آخرین اخبار از سیلاب در خراسان رضوی/ هفت سد و بند در خراسان رضوی سرریز شدند/ طغیان رودخانه در کلات
بارندگیهای هفته اخیر که به وقوع سیل در برخی از استانها منجر شده است، در خراسان رضوی باعث مسدود شدن برخی راهها و آبگرفتگی معابر شده است.

به گزارش دیده بان ایران، ایسنا نوشت: بخشدار بخش ششتمد سبزوار گفت: بر اثر بارش باران و وقوع سیلاب راه ارتباطی 11 روستای این بخش در دهستانهای شامکان و ربع شامات بسته شده است.
مجید کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، عنوان کرد: بارش شدید باران سبب انسداد راه ارتباطی 7 روستا دهستان شامکان و 4 روستای دهستان ربع شامات بخش ششتمد را به دنبال داشته است.
وی ادامه داد : به علت حجم بالای بارشها، آب از سطح پلها عبور کرده و روی سطح جاده جاری شده که باعث اخلال در رفت و آمدها در این مناطق روستایی شده است.
بخشدار ششتمد گفت: اکیپهای راهداری و نیروهای هلالاحمر برای بازگشایی محورهای روستایی مورد نظر مشغول خدمت رسانی هستند.
آبگرفتگی 10 منزل روستایی در سبزوار
رئیس جمعیت هلال احمر سبزوار گفت: بر اثر بارندگی و جاری شدن سیلاب 10 منزل مسکونی روستای شامکان سبزوار دچار آبگرفتگی شدند.
محمدعلی جباریثانی افزود: با اعزام نیروهای جمعیت هلالاحمر در قالب دو اکیپ امدادرسان با تجهیزات کامل به محل آب این منازل روستایی تخلیه شد.
مسیرهای تایباد به روستای دربند و مشهدریزه به تایباد مسدود شد
فرماندار و رئیس ستاد مدیریت بحران تایباد گفت: بارش باران از ظهر روز گذشته در نقاط مختلف شهرستان آغاز شده و تاکنون ادامه دارد این بارشها تا این لحظه خساراتی دربرنداشته است.
حسین شرافتیراد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ساعتی پیش به دلیل جاری شدن سیلاب در مسیر شهر مشهدریزه به تایباد و روستای جوزقان در راستای برقراری امنیت جان شهروندان و جلوگیری از خطرات احتمالی ناشی از سیل این محور توسط ماموران نیروی انتظامی مستقر در محل مسدود شد.
وی افزود: همچنین به دلیل جاری شدن آب رودخانه بین مسیر نصرتآباد و پلبند در جاده اصلی تایباد – باخرز تنها خودروهای سنگین مجاز به تردد هستند و عبور و مرور وسایل نقلیه سبک تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
فرماندار تایباد همچنین از مسدود شدن مسیر تایباد به روستای دربند خبر داد و گفت: در ادامه بارشهای شدید در این شهرستان ساعتی پیش مسیر تایباد به روستای دربند از توابع بخش مرکزی به علت سیلاب و آبگرفتگی مسدود شد.
رئیس ستاد مدیریت بحران مطرح کرد: همشهریان تایبادی از تردد و سفرهای غیرضروری ظرف 48 ساعت آینده پرهیز کنند و در حاشیه مسیلها، بندها و رودخانهها اتراق نکنند.
وی بیان کرد: شهروندان به هشدارهای هواشناسی و ستاد بحران شهرستان توجه داشته باشند و بدانند این اخطارها برای ناامن جلوه دادن منطقه نیست بلکه تنها برای حفظ جان آنان مکرر اعلام میشود.
فرماندار تایباد اعلام کرد: تلاش نیروهای راهداری و حمل و نقل جادهای و امدادی برای بازگشایی محور تایباد به مشهد ریزه در بخش میان ولایت این شهرستان که از ساعاتی پیش مسدود شده ادامه دارد.
طبق اعلام هواشناسی بارش باران در تایباد از ظهر روز گذشته آغاز شده و تا سه شنبه ادامه خواهد داشت.
آخرین وضعیت شهرستانهای درگز، گناباد، خلیلآباد، بردسکن و چناران در بارشهای اخیر
12 مکان سیلخیز در چناران شناسایی شده است؛ 12 میلیمتر بارندگی در خلیلآباد گزارش شده و فرماندار گناباد نیز گفته تا این لحظه هیچ روستایی تخلیه نشده است.
