خدائیان: مردم هرکجا فساد دیدند گزارش کنند
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: مردم در هر نقطهای از کشور چنانچه فسادی را مشاهده کنند، میتوانند از طریق این سامانه، مراتب را به دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بازرسی منعکس کنند.

به گزارش سایت دیده بان ایران ؛در بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، «خداییان» رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: یکی از تکالیف سازمان بازرسی که در سند تحول قضایی به آن اشاره شده، پیگیری تصویب قانون حمایت از گزارشگران فساد است که طی این دوره، در این راستا تمهیدات مقتضی و قانونی صورت گرفت و در نهایت این قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید؛ همچنین آییننامه اجرایی قانون حمایت از گزارشگران فساد نیز در موعد مقرر تهیه و به هیئت دولت تقدیم شد و در دولت نیز به تصویب رسید.
خداییان با بیان اینکه طی هفته گذشته، با حضور معاون اول، معاون راهبردی و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد در سازمان بازرسی کل کشور افتتاح شد، گفت: مردم در هر نقطهای از کشور چنانچه فسادی را مشاهده کنند، میتوانند از طریق این سامانه، مراتب را به دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بازرسی منعکس کنند.
«بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری چهل و چهارمین جلسه شورای راهبری قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول طی روزهای گذشته، اظهار کرد: از 14 آییننامه پیشبینی شده در این قانون، تصویب 6 آییننامه بر عهده قوه قضاییه بود که تا به امروز 5 مورد از آنها نهایی شدهاند و در هفته آینده نیز ششمین آییننامه نیز نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه تا به امروز 84درصد از مشاورین املاک به سامانههای سازمان ثبت متصل شدهاند، گفت: در این راستا، 590 هزار پیشنویس تنظیم شده و 48 هزار و 800 پیشنویس نهایی و به دفترخانهها ارسال شده است.
بابایی عنوان کرد: سازمان ثبت برای سهولت در انجام معاملات، از ششم اردیبهشتماه امسال 14 قرارداد یکسان را در سامانهها بارگذاری کرده است، گفت: تا به امروز 113 هزار قرارداد یکسان توسط مردم استفاده شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک بیان داشت: از 3 تیر سال گذشته که قانون الزام لازمالاجرا شد تا به امروز، بیش از 4 میلیون و 900 هزار سند سبزرنگ مشمول این قانون، صادر شده است.
بابایی خاطرنشان کرد: با هدف پاسخگویی به سوالات و ابهامات ثبتی عموم مردم، هفته گذشته مرکز پاسخگویی به سوالات ثبتی با حضور 8 کارشناس در سازمان ثبت اسناد و املاک راهاندازی شد.
حجتالاسلام والمسلمین «پورخاقان» رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز در این جلسه اظهار کرد: متعاقب سفر بهمنماه سال گذشته رئیس قوه قضاییه به استان لرستان و دستور صادره برای رفع موانع ثبت جهانی دره تاریخی خرمآباد مشتمل بر غارهای باستانی و قلعه فلکالافلاک، جلسات متعددی برگزار شد و تفاهمنامهای با حکمیت سازمان قضایی نیروهای مسلح مبنی بر رفع ایرادات وارده از سوی یونسکو ناظر بر «اعمال مدیریت یکپارچه بر قلعه» و «آزادسازی حریم قلعه» منعقد شد.
وی تصریح کرد: ایرادات وارده از سوی یونسکو، طی هفتهها و ماههای گذشته برطرف شدند و در نشست اخیر یونسکو علیرغم برخی مشکلاتی که رژیم صهیونیستی به وجود آورده بود، ثبت قلعه تاریخی فلکالافلاک در فهرست آثار میراث جهانی به تصویب رسید.
«کاظمیفرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در این جلسه با اشاره به تصویب و ابلاغ «آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی» از سوی رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: تصویب و ابلاغ آییننامه مذکور در راستای اجرای بند الف ماده 113 قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر تکلیف قوه قضاییه به استفاده از فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی جهت تسریع و تسهیل و همچنین افزایش دقت در فرآیندهای قضایی صورت گرفته است.
وی افزود: ابلاغ این آییننامه، یک اقدام عملیاتی از جانب قوه قضاییه در راستای استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی برای تسریع و تسهیل و همچنین افزایش دقت در اجرای فرآیندهای قضایی محسوب میشود.
کاظمیفرد عنوان کرد: در آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی، روش اجرای کار و مسئولیت بخشهای مختلف قوه قضاییه در 15 ماده مشخص شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: بر اساس بند الف ماده ۱۱۳ برنامه هفتم پیشرفت، قوه قضاییه مکلف است مواردی مانند ارجاع پروندهها، تعیین وقت پروندهها، ارجاع به کارشناس، انواع محاسبات مالی پروندهها، دادههای پروندههای مشابه و انواع خودکارسازیها در دریافت استعلامات را به صورت هوشمند و با مسئولیت قاضی، در اختیار او قرار دهد.
کاظمیفرد تصریح کرد: در آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی وظایف متعدد و خوبی طراحی شده و می توان گفت که این آیین نامه به عنوان یک دستورالعمل اجرایی در حوزه هوش مصنوعی، در کشور بدیل ندارد.
وی خاطرنشان کرد: البته طی مدت اخیر، قوه قضاییه در برخی موارد مندرج در بند الف ماده 113 قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت منتظر صدور اجرای آییننامه نمانده است؛ به عنوان مثال، امروز ۵۰ درصد از ارجاعات به کارشناسیهای قوه قضاییه، از طریق سامانه و به صورت هوشمند انجام میشود.