?>
کد خبر: 86719
A

آیا با برداشتن طرح ترافیک ابتلا به کرونا کاهش پیدا می کند؟/ از فرافکنی تبلیغاتی وزارت بهداشت تا آنچه در واقعیت اتفاق می افتد!

موج دوم شیوع کرونا در کشور آغاز شده است؛ افزایش تلفات و حساسیت رسانه ها فشار را بر دولت و وزارت بهداشت افزایش داده است. همگان بر این باورند که افزایش تعداد مبتلایان به کرونا معلول علل متفاوتی است.که یکی از این عوامل، فرهنگ سازی و آگاهی شهروندان است.

آیا با برداشتن طرح ترافیک ابتلا به کرونا کاهش پیدا می کند؟/ از فرافکنی تبلیغاتی وزارت بهداشت تا آنچه در واقعیت اتفاق می افتد!

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ موج دوم شیوع کرونا در کشور آغاز شده است؛ افزایش تلفات و حساسیت رسانه ها فشار را بر دولت و وزارت بهداشت افزایش داده است. همگان بر این باورند که افزایش تعداد مبتلایان به کرونا معلول علل متفاوتی است.که یکی از این عوامل، فرهنگ سازی و آگاهی شهروندان است. 

فرافکنی وزارت بهداشت 

وزارت بهداشت هر چند یکبار با پاک کردن صورت مسئله شیوع کرونا به دنبال مقصر می گردد. روز گذشته علیرضا وهاب زاده مشاور وزیر بهداشت با انتقاد شهرداری تهران خواستار اجرای طرح ترافیک شد. وهاب زاده در حساب کاربری خود نوشت؛ 

"چرا طرح ترافیک را لغو نمی‌کنید تا مردم مجبور نباشند در این شرایط از مترو و اتوبوس استفاده کنند؟!"

سوالی که باید از مشاور وزیر بهداشت او پرسید این است که چرا این خواسته و سوال را از ستاد ملی کرونا نمی پرسید؟! شهرداری تهران بارها اعلام کرده که برای لغو طرح ترافیک تابع این ستاد است.

یک نماینده اصول گرای مجلس یازدهم هم همسو با مشاور وزیر بهداشت؛ خواستار ورود مجمع نمایندگان تهران به موضوع طرح ترافیک شده است. ظاهراً این نماینده مجلس هم نمی داند تصمیم گیر اصلی در خصوص اجرا یا عدم اجرای طرح ترافیک ستاد ملی کروناست نه شهرداری 

اما در خصوص اظهارات و ادعاهای مطرح شده در خصوص طرح ترافیک چند نکته ضروری به نظر می رسد؛

1- همزمان با اجرای طرح ترافیک از ۱۷ خرداد ماه، آمار ترافیک، آلودگی هوا و سفرهای غیرضروری کاهش پیدا کرده است. این درحالی است که تعداد مسافران مترو و اتوبوس افزایش محسوسی نداشته و حداکثر افزایش ۱۰ درصد بوده است.

2- در شهرها دیگر غیر از تهران که با موضوع طرح ترافیک روبرو نیستند چرا آمار ها افزایش پیدا کرد؟!

3- افندی زاده مشاور عالی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفته بود:پیش بینی شهرداری برای افزایش مسافر اتوبوسرانی در صورت اجرای طرح ترافیک، کمتر از ۱۰ درصد بود اما بنابر آمار، افزایش مسافر کمتر از ۵ درصد و حتی ۳ درصد بوده است.

4-محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران: در حال حاضر بسیاری از سفرها قبل از ساعت ۸:۳۰ صبح به صورت رایگان انجام می شود که بار زیادی را از حمل و نقل عمومی کاهش می دهد. بنبراین افراد زیادی با حمل و نقل عمومی سرو کار ندارند

5- کسانی که وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند افرادی هستند که اصلاً وسیله حمل و نقل شخصی ندارند. در عین حال افراد کارمند که ملزم به حضور در محل کار هستند تا ۸:۳۰ نیازی به اخذ طرح ترافیک ندارند

6- بنابر اعلام شهرداری قبل از کرونا روزانه پنج میلیون سفر با حمل و نقل عمومی انجام می شد، دو میلیون از این سفرها با مترو و سه میلیون به وسیله اتوبوس انجام می شد. اکنون این رقم به یک میلیون و ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار رسیده که حدود یک سوم رقم گذشته است.

7- شهربانو امانی دیگر عضو شورای شهر می گوید: اگر طرح ترافیک برداشته شود تجمع در مرکز شهر تهران افزایش می یابد همین امر سبب شیوع ویروس کرونا می‌شود، باید سفرهای غیر ضرور حذف یا تا حد بسیاری کاهش یابد. راه حل موجود برای دولت و وزارت بهداشت اجرای فاصله گذاری اجتماعی است 

حال باید این سوال را وزارت بهدشت پرسید آیا افزایش استفاده  ۳ و پنج درصدی استفاده از اتوبوس و مترو باعث افزایش شیوع کرونا شده یا عدم هماهنگی دولت و مجلس در کاهش فاصله گذاری اجتماعی موجب شیوع دوباره بیماری شده است؟! وقت آن نرسیده است به جای فرافکنی به دنبال راه حل غیر تبلیغاتی باشیم. 

 

 

 

 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر