کد خبر: 104040
A

غلامحسین اسماعیلی: دیوان عالی کشور حکم ۳۱ سال حبس طبری را صادر کرد / مدیرعامل سابق منطقه آزاد کیش به حبس، شلاق محکوم شد

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در سال ۹۹ مبارزه با مفاسد اقتصادی اولویت رسیدگی‌های ما بود که در شعب ویژه مبارزه با اخلالگران اقتصادی ۲۰۶ پرونده رسیدگی شده است که ۷ متهم دارای شخصیت حقوقی بودند؛ در شعب تهران ۱۴۲ نفر محکوم شدند.

غلامحسین اسماعیلی: دیوان عالی کشور حکم ۳۱ سال حبس طبری را صادر کرد / مدیرعامل سابق منطقه آزاد کیش به حبس، شلاق محکوم شد

به گزارش دیده بان ایران؛ غلامحسین اسماعیلی در چهلمین نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک حلول ماه شعبان و فرارسیدن نوروز باستانی و آغاز سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: امیدوارم مردم ما در سال جدید که آغاز و انجام آن با میلاد منجی عالم بشریت است،‌ این سال برای مردم ما سال گشایش، نجات از گرفتاری‌ها و سال فرج باشد. سالی که بر ما گذشت، سالی سخت و البته توام با صبر و استقامت بود؛ سالی سخت از نظر وضعیت معیشتی مردم، گرانی‌های افسار گسیخته و تورم بیش از حد و همراه با مصیبت‌ها و دغدغه‌های کرونایی بود اما در مقابل شاهد جهاد مقدس مدافعان سلامت و کمک‌های مومنانه مردم در زمینه رفع مایحتاج نیازمندان بودیم.

سخنگوی دستگاه قضا افزود: خدا را شاکریم که در این سال سخت با اجرای سند و برنامه‌های تحولی قوه قضاییه توفیقاتی به دست آوردیم و به اقتضا دوران تحول در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی به مردم توانستیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و در اجابت رهنمودهای رهبری رضایت نسبی مردم را جلب کنیم.

وی گفت: همکاران خدوم و پر تلاش ما در قوه قضاییه همانند مدافعان سلامت با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مواجهه با کرونا، هوشمندانه در میدان گره‌گشایی از گرفتاری‌های مردم با تمام توان حضوری مستمر داشتند.

اسماعیلی بیان کرد: در سال کرونایی و هوشمندسازی قوه قضاییه توانستیم در سال جاری، ۴۰ سامانه جدید برای خدمت رسانی هوشمند به مردم در قوه قضاییه را به بهره‌برداری برسانیم؛ حاصل این ۴۰ سامانه، حذف بیش از سه میلیون مراجعه حضوری به واحد‌های قضایی بود. علاوه بر کاهش مراجعه مردم، دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز در سال ۹۹ با مراجعه به سامانه‌های نوبت دهی تواستند در وقت و زمان معین به واحد قضایی مراجعه کنند و به بدون معطلی به محض حضور خدمت قضایی دریافت کنند.

وی اضافه کرد: ما در این ایام بیش از یک میلیون گواهی انحصار وراثت را به صورت غیر حضوری صادر کردیم. قریب به یک میلیون اظهار نظر کارشناسی از ناحیه کارشناسان دادگستری به ما ارسال شد. همچنین در سال جاری ۲۵ سرویس استعلام آنی و مکاتبات الکترونیکی در قوه قضاییه به بهره‌برداری رسید و شاهد کاهش ۱۰ درصدی زمان رسیدگی به پرونده‌ها در واحدهای قضایی بودیم.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: تمامی زندان‌های کشور به سیستم دادرسی الکترونیک مجهز شدند و ۴۰۰ اتاق دادرسی الکترونیک در زندان‌ها دایر شد و موفق شدیم با تجهیز حدود سه هزار اتاق دادرسی الکترونیکی در واحد‌های قضایی ۱۲۰ هزار زندانی را بدون اعزام به واحد‌های قضایی به پرونده هایشان رسیدگی کنیم.

