نفع این افراد در تعطیلی کارخانه ها و افزایش واردات کارخانه های کشور به منظور منفعت شخصی عده ای خاص است. وقتی ما و کارشناسان به بررسی این مشکلات میپردازند متوجه میشویم که عمق فاجعه تا به چه حدی است و مستنداتی به دست میاوریم که ضرر برخی افراد است و سعی میکنند با این جنجال ها و هیاهو کردن ها ذهن مردم رامنحرف کنند. اینها همانهایی هستند که به اسم خصوصی سازی صنایع را واگذار کردند ولی پولش را به دولت برنگرداندند. به طور مثال مجموعه سایپا و ایران خودرو هرکدام بیش از پنج هزار میلیارد تومان بدهی دارند و همین بدهی و پرداخت سودهای هنگفت آن باعث شده که به مشکلات عدیده ای بربخورند.
وی افزود: در دولت قبل یک نفر بدون هیچگونه نظر کارشناسی دستور داد خودروسازان 70درصد تولیدات خودرا CNG کنند و برای همین امر هم تمام دنیا را برای تامین قطعات CNG کردن خودروها می گشتند و زمانی فهمیدند این کار چه فاجعه بزرگی است که دیگر دیر شده بود. کسانی متولی امور شده بودند که هیچ چیزی ای صنعت نمی فهمیدند و باعث ضرر و زیانهای هنگفت به صنعت کشور شدند.
وی در پایان خاطر نشان کرد که تلاش ما در دولت تدبیر و امید برای این بوده است که کار را از پایه در بخش صنعت درست بکنیم نه اینکه تنها برای جذب رای مردم فقط نمای قضیه را حل کنیم. مردم باید بدانند زمانی بود که برای خرید یک دستگاه صنعتی باید پول را در چمدان در دبی حمل میکردیم و پرداخت مینمودیم اما اکنون به لطف خداوند متعال و تلاشهای دولت تدبیر و امید سرمایه گذاران خارجی خودشان برای سرمایه گذاری در کشور مشتاق هستند و وارد کشور میشوند.