حدود ۲۰ میلیون ایرانی در بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در کشور حدود هفت میلیون نفر در سکونتگاههای غیررسمی (حاشیه نشین)، ۱۰ میلیون نفر در بافتهای فرسوده و سه میلیون نفر در بافتهای تاریخی زندگی میکنند که مجموع مساحت این بافتها به ۱۷۰ هزار هکتار میرسد.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، عبدالرضا گلپایگانی، روز شنبه در نشست خبری مشترک با مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با تأکید بر لزوم تغییر رویکرد در مواجهه با بافتهای تاریخی و فرسوده، وضعیت محله فیضآباد کرمانشاه را نمونهای از ناکارآمدی در سیاستهای حفاظت مطلق دانست و خواستار اجرای الگوهایی متناسب با شرایط خاص هر محله شد.
وی با اشاره به قدمت بالای محله فیضآباد گفت: با وجود ارزش تاریخی این محله، حال و روز خوبی ندارد. بافتهای تاریخی بخشی از هویت شهرها هستند و باید به گونهای حفظ شود که هم امکان نوسازی فراهم باشد و هم سکونت در آنها ممکن بماند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از برخی سیاستهای محدودکننده سازمان میراث فرهنگی افزود: این محدودیتها اگر بدون در نظر گرفتن شرایط واقعی محل اعمال شوند، نه تنها به حفظ بافت تاریخی کمکی نمیکنند، بلکه میتوانند به تخریب تدریجی آن دامن بزنند.
گلپایگانی مدل حفاظت مطلق را عاملی برای عقبماندگی بافتهایی مانند فیضآباد از مسیر نوسازی دانست و گفت: در این محله، هم بافت و ارزشهای تاریخی از بین رفته، هم شهر از رشد بازمانده و هم مردم ناراضی هستند. اگر قرار است این بافتها بهعنوان میراث ملی حفظ شوند، باید به ساکنان کمک شود تا توان نگهداری از آنها را داشته باشند.
حدود ۲۰ میلیون ایرانی در بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه شهر کرمانشاه حدود ۲ هزار هکتار بافت ناکارآمد شامل بافت تاریخی، فرسوده و سکونتگاههای غیرمجاز دارد، وضعیت حاشیهنشینی را نیز نگرانکننده توصیف کرد و گفت: در شهر کرمانشاه حدود ۲۸۰ هزار نفر در حاشیه زندگی میکنند که این موضوع باید با اقدامات جهادگرایانه حل شود.
وی افزود: اگرچه آمار حاشیهنشینی در ایران از میانگین جهانی پایینتر است، اما همین میزان هم نباید وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید
افتتاح ۵۹۳ واحد مسکن روستایی و یک پروژه بازآفرینی شهری در کرمانشاه
معاون وزیر راه و شهرسازی: ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده احداث میشود
گلپایگانی با تحلیل دلایل گسترش حاشیهنشینی، به تغییرات اقلیمی، مهاجرتهای اجباری ناشی از جنگ، کوچ روستاییان به دلیل افت کشاورزی و آثار تحریمها اشاره کرد و گفت: تحریمها موجب کاهش توان اقتصادی شهروندان شده و در نهایت زمینه گسترش حاشیهنشینی را فراهم کرده است.
وی در پایان از وجود ستاد بازآفرینی شهری به ریاست رییسجمهور در سطح ملی یاد کرد و گفت: برای رفع مشکلات بافتهای فرسوده و حاشیهای، نیاز به تخصیص اعتبارات جدیتر و اجرای برنامههای موثرتر در مقیاس محلی و ملی داریم.