ولی قلیچی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، عنوان کرد: با وجود بارندگیهایی که تاکنون در منطقه داشتهایم اما تا این لحظه مشکل خاصی گزارش نشده است. در نقاط سیلخیز شوراها و یا مدیران محلی به عنوان نماینده ویژه مستقر هستند و ضمن در اختیار داشتن امکانات مردم را نیز در مواجهه با سیلاب آموزش دادهاند.
فرماندار شهرستان چناران بیان کرد: در زمان بروز هرگونه مشکل تا زمان رسیدن نیروهای امدادی خود این افراد، منطقه را مدیریت خواهند کرد که با این روش کمک بسیار خوبی به ستاد بحران شهرستان شد.
وی عنوان کرد: تاکنون 12 مکان سیل خیز در شهرستان شناسایی شده است و تمامی نیروها در آماده باش کامل هستند.
قلیچی اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین نگرانی ما از شهر گلبهار و روستاهای حاشیه جاده و همچنین محور قدیم شهرستان چناران است.
وی همچنین گفت: نگرانی دیگر از روستای سیدآباد که در حاشیه جاده واقع شده و همچنین بخش کوهستانی بقمچ است که قبلا سیلابهایی را نیز داشته است.
فرماندار شهرستان چناران بیان کرد: با توجه به تدابیر اتخاذ شده توانستهایم خسارتهای مالی را به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: تاکنون از 13 هزار واحد روستایی حدود 5 هزار واحد مسکونی مقاوم سازی شده و در بافت شهری نیز با مشکل خاصی مواجه نیستیم.
قلیچی اظهار کرد: با توجه به مناطق گردشگری شهرستان از جمله اخلمد، پیست اسکی و... از مردم درخواست داریم در شرایط فعلی از رفتن به مناطق گردشگری خودداری کنند.
مسیر عشق آباد به بردسکن بازگشایی شد
در ادامه فرماندار بردسکن بیان کرد: به رغم شدت بارندگیهای امروز عصر و مسدود شدن مسیر عشق آباد به بردسکن با تلاشهای صورت گرفته این مسیر بازگشایی شد.
ابراهیم قاسم پور اظهار کرد: همچنین محور بردسکن به انابد که به دلیل روانآبها مسدود شده بود بازگشایی شده و تردد در این مسیر بدون مشکل انجام می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشکل خاصی در حوزه شهرستان وجود ندارد و تاکنون گزارشی از تخریب منازل مسکونی اعلام نشده است.
وی در همین خصوص از شهروندان خواست از نزدیک شدن به محل عبور سیلاب و روانآبها خودداری کنند.
12 میلیمتر بارندگی در خلیلآباد
فرماندار خلیلآباد از بارش 12 میلیمتر بارندگی از ظهر امروز تا کنون در این شهرستان خبر داد.
مجتبی شاکری گفت: با اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته در سطح شهرستان تاکنون خسارتهای خاصی گزارش نشده و تمامی اعضای ستاد مدیریت بحران در آماده باش کامل هستند.
وی عنوان کرد: صبح امروز تمامی مسیلهایی که در قبل مسدود شده بود با دستور دادستان و کمک آب منطقهای، بخشداران و دهیاران و مشارکت خود کشاورزان بازگشایی گردید.
فرماندار خلیلآباد از استقرار نیروهای انتظامی در حاشیه رودخانه ششطراز خبر داد و در همین خصوص از شهروندان خواست از رفتن به مسیلها به دلیل وقوع سیلاب به جد پرهیز کنند.
وی گفت: در حال حاضر بیشترین توجه به شهر خلیلآباد و روستاهای حسینآباد، هفتخانه و نقاب است همچنین اکنون بخشدار در منطقه کویر و در حال بررسی وضعیت روستاهای سعدالدین، جعفرآباد و مهدیآباد است.
هیچ روستایی تخلیه نشده است
در ادامه فرماندار گناباد به ایسنا گفت: با توجه به اعلام آماده باشی که از سوی هواشناسی اعلام شد، ستاد مدیریت بحران تشکیل و جلسات متعددی نیز در این خصوص تشکیل شد.
حامد قربانی بیان کرد: با تدابیر اتخاذ شده در حال حاضر مشکل خاصی را در حوزه شهرستان گناباد نداریم و مسیلها همه بازگشایی شده و تمامی دستگاههای خدمات رسان نیز در آماده باش کامل هستند.
وی گفت: با وجود این که میزان بارش شهرستان بیشتر از 30 سال گذشته بوده اما مدیریت شده و آسیب خاصی به تاسیسات و منازل مردم وارد نشده است.
