کد خبر: 229998
A

اظهارات مداخله‌جویانه فرستاده ترامپ علیه لبنان

نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی مداخله جویانه ادعا کرد: «اگر لبنان مسئله سلاح‌های حزب‌الله را حل نکند، این کشور با خطری وجودی روبرو خواهد شد.»

اظهارات مداخله‌جویانه فرستاده ترامپ علیه لبنان

به گزارش  سایت دیده‌بان ایران،  «توماس باراک» نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و لبنان در گفت‌وگو با نشریه اماراتی، به اظهاراتی مداخله جویانه علیه لبنان روی آورد.

او در گفت‌وگو با نشریه اماراتی «نشنال» ادعا کرد: «لبنان در معرض خطر تصرف توسط قدرت‌های منطقه‌ای است، مگر اینکه بیروت برای رسیدگی به ذخایر سلاح حزب‌الله اقدامی انجام دهد. لبنان باید این مسئله را حل کند، در غیر این صورت با تهدید وجودی مواجه خواهد شد.»

باراک افزود: «اسرائیل از یک طرف، ایران از طرف دیگر و اکنون سوریه آنقدر سریع خود را نشان می‌دهد که اگر لبنان اقدامی نکند، دوباره بلاد الشام خواهد شد. سوری‌ها می‌گویند لبنان تفریحگاه ساحلی ماست. بنابراین ما باید اقدامی کنیم و من می‌دانم که مردم لبنان چقدر ناامید هستند. این موضوع مرا ناامید می‌کند.»

ماه گذشته باراک پیشنهادی برای خلع سلاح حزب‌الله و اجرای اصلاحات اقتصادی به مقامات لبنانی ارائه داد. اما به اذعان نشنال، پیشنهاد ایالات متحده، کمک‌های بازسازی و توقف عملیات ارتش اسرائیل را به خلع سلاح کامل حزب‌الله در سراسر کشور مشروط کرده است.

نشنال افزود: «در پاسخ به این پیشنهاد، مقامات لبنانی سندی هفت صفحه‌ای ارائه کردند که خواستار خروج کامل رژیم صهیونیستی از مناطق مورد مناقشه، از جمله مزارع شبعا و تأیید مجدد کنترل دولت بر تمام سلاح‌ها در عین تعهد به برچیدن شاخه‌های حزب‌الله در جنوب لبنان بود. این سند از توافق برای خلع سلاح حزب‌الله در سراسر کشور خودداری کرد.»

باراک در واکنش به پاسخ دولت لبنان، به نشریه اماراتی گفت: «نکات مورد اختلاف همچنان پابرجاست. مسائلی وجود دارد که باید برای رسیدن به نتیجه نهایی با یکدیگر درگیر شویم. به یاد داشته باشید، ما یک توافق داریم. این یک توافق عالی بود. مشکل این است که هیچ کس از آن پیروی نکرد.»

ادعای او درباره عدم پیروی حزب‌الله لبنان از این توافق درحالی است که مقاومت لبنان تاکنون درباره نقض مکرر آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی، از خود خویشتنداری نشان داده است. به اذعان فرانسه، یکی از کشورهای ناظر آتش‌بس، این رژیم صهیونیستی است که به‌طور مکرر آتش‌بس لبنان را نقض می‌کند.

با این وجود، نشنال نوشت: «وقتی از باراک پرسیده شد که آیا موافقت حزب‌الله با کنار گذاشتن سلاح‌هایش و تبدیل شدن به یک حزب صرفاً سیاسی، دولت دونالد ترامپ را وادار می‌کند که این گروه را از فهرست تروریست‌های خارجی ایالات متحده حذف کند، همانطور که با گروه هیئت تحریر الشام در سوریه این کار را کرد، او از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.»

او روز جمعه در نیویورک به خبرنگاران گفت: «من از پاسخ فرار نمی‌کنم، اما نمی‌توانم به آن پاسخ دهم.»

باراک در پاسخ به این سوال که چرا «جوزف عون» رئیس‌جمهور لبنان علناً به یک جدول زمانی خلع سلاح متعهد نشده است، گفت: «او نمی‌خواهد جنگ داخلی راه بیندازد.»

باراک گفت که نیروهای مسلح لبنان به طور گسترده به عنوان «بهترین، بی‌طرف‌ترین و قابل اعتمادترین میانجی در بحران فعلی دیده می‌شوند، اما به دلیل فروپاشی اقتصادی لبنان با کمبود شدید بودجه مواجه هستند.»

او در این‌باره گفت: «به‌رغم اعتبار ارتش لبنان، این ارتش با بودجه‌ای ناچیز فعالیت می‌کند و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان، یونیفیل، را مجبور می‌کند تا این خلأ را با ۱۰ هزار نیرو پر کنند.»

باراک گفت: «خدا به سازمان ملل و نیروهای یونیفیل برکت دهد، اما آنها واقعاً فرماندهی و کنترل امور سخت را ندارند.»

با وجود خواسته باراک برای خلع سلاح حزب‌الله لبنان، چیزی که با مخالفت گسترده شهروندان لبنانی مواجه شده است، شخص او اذعان کرد که هرگونه تلاشی برای خلع سلاح کامل حزب‌الله می‌تواند ناپایدار باشد و خطر جنگ داخلی را به همراه داشته باشد.

با این وجود، باراک پیشنهاد کرد که یک مسیر احتمالی می‌تواند شامل «موافقت حزب‌الله با خلع سلاح داوطلبانه سلاح‌های سنگین خود، از جمله موشک‌ها و پهپادها، و تحویل آن‌ها به انبارهای تحت نظارت تحت مکانیسمی شامل ایالات متحده، فرانسه، اسرائیل و ارتش لبنان باشد.»

او در ادامه اذعان کرد که ارتش لبنان فاقد منابع و نیروی انسانی لازم برای انجام چنین مأموریتی است. باراک در این‌باره افزود: «ارتش لبنان فاقد منابع و نیروی انسانی لازم برای انجام چنین مأموریتی است.»

مقاومت لبنان تأکید کرده که تا زمان ادامه یافتن اشغالگری رژیم صهیونیستی، این گروه سلاح‌های خود را تسلیم نخواهد کرد.

با وجود اذعان باراک به ناتوانی ارتش لبنان او گفت: «حزب‌الله استدلال می‌کند که نمی‌تواند برای محافظت به ارتش لبنان تکیه کند.»

او همچنین در گفت‌وگو با نشریه اماراتی، با اشاره به مناطق مرزی مورد مناقشه معروف به «پنج نقطه» گفت: «حزب‌الله به این موضوع نگاه می‌کند و می‌گوید ما نمی‌توانیم به ارتش لبنان تکیه کنیم. ما باید به خودمان تکیه کنیم زیرا اسرائیل هر روز ما را بمباران می‌کند و آنها هنوز سرزمین ما را اشغال می‌کنند.»

باراک گفت رسیدگی به این نگرانی‌های امنیتی، ضمن جلوگیری از تشدید درگیری، مستلزم حمایت بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان و سازوکاری برای مدیریت سلاح‌های سنگین با مشارکت همه طرف‌ها است.

او در ادامه گفت: «ایالات متحده برای درخواست بودجه برای نیروهای مسلح لبنان به شرکای خلیج فارس خود مراجعه کرده است، اما با مقاومت روبرو شده است. آمریکا به شرکای ارزشمند خلیج فارس خود مراجعه می‌کند و می‌گوید: "ما می‌خواهیم پول به ارتش لبنان برسد." چرا شرکای خلیج فارس نمی‌خواهند این کار را انجام دهند؟ زیرا آنها در گذشته پول زیادی به لبنان داده‌اند که به رهبران فاسد رسیده است. بنابراین آنها می‌گویند: "بله، کار ما تمام است."»

او خاطرنشان کرد که کشورهای خلیج فارس بدون اطمینان از اینکه بودجه از نخبگان سیاسی ریشه‌دار و فساد لبنان عبور خواهد کرد، تمایلی به سرمایه‌گذاری بیشتر ندارند.

باراک گفت: «این معضل بزرگ است. بدون حمایت پایدار از ارتش لبنان، این ارتش همچنان با کمبود منابع مواجه خواهد بود و هرگونه تلاش برای ثبات کشور و کاهش نفوذ حزب‌الله را پیچیده می‌کند.»

او در آخر بدون هرگونه اظهاراتی درمورد مهار ماشین کشتار رژیم صهیونیستی ادعا کرد: «ما باید به تقویت ارتش لبنان کمک کنیم. ما می‌توانیم این کار را دست در دست کشورهای خلیج فارس، دست در دست یونیفیل، انجام دهیم، زیرا ما نقش آنها را به طور مداوم بازتعریف می‌کنیم.»

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر