بررسی ترافیک مصرفی کاربران در روزهای قطعی اینترنت/ مصرف دیتا به ۴.۵ ترابیت هم نرسید

مصرف روزانه ترافیک دیتا در کشور در تعطیلات نوروز که انتظار می‌رود مصرف اینترنت بالا برود، در روزهای سوم تا هفتم فروردین، کمتر از ۴.۵ ترابیت بوده است. سایت IRIX از وضعیت ترافیک داخلی کشور حکایت از آن دارد که مصرف اینترنت داخلی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۵ از مرز ۶ ترابیت فراتر رفته است. البته این میزان مربوط به زمان اوج مصرف ترافیک کشور است و مصرف روزانه داده در روزهای سوم تا هفتم فروردین ۱۴۰۵ حتی به ۴.۵ ترابیت هم نرسیده است. داده‌های این سایت مانیتورینگ و پایش اینترنت کشور که متعلق به شرکت ارتباطات زیرساخت است ، نشان می‌دهد در میان هفت استان (تهران، البرز، شیراز، تبریز، اصفهان، قم و مشهد) استان تهران با سهمی بیش از ۷۰ درصد، رکورددار مصرف ترافیک داخلی در این دوره زمانی بوده است. در روزهای چهارم و هفتم فروردین ماه، وقفه یا قطعی کلی ترافیک داخلی در دقایقی پس از ساعت ۷ صبح در برخی استان‌ها ثبت شده است. نکته‌ی قابل توجه اینکه این پدیده در تمامی هفت استان مورد بررسی (تهران، البرز، شیراز، تبریز، اصفهان، قم و مشهد) به‌صورت یکسان رخ نداده است. این تفاوت می‌تواند نشان‌دهنده‌ وجود اختلافاتی در زیرساخت‌ها یا نحوه مدیریت ترافیک در مناطق مختلف کشور باشد.

بررسی ترافیک مصرفی کاربران در روزهای قطعی اینترنت/ مصرف دیتا به ۴.۵ ترابیت هم نرسید

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ سایت IRIX از وضعیت ترافیک داخلی کشور حکایت از آن دارد که مصرف اینترنت داخلی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۵ از مرز ۶ ترابیت فراتر رفته است. البته این میزان مربوط به زمان اوج مصرف ترافیک کشور است و مصرف روزانه داده در روزهای سوم تا هفتم فروردین ۱۴۰۵ حتی به ۴.۵ ترابیت هم نرسیده است.

داده‌های این سایت مانیتورینگ و پایش اینترنت کشور که متعلق به شرکت ارتباطات زیرساخت است ، نشان می‌دهد در میان هفت استان (تهران، البرز، شیراز، تبریز، اصفهان، قم و مشهد) استان تهران با سهمی بیش از ۷۰ درصد، رکورددار مصرف ترافیک داخلی در این دوره زمانی بوده است.

در روزهای چهارم و هفتم فروردین ماه، وقفه یا قطعی کلی ترافیک داخلی در دقایقی پس از ساعت ۷ صبح در برخی استان‌ها ثبت شده است. نکته‌ی قابل توجه اینکه این پدیده در تمامی هفت استان مورد بررسی (تهران، البرز، شیراز، تبریز، اصفهان، قم و مشهد) به‌صورت یکسان رخ نداده است. این تفاوت می‌تواند نشان‌دهنده‌ وجود اختلافاتی در زیرساخت‌ها یا نحوه مدیریت ترافیک در مناطق مختلف کشور باشد.

الگوی مصرف کاربران ایرانی

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد اوج مصرف ترافیک در ساعات پایانی شب و منتهی به ساعت ۲۴ هر روز ثبت شده است. پس از این پیک مصرف، روند کاهشی آغاز می‌شود و کمترین میزان ترافیک در حدود ساعت ۷ صبح مشاهده می‌شود. سپس مجددا با شروع فعالیت‌های روزانه، مصرف داده افزایش پیدا می‌کند.

این سیکل روزانه‌، نمایانگر الگوی رفتاری کاربران ایرانی در استفاده از شبکه‌های داخلی است. به نظر می‌رسد بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند حجم زیادی از دانلودها و آپلودهای خود را در ساعات غیر اوج مصرف انجام دهند.

6389918

تهران؛ همچنان پیشتاز

اگرچه تمامی ترافیک داخلی کشور لزوما از مراکز IXP عبور نمی‌کند، اما این مراکز نقاط کلیدی برای پایش مصرف داده هستند. آمارها نشان می‌دهد که علی‌رغم کاهش تحرک و فعالیت در تهران به دلیل تعطیلات و شرایط موجود، مصرف ترافیک در پایتخت همچنان به طور چشمگیری از سایر استان‌ها پیشی گرفته است.

این موضوع می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد؛ از جمله تمرکز بالای جمعیت، فعالیت‌های اقتصادی و اداری گسترده و استفاده‌ی فراوان از خدمات آنلاین در تهران. IRIX داده‌های جامعی از ترافیک مصرفی در این هفت استان ارائه می‌دهد.

 

ارسال نظر