وی در خصوص سفرهای استانی رئیس قوه قضاییه نیز اظهار کرد: در سال کرونایی تیم مدیریتی قوه قضاییه در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا با هدف آشنایی بیشتر با مشکلات قضایی، اجتماعی و اقتصادی مردم سفرهای استانی را تداوم بخشیدند. ما در این سال ۱۱ سفر استانی و یک سفر بین المللی داشتیم. بازدید از کارخانجات در جهت حل مشکل و باز کردن گره‌های کور فراروی آنها قدم های موثری برداشته شد.

اسماعیلی ادامه داد: در سال ۹۹ مبارزه با مفاسد اقتصادی اولویت رسیدگی‌های ما بود. در سال جاری صرفاً در شعب ویژه مبارزه با اخلالگران اقتصادی ۲۰۶ پرونده رسیدگی شده است که ۷ متهم دارای شخصیت حقوقی بودند؛ در شعب تهران ۱۴۲ نفر محکوم شدند. 

وی درباره آخرین وضعیت پرونده اکبر طبری اظهار کرد: شهریور امسال اعلام کردیم که این پرونده برای تجدید نظر به دیوان عالی کشور ارسال شده است و در روزهای اخیر حکم توسط دیوان عالی کشور صادر شده است. محکومیت طبری در خصوص رهبری و سردستگی باند ارتشا، توسط دیوان عالی کشور تأیید شده و این محکومیت قطعی شده است. البته ایشان محکومیت های دیگری نیز داشتند که این محکومیت‌ها نیزتایید شده است.

اسماعیلی تأکید کرد: در خصوص پولشویی تردید برای دیوان عالی کشور ایجاد شده است و با توجه به قانون جدید پولشویی مجدداً دادگاه برای این محکومیت تشکیل خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه درباره میزان دیه سال آینده نیز گفت: این موضوع در دو جلسه متوالی در دیروز و دوشنبه هفته گذشته در شورای عالی قوه قضاییه مطرح شد و مصوبه این شد که نرخ دیه قتل غیرعمد مسلمان ۴۸۰ میلیون تومان خواهد بود و این نرخ از ۱ فروردین ۱۴۰۰ لازم الاجراست.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده عیسی شریفی نیز گفت: دیوان عالی کشور وعده داده بود که تا قبل از پایان سال جاری در مورد این پرونده رأی صادر کند، به محض وصول رأی این اطمینان را می‌دهم که نسبت به این پرونده اطلاع رسانی دقیق انجام خواهد شد.

وی در خصوص گرانی مرغ و عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی بیان کرد: ما نمی‌توانیم را نمی‌پذیرم و ما دستگاه‌های حاکمیتی هستیم و برای ارائه خدمت به مردم و رفع مشکلات آن‌ها باید قدم برداریم؛ ما و مردم ثابت کردیم که سخت‌ترین کار‌ها را انجام داده‌ایم و کسی که عاجز است، دشمن است. ما خواستیم و توانستیم و معتقدیم می‌توانیم اگر اراده‌ای قوی وجود داشته باشد و عجز و ناتوانی پیش روی ما نخواهد بود، البته سازمان حمایت از مصرف کنندگان، تعزیرات حکومتی و واحد‌های نظارتی وزارت صمت و خود وزارتخانه ها باید به وظایفشان عمل کنند و ما به تمام این دستگاه‌ها به ویژه تعزیرات گفتیم که حاضر هستیم آن‌ها را کمک کنیم و در روز‌های اخیر دادستان‌های ما به کمک سازمان تعزیرات رفتند و مواردی از انبار‌های احتکار، سوء استفاده‌ها و سوء جریاناتی در حوزه مایحتاج عمومی به ویژه مرغ را کشف کردند و متهمان دستگیر شدند و پرونده ها در حال رسیدگی هستند.

وی بیان کرد: ما همکاری‌های لازم را انجام می‌دهیم، دادستان های ما و معاونان دادستان به کمک تعزیرات رفتند و انبارهای احتکار و سواستفاده‌ها را شناسایی کردند. هر کجا قاچاق و جرم سازمان یافته باشد، رسیدگی آن بر عهده ما خواهد بود و احتکار‌های کشف شده توسط قوه قضاییه و تعزیرات در حال بررسی هستند و اگر به سازمان یافتگی آن‌ها برسیم، ما در قوه قضاییه به آن‌ها رسیدگی می‌کنیم و اگر سازمان یافته شناخته نشدند، در تعزیرات مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

منبع: ایلنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر