کد خبر: 235818
A

زاکانی: شهرداری می‌خواهد مدیریت آب تهران را در دست بگیرد/ می‌توانیم آب مورد نیاز ۲۴ میلیون نفر را در تهران تامین کنیم + فیلم

علیرضا زاکانی، شهردار تهران با بیان این که اگر استاندارد سرانه مصرف آب را رعایت کنیم، می‌توانیم آب مورد نیاز برای ۲۴ میلیون نفر را تامین کنیم، گفت: شهرداری به دنبال آن است که مدیریت آب تهران را در دست بگیرد. قانون هم در این زمینه مصوب شده است و می‌خواهیم طبق قانون این کار را انجام دهیم و در خدمت دولت قرار بگیریم و متولی آب تهران باشیم تا نشان بدهیم که تهران آب دارد. ما انسدادی در حوزه آب نداریم که کسی مثل آن بی‌رحم وحشی بخواهد پیام بدهد که ما می‌خواهیم آب شما را تامین کنیم.

زاکانی: شهرداری می‌خواهد مدیریت آب تهران را در دست بگیرد/ می‌توانیم آب مورد نیاز ۲۴ میلیون نفر را در تهران تامین کنیم + فیلم

به گزارش خبرنگار دیده‌بان ایران، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که امروز (دوشنبه ۲۷ مرداد) برگزار شد، گفت: امروز کشورمان در شرایط ویژه‌ای قرار گرفته است که در این شرایط، چیزی به جز همدلی، انسجام و پیوستگی ملت و دست در دست هم قرار دادن مسئولان برای خدمت به مردم، نمی‌تواند دشمن را ناامید کند.

وی افزود: این احتمال که دشمن باز هوسی به سرش بزند و اقدامی را انجام بدهد یا ندهد، بستگی به ما دارد که چقدر همدلی داشته‌ایم، چقدر دست به دست هم داده‌ایم، چقدر در صحنه هستیم و چقدر از اختلافات و ناامیدسازی مردم پرهیز کردیم.

زاکانی خاطرنشان کرد: ما امروز نیازمند یک همت مضاعف هستیم، همت مضاعفی که به‌ویژه مسئولان کشور باید دست به دست هم بدهند تا گرهی از زندگی مردم باز شود. یعنی مسئولان هم در دولت هم در مجلس هم در دستگاه قضایی و هم در سایر دستگاه‌ها، همه باید دست به دست هم بدهیم و در خدمت مردم عزیز قرار بگیریم. مردم ما نشان داده‌اند که شایسته بهترین‌ها و بزرگترین خدمت‌ها هستند.

شهردار تهران ادامه داد: امکانات و اقتضائات کشور زمینه را برای خدمت فراهم کرده است، فقط مهم این است که ما راه و شرایط خدمت را پیدا کنیم. وگرنه کاستی هست، اما این کاستی اولا برای سایر کشورها وجود دارد، ثانیا با تدبیر قابل رفع است. مثلا همین موضوع آب تهران که به یک دغدغه تبدیل شده، مساله‌ای قابل حل است.

وی ضمن پرداختن به معضل کم‌آبی تهران گفت: مصرف آب شرب کل کشور سالانه ۸ میلیارد متر مکعب است. این میزان در استان تهران یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب و در شهر تهران یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال است. وقتی سرانه مصرف استاندارد یعنی ۱۳۰ لیتر در روز به ازای هر نفر را در نظر می‌گیریم، می‌بینیم میزان مصرف آب تهران برای یک جمعیت ۲۴ میلیونی کافی است. اکنون ما در تهران با ۹.۵ میلیون جمعیت که حداکثر ۴ میلیون هم اگر روزانه به پایتخت بیایند و برگردند و به میزان نصف مصرف دیگران آب مصرف کنند، جمعیت تهران حدودا معادل ۱۱.۵ میلیون نفر می‌شود. سوال این است که چرا وقتی می‌توانیم آب مورد نیاز ۲۴ میلیون نفر را تامین کنیم، برای این ۱۱.۵ میلیون نفر آب کم داریم؟

زاکانی ادامه داد: یکی از علت‌های بزرگ این مسأله این است که سال‌هاست ما به عنوان مسئولان به وظایف خودمان عمل نکرده‌ایم. همچنین زیرساخت‌های شهر نیاز به ترمیم دارد، بخش زیادی از شبکه آبرسانی تهران فرسوده است که باعث هدررفت آب می‌شود. ضمن این که داخل منازل نیاز به کاهنده‌هایی داریم که هم آب کمتری مصرف کنیم، هم شرایط بهتری برای زیست فراهم کنیم و همچنین باید فرهنگ مصرف را در جامعه اصلاح کنیم.

شهردار تهران تاکید کرد: اگر مجموعه این کارها را انجام دهیم، قبول داریم که در کل کشور با توجه به محدودیت‌های جغرافیایی و شرایطی که داریم، باید دقت به خرج دهیم، اما انسدادی در حوزه آب نداریم که کسی مثل آن بی‌رحم وحشی بخواهد پیام بدهد که ما می‌خواهیم آب شما را تامین کنیم.

زاکانی یادآور شد: اگر همه ما دست به دست هم بدهیم و از مسئولان گرفته تا مردم در تمام سطوح در کنار هم باشیم، خیلی راحت می‌توانیم از این چالش‌ها عبور کنیم.

وی با بیان این که شهرداری به دنبال آن است که مدیریت آب تهران را در دست بگیرد، گفت: قانون هم در این زمینه مصوب شده است و می‌خواهیم طبق قانون این کار را انجام دهیم و در خدمت دولت قرار بگیریم و متولی آب تهران باشیم تا نشان بدهیم که تهران آب دارد.

زاکانی در پایان گفت: در حوزه انرژی نیز در یک سال و نیم گذشته جلساتی داشتیم و امیدوارم بتوانیم در این زمینه هم به نتیجه برسیم که مدیریت شهری بتواند خدمت‌گزار خوبی برای مردم باشد. چون اساسا از نظر مردم تفاوتی نمی‌کند که چه کسی این خدمت را ارائه می‌کند، مهم این است که اصل خدمت به بهترین نحو به مردم ارائه شود. 

منبع: دیده‌بان ایران 
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر