ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی: نیاز آمریکا به مذاکرات، ۱۰ برابر ماست/ با افزایش تحریمها، اوضاع از این بدتر نمیشود/ با کنار گذاشتن غنیسازی، غرورمان شکسته میشود/ هدف آمریکا خروج از منجلاب شکست است/ وظیفه ماست که فرمایشات امروز رهبری را تببین کنیم
سردار سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که اگر غنیسازی اورانیوم را کنار بگذاریم، غرور ملی ملت ایران خدشهدار میشود، به دیدهبان ایران گفت: نیاز آمریکاییها به مذاکره با ایران، ۱۰ برابر نیاز ما است، البته فضای مجازی و هژمونی رسانه دست آنها است و ممکن است شرایط را طور دیگری جلوه بدهند، اما اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، دود این اتفاق به چشم خود آمریکاییها میرود./ واقعیت این است که آنها بسیار بیشتر از ایران نیازمند رسیدن به یک توافق هستند، چون در بسیاری از عرصههای بینالمللی گیر افتادهاند و میخواهند به این شکل، خود را از منجلاب بیرون بکشند./ اگر احیانا مذاکرات به نتیجه نرسد و دشمن بخواهد به خیال خودش به سمت سیاست فشار حداکثری حرکت کند، اوضاع تحریمها از این بدتر نخواهد شد، زیرا آنها تا امروز هر کاری در زمینه تحریمها میتوانستهاند، انجام دادهاند.

دیدهبان ایران؛ محمدحسین خودکار: در آخرین تحولات مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا، امروز (سهشنبه ۳۰ اردیبهشت) آیتالله خامنهای، در سخنانی با اشاره به گفتوگوهای غیرمستقیم دو طرف درباره برنامه هستهای کشورمان، فرمودند: « رئیسی در اولین مصاحبه خود با صراحت گفت با آمریکا مذاکره مستقیم نمیکنیم. البته در دوره رئیسی، مذاکرات غیرمستقیم بود، ولی بدون نتیجه. الان هم گمان نمیکنیم به نتیجهای برسد و نمیدانیم چه خواهد شد.»
ایشان همچنین در واکنش به صحبتهای اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر این که ایران برای رسیدن به توافق باید غنیسازی اورانیوم را به طور کامل کنار بگذارد، خاطرنشان کردند: «یک تذکر به طرف مقابل میدهم. طرف آمریکایی که در این مذاکرات غیرمستقیم گفتوگو میکنند، سعی کنند یاوهگویی نکنند. این که بگویند ما به ایران اجازه غنیسازی نمیدهیم، این غلط زیادی است؛ در جمهوری اسلامی، کسی منتظر اجازه این و آن نیست. جمهوری اسلامی سیاست و روش خود را تعقیب میکند.»
غنیسازی با غرور ملی ملت و تمدن بزرگ ایران گره خورده است
در همین رابطه، سردار سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با خبرنگار دیدهبان ایران ضمن تاکید بر اهمیت حفظ غنیسازی اورانیوم در داخل خاک کشورمان، اظهار داشت: بعد از بیانات مقام معظم رهبری، صحبت بنده و امثال بنده، نه جایگاهی دارد و نه محلی از اعراب، ولی وظیفه تکتک ما این است که فرمایشات ایشان را تبیین کنیم و ابعاد موضعگیریهای رهبر معظم انقلاب را برای مردم تشریح کنیم. باید توجه داشت که غنیسازی اورانیوم در بالاترین درجه علم روز جهان قرار دارد که هنوز هم تنها چند کشور محدود، این فناوری را در اختیار دارند که یکی از آنها، جمهوری اسلامی ایران است.
نماینده قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: غنیسازی با غرور ملی ملت و تمدن بزرگ ایران گره خورده است، زیرا ما ایرانیها علیرغم این که تمام دنیا با بهکارگیری تمام ضوابط امنیتی خود، ما را در محاصره و تحریم مطلق قرار داده است، با تلاش نخبگان خود توانستهایم به بالاترین درجه علم و فناوری جهان یعنی غنیسازی اورانیوم دست پیدا کنیم. طرف مقابل با مطرح کردن لزوم کنار گذاشتن غنیسازی توسط ایران، میخواهد غرور ملی ما را خدشهدار کند.