فرماندار گناباد افزود: از شب گذشته تاکنون 5.5 تا 6 میلیمتر بارندگی داشتهایم و به رغم شایعاتی که بوده تا این لحظه هیچ روستایی تخلیه نشده است.
وی اظهار کرد: شب گذشته به تجاوزات غیر قانونی و کشاورزی که در مسیلها صورت گرفته بود و در حد فاصل شهرستان خواف و گناباد قرار داشتند و همچنین به دلیل ورود سیلاب به بخشی از ابنیه راه در این مسیر آسیب وارد شده است.
قربانی از شهروندان خواست؛ توصیههای ستاد مدیریت بحران را جدی بگیرند و به اطلاعیههای هواشناسی که از منابع معتبر انتشار پیدا میشود، توجه کنند و از اتراق در مسیلها و حاشیه رودخانهها به جد پرهیز کنند.
وی گفت: تاکنون در کال شور با 20 کیلومتر وسعت هیچ گونه مشکلی به وجود نیامده و فقط یک بند پر شده است.
قربانی اظهار کرد: در حال حاضر در شهر گناباد 5 محله فرسوده داریم که باید در این خصوص اقدامات لازم صورت گیرد.
درگز شهری سیل خیز
در ادامه فرماندار شهرستان درگز به ایسنا گفت: براثر سیلاب اخیر آسیبهایی به شهرستان وارد شده است.
محمد حسن فرهادی بیان کرد: هرچند مسیرها در مناطق مختلف مسدود میشوند، اما با آمادگی که شهرستان دارد به سرعت مشکلات رفع میشود.
وی عنوان کرد: تاکنون تلفات انسانی و همچنین دامی نداشتهایم و تمامی راههای اصلی شهرستان باز هستند.
فرماندار شهرستان درگز اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین مشکلات مربوط به روستاهای کوهپایه و در حاشیه سیل است.
وی بیان کرد: هرچند وضعیت زیرساختهای شهر مناسب نبود و برخی مواقع تا حد خطر هم پیش میرفت اما در مجموع مشکلات در مناطق فرسوده و قدیمی شهر بیشتر است.
فرهادی گفت: چون درگز شهری کوهستانی است به همین دلیل اگر آمادگی نباشد و پیشگیری صورت نگیرد، سیل خیز است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 50 درصد بناهای مسکونی فرسوده هستند.
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد با توجه به بارندگیها اعلام کرد؛
گزارش ۴۰ مورد آبگرفتگی/جانمایی و انبار 10 هزار کیسه شن
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه تا کنون ۴۰ مورد آبگرفتگی در سطح شهر مشهد گزارش شده از جانمایی و انبار 10 هزار کیسه شن خبر داد.
مهدی یعقوبی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اعلام کرد: طی بارشهای عصر امروز تا کنون حدود ۴۰ مورد آبگرفتگی در سطح معابر شهر گزارش شده است که با توجه به پیشبینی و استقرار ماشین آلات، پمپ های مکش قوی و عوامل کارگری خدمات شهری موارد مرتفع گردید.
وی افزود: باتوجه به بارش مستمر و تقریباشدید و ادامه دار باران ازظهر دیروز که همچنان نیز با شدت خوبی ادامه دارد ضمن فعالیت بیش از 170 دستگاه ماشین آلات و ادوات، بیش از 1700 نفرنیروی کارگری، بیش از 110 دستگاه موتورپمپ سبک سیار، بیش از 10000 کیسه شن نیز در نقاط مورد نیاز سطح شهر جانمایی و دپو گردید.
یعقوبی تصریح کرد: با توجه به شدت و استمرار بارندگی و عدم جوابگویی ظرفیت کانالها در برخی ساعات که باران ها شدید و رگباری بود،ضمن جاری شدن رواناب و تجمع آب در برخی معابر، نقاطی ازسطح شهر دچار آبگرفتگی شد که باحضورعوامل خدمات شهری موارد مرتفع گردید و این فعالیت ها با توجه به استمرار بارندگی، تداوم دارد.
یعقوبی خاطرنشان کرد: همچنین در طول این مدت ۴۱ مورد عملیات توسط همکاران اتش نشانی صورت پذیرفته که ۱۲ مورد مربوط به آبگرفتگی منازل، کارگاه و معابر بوده است. ضمنا با توجه به پیش بینی بارندگی، طی سه روز گذشته، نسبت به تخلیه چاههای جذبی، سپتیکها و لایروبی و نظافت کانالها اقدام شده است.
هفت سد و بند در شهرستانهای استان سرریز شدند/ طغیان رودخانه در کلات
هرچند بارشهای سیلآسای فروردینماه امسال در سطح شهرستانهای استان خراسان رضوی خسارتهای بسیاری به بخشهای مختلف وارد کرد اما این بارشها موجب شد بسیاری از رودخانههایی که سالها در آنها آبی جاری نبود، دوباره جان بگیرند و از سویی میزان ذخیره سدها نیز افزایش یافت.
در همین خصوص مدیر امور سدها و تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در گفتوگو با ایسنا، گفت: تاکنون سد یام و کمایستان در منطقه جغتای سبزوار، سد سده خواف، سد استای تایباد، بند گلستان که متولی آن آستان قدس است، سد دولتآباد در چناران و بند چشمه سبز که متولی آن خود مردم هستند، سریز شدهاند.
رضا نوروززاده بیان کرد: همچنین سد فریمان، قره تیکان، چهچه و چالیدره در آستانه سرریز شدن هستند.
وی ادامه داد: تاکنون هیچ گونه آسیبی به سدها وارد نشده و در این خصوص مشکل و نگرانی خاصی نداریم.
مدیر امور سدها و تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی افزود: هرچند سدهایی که از نظر حجم قابلیت ذخیره آب بیشتری دارند، حدود 16 سد هستند ولی در مجموع بالغ بر 32 تا 33 سد در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد.
وی بیان کرد: در حال حاضر 577 میلیون مترمکعب ذخیره آب داریم که حدود 37 درصد مخازن استان پر و 63 درصد دیگر از ظرفیت مخازن نیز خالی هستند.
نوروززاده همچنین حجم مخازن کل سدهای استان خراسان رضوی را یک میلیارد و 250 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: در سدهایی که برای تامین آب شرب هستند از جمله سد دوستی، طرق، کارده و ارداک حجم مخزن به اندازهای هست که بتوانند سیلاب پیش رو را ذخیره کنند و هنوز ظرفیت دارند.
وی در خصوص وضعیت سد دوستی عنوان کرد: در حال حاضر حجم سد دوستی 436 میلیون متر مکعب است و تاکنون حدود 36 درصد مخزن پر شده و باقی خالی است. این گنجایش خیلی خوبی است تا بتوانیم حجم بیشتری از سیلاب را که از بالادست میآید و در حال حاضر 100 مترمکعب بر ثانیه است، ذخیره کنیم.
طغیان رودخانه در شهرستان کلات
در ادامه مدیر دفتر مهندسی رودخانهها شرکت آب منطقهای خراسان رضوی به ایسنا گفت: تاکنون فقط در شهرستان کلات رودخانهها طغیان کردهاند و در باقی شهرها رودخانهها سیلابی بوده اما حالت طغیان نداشته است.
محمد رضا صادقیفر افزود: طول کل رودخانههای اصلی استان خراسان 28 هزار و 603 کیلومتر است که از این میزان 534 کیلومتر داخل شهرها و 28 هزار و 69 کیلومتر در خارج شهرها هستند.
وی افزود: از طول 534 کیلومتر رودخانههایی که داخل شهرها هستند تاکنون 210 کیلومتر آن مطالعه شده است.
صادقیفر در خصوص وضعیت تصرف حریم بستر و حریم رودخانهها گفت: براساس وظیفه قانونی در این خصوص اقدام و اخطاریههایی صادر و رفع تصرف هم شده است.
وی اظهار کرد: مساحت اراضی بازگشایی شده حریم رودخانهها طی سالهای اخیر در داخل شهرها 325 هکتار و همچنین مساحت اراضی واقع در بستر داخل شهر 836 هکتار است.
صادقیفر افزود: از نظر آمار مقایسهای در خصوص عملکرد بازگشایی و رفع تصرف اراضی بستر طی سال گذشته در کل کشور 2 هزار و 114 هکتار و در استان خراسان 489 هکتار، در سال 95 در کل کشور یکهزار و 400 هکتار و در خراسان رضوی نیز 730 هکتار و در سال 94 نیز در کشور یکهزار و 965 هکتار و در این استان 917 هکتار بازگشایی و رفع تصرف اراضی بستر صورت گرفته که این نشان میدهد عملکرد خوبی داشتهایم ولی به علت گستردگی رودخانهها و مشکلات اعتباری سالهای اخیر مقداری با مشکل مواجه شدهایم.
وی بیان کرد: در همه رودخانههای استان خراسان رضوی عملیات لایروبی و بازگشایی حریم و بستر رودخانهها انجام شده و فعالیت گسترده بوده است.
ادامه دارد...