بازداشت ۵ عضو اپوزیسیون گرجستان به دلیل دعوت به کودتا
وزارت کشور گرجستان از بازداشت پنج عضو اپوزیسیون به دلیل دعوت به کودتا و سرنگونی دولت خبر داد.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ تجمع مخالفان در تفلیس عصر شنبه، روز انتخابات محلی آغاز شد. در ابتدا، تظاهرکنندگان در میدان آزادی تجمع کردند و برخی به سمت محل اقامت رئیس جمهور میخائیل کاولاشویلی حرکت کردند.
معترضان از موانع آهنی نصب شده در خارج از محل اقامت عبور کردند. نیروهای ویژه با استفاده از اسپری فلفل و ماشینهای آبپاش آنها را به عقب راندند. این جرایم مجازات حبس تا ۹ سال را به دنبال دارد.
بر اساس شواهد به دست آمده توسط نیروهای انتظامی و همچنین فیلمهای ویدئویی منتشر شده توسط رسانههای مختلف، مشخص شده است که در جریان تجمع در میدان آزادی، برگزارکنندگان خواستار خشونت شدهاند.
آنها به درخواست سرنگونی قدرت دولتی و همچنین سازماندهی، رهبری و شرکت در خشونت گروهی متهم شدهاند.
آنها به اتهام فراخوان برای سرنگونی خشونتآمیز مقامات دولتی و تلاش برای تغییر نظم قانون اساسی از طریق خشونت، و همچنین سازماندهی، رهبری و شرکت در خشونت گروهی بازداشت شدند.
الکساندر داراخولیدزه، معاون وزیر کشور گرجستان، در یک جلسه توجیهی گفت: «در جریان تجمع در میدان آزادی، سازماندهندگان درخواستهایی با ماهیت خشونتآمیز داشتند. درخواستهای مشابهی نیز قبل از ۴ اکتبر مطرح شده بود.»
«زودلاوا و نادیرادزه» در ساعات اولیه ۵ اکتبر پس از تجمع در پارلمان بازداشت شدند، « بورچولادزه» با دستبند از بیمارستان تفلیس که پس از ناآرامیها در آنجا تحت درمان قرار گرفته بود، منتقل شد.
این دستگیریها پس از آن صورت گرفت که پلیس در اوایل همان روز تحقیقاتی را در مورد چندین اتهام جنایی، از جمله تحریک به سرنگونی دولت، آغاز کرد و پس از آن رهبران حزب رویای گرجستان نسبت به واکنش شدید هشدار دادند.
تنشها در روز رأیگیری شهرداری که تا حدی تحریم شده بود، پس از سخنرانی «پاتا بورچولادزه» و دیگر سازماندهندگان در یک تجمع جمعی موازی، موسوم به «مجلس ملی»، و اعلام اینکه قدرت «به مردم گرجستان» بازگشته است، شعلهور شد. پس از این اعلام، «زودلاوا» از یک گروه ویژه از «نیروی مردانه» خواست تا «به عنوان اولین قدم، کلیدهای کاخ ریاست جمهوری را تصاحب کنند». پس از درخواستهای او، ناآرامیهایی رخ داد، جایی که برخی از معترضان تلاش کردند به کاخ حمله کنند، در حالی که پلیس ضد شورش با اسپری فلفل، گاز اشکآور و ماشینهای آبپاش با آنها مقابله کرد. درگیریها در اطراف کاخ ریاست جمهوری و میدان اوربلیانی در نزدیکی آن تا اواخر شب ادامه یافت، در حالی که جمعیت بیشتری از معترضان در خیابان روستاولی تفلیس، حدود سیصد متر دورتر از مرکز تنشها، تجمع مسالمتآمیزی را برگزار کردند.
به گفته وزارت بهداشت، شش معترض و ۲۱ افسر پلیس در بیمارستان بستری شدند که از جمله یک افسر در وضعیت وخیمی قرار دارد. «کاخا کالادزه»، شهردار تفلیس از حزب حاکم رویای گرجستان، وقایع کاخ ریاست جمهوری را «تلاش مستقیم برای کودتا» توصیف کرد و قول داد که مسئولان را پاسخگو نگه دارد، در حالی که «ایراکلی کوباخیدزه»، نخست وزیر گرجستان، گفت: «هر کسی که در این اقدام خشونتآمیز دست داشته است، پاسخگو خواهد بود.»