اگر غنیسازی را کنار بگذاریم، غرورمان شکسته می شود
ولایتمدار با تاکید بر این که غنیسازی اورانیوم در تمام ابعاد زندگی مردم نقش دارد و باید آن را حفظ کنیم، گفت: درست است که دشمن از مساله غنیسازی در بُعد نظامی استفاده کرده است، ولی امروزه غنیسازی توانسته است در عرصههایی مثل رادیوداروها، صنعت، کشاورزی، تولید برق و ...، دستیابی مردم به خدمات و کالاهای مورد نیاز خود را هم تسهیل کند و هم ارزان و قابل دسترس کند. حال اگر ما خدای ناکرده بخواهیم از این دستاورد بزرگ که عنایت خداوند به ما بوده است، کوتاه بیاییم، یعنی ملت خود را برای همیشه عقب نگه داشتهایم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اگر غنیسازی را کنار بگذاریم، هم غرور ملی ما شکسته میشود و هم رشد استعداد نخبگان ما آسیب میبیند، زیرا دانشمندان ما پیش خود میگویند که ما توانستهایم با دستیابی به فناوری غنیسازی اورانیوم، قد ایران را به بلندای تاریخ برسانیم و قد آن را از بسیاری از کشورها بلندتر کنیم، ولی مسئولان بهراحتی به خاطر مسائل سیاسی حاضر به کنار گذاشتن این دستاورد شدهاند، خب در آن صورت بقیه استعدادها هم آسیب میبیند؛ بنابراین، ما به هیچ وجه از حق غنیسازی عقبنشینی نخواهیم کرد.
کنسرسیوم هستهای اگر هم تشکیل شود، باید داخل خاک ایران باشد
نماینده قزوین و آبیک با اشاره به صحبتهای مطرحشده درباره ایده ایجاد کنسرسیوم هستهای بین ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، به دیده بان ایران گفت: ما اعلام کردهایم که حاضر هستیم با کشورهایی که اشتراک منافع داریم، کنسرسیوم هستهای داشته باشیم، ولی این کنسرسیوم اگر هم تشکیل شود، باید در داخل خاک ایران باشد، چون علم، فناوری و صنعت هستهای متعلق به ما است و طرح اولیه آن هم برای خود ما بوده و حق ما است که این کنسرسیوم در داخل خاک خودمان باشد. این یک حق پذیرفتهشده بینالمللی است و اگر کسی بگوید که کنسرسیوم باید خارج از خاک ایران باشد، حتما ما زیر بار این زیادهخواهی نخواهیم رفت.
اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، دود آن به چشم خود آمریکاییها میرود
ولایتمدار در پاسخ به این پرسش که آیا مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به نتیجه خواهد رسید یا خیر، به دیده بان ایران گفت: حدود ۴۷ سال است که شاهد عهدشکنی و رفتارهای خصمانه و غیرمتعارف از سوی آمریکاییها هستیم و آنها دائما روی اصول و عرف و قواعد انسانی و بینالمللی پا میگذارند. در چنین شرایطی، ما حق داریم که با احتیاط زیاد در مذاکرات قدم برداریم. اما از آنجایی که ما به قدرت منطق مسلح هستیم و از اسلام به عنوان بهترین و کاملترین دین پیروی میکنیم که قدرت اصلی آن، همان قدرت منطق است، هیچگاه از گفتوگو فرار نمیکنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: این که مذاکرات به نتیجه برسد یا خیر، بستگی به این دارد که طرف مقابل صداقت داشته باشد یا نه، ما همواره با صداقت جلو آمدهایم و اگر طرف مقابل هم صداقت داشته باشد، حتما به نتیجه خواهیم رسید، اما اگر مثل بقیه موارد از آنها عدم صداقت ببینیم، حتما نتیجهای از مذاکرات حاصل نخواهد شد که دود این اتفاق نیز به چشم خود آنها خواهد رفت.
اگر تحریمها تشدید شود، از این بدتر نخواهد شد
نماینده قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: اگر احیانا مذاکرات به نتیجه نرسد و دشمن بخواهد به خیال خودش به سمت سیاست فشار حداکثری حرکت کند، اوضاع تحریمها از این بدتر نخواهد شد. مردم عزیز ما بدانند که آنها تا امروز هر کاری در زمینه تحریمها میتوانستهاند، انجام دادهاند و اکنون بالاترین سطح تحریمها بر ما اعمال شده است. ضمن این که اکنون نیاز آمریکاییها به مذاکره با ایران، ۱۰ برابر نیاز ما است، البته فضای مجازی و هژمونی رسانه دست آنها است و ممکن است شرایط را طور دیگری جلوه بدهند که تا حدودی روی افکار عمومی ما تاثیر بگذارد.
وی در پایان تصریح کرد: واقعیت این است که آنها بسیار بیشتر از ایران نیازمند رسیدن به یک توافق هستند، چون در بسیاری از عرصههای بینالمللی گیر افتادهاند و میخواهند به این شکل، خود را از منجلاب بیرون بکشند؛ بنابراین حتی اگر مذاکرات به نتیجه نرسید نیز بازهم ما هیچچیزی را از دست نمیدهیم و اصلا جای نگرانی وجود ندارد.
منبع: دیدهبان ایران