رئیس سازمان بسیج مداحان و هیأتهای مذهبی: زیبایی سرود "سلام فرمانده" دنیا را تکان داد/ در حوادث اخیر بیشترین شهید را بسیجیان داشتهاند
رئیس سازمان بسیج مداحان و هیأتهای مذهبی گفت: در حال حاضر در سطح کشور ۱۰ هزار نوگل حسینی و زینبی تحت آموزشهای ما هستند و دورههای متفاوت برای آنها برگزار میشود. سال گذشته محور آموزشهای آنان دعاخوانی بود.

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ از ۲۹ آبان تا ۵ آذر، در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، هفته بسیج نامگذاری شده است. یکی از اقشار مهم بسیج، مداحان و ستایشگران هستند که همواره در بزنگاههای حساس کشور به مدد نظام آمدند و گرهگشای مشکلات شدند. برای بررسی و ارزیابی برنامهها و اقدامات بسیج مداحان و هیأتهای مذهبی به مناسبت هفته بسیج، میزبان یوسف ارجونی مسئول این سازمان بودیم که ماحصل این گفتوگو را میخوانید:
بسیج یک فرهنگ و تفکر است و الحمدلله به خارج از مرزهای ایران نفوذ پیدا کرده است و در سطح بینالمللی هم تفکرات بسیجی رواج دارد. مردم کشورهای مختلف الحمدلله با شناختی که پیدا کردند و با الگوگیری از جمهوری اسلامی، به صورت خودجوش در مقابل دسیسهها و توطئههای دشمنان ایستادگی میکنند.
بسیج یک ستاره پرفروغی از خورشید انقلاب اسلامی است. بسیجی فردی عاشق، آگاه به زمان و ... است و همه تلاشش این است که همگام مردم، برای صیانت از انقلاب و اهداف آن گام بردارد. بسیجیان این عهد و پیمان را با خود بستند که تا پای جان روی این موضع محکم بایستند. در حوادث اخیر این روزها که متاسفانه درگیرش هستیم، بیشترین شهید را بسیجیان داشتهاند.
ان شاء الله خداوند کمک کند تا بتوانیم در اعتلای فرهنگ و تفکر بیش از پیش گام برداریم و برسیم به روزی که بسیجیان به عنوان لشکریان امام زمان (عج) نقش آفرینی کنند.
تربیت مربیان نوگلان حسینی و زینبی یکی از برنامههای ماست. نیاز داریم ظرفیتهای موجود در استانها را فعال کنیم. این ظرفیتها شناسایی شده است اما باید تقویت و فعال شد، برای همین تلاش داریم مربیانی در سطح استانها آموزش ببینند و به نقش آفرینی بپردازند.
برای اولینبار توانستیم منبع آموزشی را در سه مقطع ابتدایی، متوسطه و پیشرفته آماده کنیم. این مجموعه به نهادهای متفاوتی ارسال شد و کارشناسان متعددی آن را بررسی کردند و امروز یک بسته آموزشی خوبی شده است. بسیج تنها در حوزه نوگلان حسینی و زینبی، رویکرد تربیت مربی ندارد بلکه برای تربیت مداحان نوجوان پسر و دختر هم برنامه دارد.
در حال حاضر در سطح کشور ۱۰ هزار نوگل حسینی و زینبی تحت آموزشهای ما هستند و دورههای متفاوت برای آنها برگزار میشود.
در سطح کشور بیش از ۳۰۰ کانون بسیج مداحان داریم و در تلاش هستیم، این رقم را تا پایان سال افزایش دهیم. جامعه هدف ما در کشور بیش از ۱۰۰ هزار هیأت و ۱۰۰ هزار مداح است اما در مجموعه بسیج مداحان و هیأتهای مذهبی، بیش از ۴۰ هزار مداح و هیأت با ما در ارتباط هستند.
نگاه همه اقشار بسیج، سازمانی و پروندهای نیست و همه مردم ایران را بسیجی میدانیم و هرکسی که در هرکجای دنیا، برای اعتلای فرهنگ ایرانی تلاش کند؛ برای پیادهسازی حکومت عدل الهی قدم بردارد؛ برای شناسایی معارف اسلامی به مردم گام بردارد، بسیجی است.
یکی از کسانی که میتواند در هیأتها نقشآفرینی مهمی داشته باشد، مدیران هیأتها هستند که برای توانمندسازی و تقویت آنان هرسال برنامههای متعددی را داریم . در خصوص روضههای خانگی هم که بیشتر در میان بانوان رواج دارد، برنامههای توانمندسازی را برای آنان هم داریم. تبیین کارکردهای جدید هیأت، ترویج سبک زندگی اسلامی، ترویج فرزندآوری و افزایش جمعیت، تعریف نقش هیأتها در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی زیرا بیش از ۷۰ درصد مخاطبان هیأتها جوانان هستند، از موضوعات مطرح شده در این دورههای توانمندسازی است.
یکی از برنامههایی که در حوزه هیأت بنا داریم ان شاء الله کلید بزنیم، ارتباط و توانمندسازی شاعران و سبکسازان است. حوزه شعر بسیار مهم است که تمام نهادهای جامعه ستایشگری به این موضوع کمتر پرداختهایم. این درحالی است که اگر مداحی به شهرتی در کشور رسیده است، بخشی از آن را مرهون شعری است که خوانده است. باید به موضوع شعر بیشتر پرداخت و برای معرفی شاعران که گمنام هستند، تلاش کنیم.
به طور مثال، زیبایی «سرود فرمانده» دنیا را تکان داد و دهه نودیها و هشتادیها را پای کار آورد اما بسیاری شاید شاعر این اثر را نشناسند. این وظیفه ماست که در حوزه شعر و معرفی شاعران قدم برداریم. در گذشته برنامههایی مانند کنگره شعر «کوثر ناب» را داشتیم اما باید این ارتباط را تقویت کنیم.
منبع: فارس