کد خبر: 146539
A
دیده بان ایران وضعیت بازار سرمایه پس از پانزده ماه را بررسی کرد؛

پایان دوران فاجعه‌بار «اقتصاد وعده‌ای صالح آبادی» / افزایش ۶۰درصدی قیمت دلار در دوره یک اقتصادنخوانده!/ وظیفه سنگین فرزین برای آواربرداری از میراث رییس سابق

مدیر جوان دوران احمدی‌نژاد که روزگاری در سن ۲۷ سالگی سکان هدایت بازار سرمایه کشور را در دولت به دست گرفته بود، سالها بعد و با کوله‌باری از فرصت‌های آزموده و اغلب ناموفق؛ چنان عملکردی از خود در جایگاه ریاست کل بانک مرکزی به جا گذاشت که منجر به برکناری او از کابینه دولت انقلابی سید ابراهیم رییسی شد. دیده بان ایران کارنامه رییس قبلی و چالش های رییس جدید را گزارشی کوتاه بررسی کرده است

 پایان دوران فاجعه‌بار «اقتصاد وعده‌ای صالح آبادی» / افزایش ۶۰درصدی قیمت دلار در دوره یک اقتصادنخوانده!/ وظیفه سنگین فرزین برای آواربرداری از میراث رییس سابق

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ مثال معروف در میان اهالی فوتبال وجود دارد که می‌گوید؛ تاریخ تنها تیم برنده را می‌شناسند و کسی به یاد نمی‌آورد که تیم بازنده چند توپ را در یک مسابقه به تیرک دروازه حریف زده است.

مطلب بالا تعریف دقیقی از فعالیت پانزده ماهه رییس برکنار شده بانک مرکزی در دولت سیزدهم است. علی صالح آبادی در طول فعالیت کوتاه خود در مقام ریاست بانک مرکزی، نه تنها فرصت‌های زیادی را برای ثبات بخشی به بازار ارز از دست داد، بلکه همچون اسلاف خود همه چیز را گردن عوامل ناشناخته‌ای انداخت که انگار علم اقتصاد نیز از شناسایی آنها عاجز است.

نوع مدیریت صالح آبادی در دوره مسؤولیت خود پر از موضع‌گیری‌هایی است که نه تنها رنگ و بوی کارشناسی نداشت، بلکه بیشتر به هیجان کاذب بازار دامن زد. نگاهی گذرا به سخنان‌‌ صالح آبادی در روز یکشنبه چهارم دی‌ماه در جمع نمایندگان مجلس نشان می‌دهد که این مدیر برکنار شده، پا را از فرمول اقتصاد دستوری فراتر گذاشته بود و گفتمان جدیدی را به وکلای ملت ارائه می‌کرد که نام آن را شاید بتوان؛ «اقتصاد وعده‌ای» گذاشت. وعده‌هایی که البته هیچگاه عملی نمی‌شوند و بنزین بر آتش بازار هیجان زده می‌ریزند.

در حالی ساعتی پیش علی صالح‎‌آبادی از ریاست کلی بانک مرکزی برکنار و محمدرضا فرزین جایگزین وی شد که از همان ابتدای دولت سیزدهم اقتصاددانان و کارشناسان نسبت به عدم صلاحیت صالح‌آبادی هشدار داده بودند و بسیاری فرزین را بهترین گزینه برای این پست می‌دانستند. 

اما لابی‌های درون دولت باعث انتصاب صالح‌آبادی در این پست حساس و کلیدی شد؛ انتصابی که باعث افزایش ۶۰درصدی قیمت دلار از ۲۷هزار و ۹۰۰ تومان در مهر ۱۴۰۰ به ۴۴هزار و ۵۰۰ تومان در روز برکناری وی شد.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ عملکرد بسیار ضعیف در کنترل متغیرهای پولی نظیر پایه پولی و نقدینگی و به تبع آن تورم و عدم اصلاحات در نظام بانکی از دیگر نقاط سیاه کارنامه ضعیف صالح‌آبادی بود.

در شرایطی که تورم در مهرماه ۱۴۰۰ برابر ۳۹.۲درصد بود، صالح‌آبادی تورم را در عدد ۴۸.۵درصد در آذرماه ۱۴۰۱ تحویل داد.

حال محمدرضا فرزین وظیفه دشواری بر عهده دارد تا مسیر خطرناک بانک مرکزی در دوران صالح‌آبادی را تغییر دهد و ثبات را به بازار پول و ارز برگرداند.

منبع: سایت دیده بان ایران

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر