کد خبر: 225472
A

بقایای تجزیه‌ شده ۶ رأس کل وحشی در ارتفاعات مازندران کشف شد

روابط عمومی محیط زیست مازندران اعلام کرد که بقایای تجزیه‌شده ۶ رأس کل وحشی به‌صورت پراکنده در ارتفاعات صخره‌ای دهلا – سیاه مکلیز در منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی شمالی واقع در غرب استان مشاهده شد.

بقایای تجزیه‌ شده ۶ رأس کل وحشی در ارتفاعات مازندران کشف شد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، در پی استقرار محیط‌بانان در پست کوهستانی و فصلی سیاه مکلیز واقع در منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی شمالی، بقایای تجزیه‌شده ۶ رأس کل وحشی به‌صورت پراکنده در زیر صخره‌های «دهلا» مشاهده شد.

با ذوب شدن برف‌ها، آثار و بقایای لاشه شش رأس کل وحشی که تنها پوست و استخوان از آنها باقی مانده بود، در این منطقه نمایان شده است.

بر اساس بررسی‌های میدانی، زمان قابل‌توجهی از مرگ این گونه‌ها گذشته و لاشه‌ها در وضعیت تجزیه شده قرار داشته‌اند؛ به‌گونه‌ای که شاخ‌ها از جمجمه جدا شده و تنها اسکلت استخوانی باقی مانده است. این شرایط، انجام نمونه‌برداری تخصصی و تشخیص علت دقیق مرگ‌ومیر را عملاً ناممکن کرده است.

در پایش‌های تکمیلی صورت‌گرفته در محدوده حادثه و زیستگاه‌های اطراف، هیچ‌گونه نشانه‌ای از بروز علائم بیماری، تلفات بیشتر یا رفتارهای غیرعادی در میان جمعیت کل و بز مشاهده نشده است.

این محدوده که بخشی از ناحیه امن منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی شمالی به‌شمار می‌رود، از جمعیت نسبتاً پایدار کل و بز برخوردار است.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، ۲۴ درصد وسعت این استان جزو ۲۱ منطقه چهارگانه محیط زیست است که شامل بیش از ۵۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت این اداره کل اداره می شود.

مناطق چهارگانه محیط زیست شامل پارک ملی، اثر طبیعی ملی، ‌پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده است. مازندران دارای پارک های ملی شاهدژ، ‌پابند و نیز پناهگاه حیات وحش میانکاله، ‌سمسکنده و دشت ناز، ‌دو دانگه و چهار دانگه و فریدونکنار است. آثار طبیعی ملی این استان شامل خشکه داران تنکابن، ‌ قلل سه گانه علم کوه کلاردشت، تخت سلیمان، سیاه کوه و دماوند و همچنین دیگر مناطق حفاظت شده است.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

ارسال نظر