کد خبر: 32438
A

یک مفتی عقد ازدواج یک زوج را به صورت رسمی ثبت کرد

شبکه تلیویزیونی هالک تی.وی ترکیه اعلام کرد: برای اولین بار در ترکیه، یک مفتی(روحانی ترک) صیغه عقد دائم یک زوج را جاری و به طور رسمی ثبت کرد.

یک مفتی عقد ازدواج یک زوج را به صورت رسمی ثبت کرد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، و به نقل از وبسایت شبکه هالک تی.وی ترکیه، روز گذشته مراسمی از سوی شهرداری بسمل استان دیاربکر برای ثبت ازدواج 30 زوج با حضور بیش از 500 نفر برگزار شده و در این مراسم ابتدا تورگای گولن معاون شهردار بسمل صیغه نکاح و عقد ازدواج یک زوج را خواند و سند ازدواج را به عروس تقدیم کرد.
بنا بر اعلام این رسانه، در ادامه مراسم برای اولین بار در ترکیه، یک مفتی صیغه نکاح و عقد دائم یک زوج را خواند و به صورت رسمی ثبت کرد.
به نوشته این رسانه، مفتی منطقه بسمل در حین خواندن صیغه نکاح و عقد دائم دچار اشتباهاتی شد که مامور رسمی صیغه نکاح و ازدواج به تصحیح آن پرداخت.
به نوشته وبسایت هالک تی وی، صیغه نکاح و عقد دائم مابقی زوجین به صورت دسته جمعی از سوی مامور رسمی نکاح جاری و ثبت شد.
هالک تی.وی اضافه کرد: در پایان مراسم معاون شهرداری بسمل به هر کدام از زوجین یک ماشین ظرفشویی، یک دستگاه ماشین لباسشویی، یک یخچال، یک پرچم ترکیه و یک جلد قرآن کریم هدیه داد.
به گزارش ایرنا، چندی قبل مجلس ترکیه اصلاحیه قانونی را تصویب کرده است که بر اساس آن روحانیون سنی این کشور نیز در کنار مراجع رسمی می توانند ازدواج افراد را به ثبت برسانند.
تا پیش از تصویب این اصلاحیه، بر اساس قانون دولت لائیک ترکیه، مانند بسیاری از کشورهای اروپایی، شهرداری و دفاتر رسمی، تنها مرجع رسمی ثبت ازدواج به شمار می رفتند، هرچند زوج ها در ترکیه اغلب به دو شکل ثبت رسمی و غیر رسمی مراسم ازدواج خود را برگزار می کردند.
مطرح شدن پیش نویس این اصلاحیه جدید که از سوی حزب عدالت و توسعه پیشنهاد شده بود، در آخرین ساعات روز چهارشنبه 26 مهرماه به تصویب مجلس ملی ترکیه رسید.
بر اساس قانون اساسی ترکیه، نباید قوانین کشور از قوانین مذهبی تبعیت کنند.
منتقدان همچنین می گویند تصویب این اصلاحیه تساوی میان افراد سنی مذهب با سایر اقلیت هی دینی و مذهبی را از بین می برد.
بر اساس یک قانون مصوب در سال 1926 میلادی، کسانی که ازدواج خود را تنها به صورت شرعی ثبت کرده باشند، با مجازات زندان رو به رو می شوند.
موافقان اصلاحیه معتقدند به دلیل عدم دسترسی به مرکز ثبت رسمی ازدواج، در بسیاری از نقاط کشور این قانون اجرا نمی شود.
طرفداران حقوق زنان معتقدند با رسمیت یافتن این قانون، آمار ازدواج های اجباری و ازدواج کودکان افزایش خواهد یافت.
مردادماه امسال، اعلام صلاحیت داشتن مفتی ها(روحانیان ترک) برای خواندن صیغه نکاح و عقد زوجین و ثبت ازدواج موجب اعتراض گروه ها و تشکل های لائیک در مناطق مختلف ترکیه شد.
به گزارش ایرنا، در ترکیه قانونی وجود دارد که زن بعد از ازدواج با نام فامیل شوهرش شناخته می شود و در محافل قانونی و رسمی نیز او را با نام خانوادگی شوهرش می شناسند.
در ترکیه مردان نمی توانند چند همسر داشته باشند و این امر به عنوان جرم تلقی می شود.
همچنین ازدواج ها باید به صورت رسمی و قانونی صورت پذیرد و به صرف این که به صورت شرعی انجام شود، اما در جایی ثبت نشود، غیرقانونی محسوب می شود.
کسانی که با در نظر گرفتن اعتقادات دینی ازدواج در ترکیه را انتخاب کنند، بعد از اتمام کامل مراحل ثبت ازدواج رسمی باید نسبت به عقد شرعی اقدام کنند که برای این کار معمولا به امام جمعه مساجد مراجعه می کنند و اصطلاحاً در ترکیه به این فرد 'نکاح امامی' می گویند.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر