کد خبر: 231639
A

وزیر ارتباطات: فیلترشکن‌ مجانی باعث آلودگی شبکه کشور شده/ در سال ۱۴۰۱ محدودیت ایجاد کردیم آیا دسترسی ها محدود شد؟

وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی در سالهای گذشته باعث شده شبکه کشور شبکه‌ی آلوده‌ای بشود حداقل ۳۰ درصد از درخواست‌های مردم ما به واسطه آلودگی‌‌هاییی که در شبکه به واسطه فیلترشکن‌ها وجود دارد اجابت نمی‌شود

وزیر ارتباطات: فیلترشکن‌ مجانی باعث آلودگی شبکه کشور شده/ در سال ۱۴۰۱ محدودیت ایجاد کردیم آیا دسترسی ها محدود شد؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ ستارهاشمی امروز سه شنبه(۳۱ تیرماه) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی درباره ارتقاء امنیت شبکه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و ارائه برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات گفت:  آنچه که ما در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، به عنوان هدف در دستور کار قرار دادیم، پایداری ارتباطات و استمرار خدمت رسانی به مردم و کسب و کارهای فعال در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور با نگاه ایجاد امنیت روانی و حفظ آرامش مردم در شرایط بحران بود.  

وی افزود: در خصوص شبکه ملی اطلاعات تکلیفی که مطابق ماده ۶۵ برنامه هفتم پیشرفت قرار است تا پایان برنامه محقق بشود، این سند رو یک بار با دقت نظر بیشتری مرور بکنیم بدون تردید و به صورت مشخص یکی از مؤلفه‌های شبکه ملی اطلاعات، ارتباط با دنیاست و البته طبیعتاً با حفظ استقلال و امنیت است. بسیاری از مولفه‌هایی که در شبکه ملی اطلاعات قرار دارند نیاز به ارتباط جهانی دارند این واقعیت ماجراست. 

وزیر ادامه داد: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی در سال‌های گذشته باعث شده است که شبکه کشور شبکه آلوده‌ای بشود به گونه‌ای که ۳۰ درصد از درخواست‌های مردم ما به واسطه همین آلودگی‌هایی که در شبکه وجود دارد به دلیل استفاده از فیلترشکن‌ها اجابت نمی شود، باید به این موضوع توجه کنیم رضایت مردم مهم است. پایین آمدن کیفیت شبکه به خاطر عدم سرمایه گذاری است. 

تصمیم گرفتیم در سال ۱۴۰۱ که محدودیت ایجاد بکنیم آیا دسترسی ها محدود شد آیا الان فرزندان ما بدون هیچ محدودیتی به همه محتواها دسترسی ندارند؟ چرا همه چی رو فنی نگاه می‌کنیم؟

تمرکز بر بحث محتوا چیزی است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است اگر ما سند تصمیم درآمد محتوا را در این دولت به تصویب رساندیم اعتقادمان است که نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود. اکنون دوستان صحبت از محدودیت می‌کنند مگر در بحث فناوری می‌شود، با فناوری مقابله کور کرد؟ باید از ظرفیت فناوری که در کشور فراوان است، استفاده کرد.
 
 اگر صحبت از شبکه ملی اطلاعات می‌کنیم چرا محتوا در شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟ مگر لایه بالای شبکه ملی اطلاعات محتوا نیست؟ این موضوع اکنون در دستور کار ماست. 

وی هدف و اقدام مهم دیگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه را همکاری و همراهی با نهادها و دستگاه‌های اجرایی برای تداوم خدمات عمومی عنوان کرد و گفت: این خدمات در حوزه‌هایی مانند زیر ساخت‌های پرداخت و خرده فروشی، توزیع سوخت، حوزه بهداشت و درمان و حفظ ارتباط مردم با یکدیگر و اطلاع رسانی بود.

هاشمی درباره دیگر اقداماتی که در وزارت ارتباطات دنبال شد، گفت: درهمان ساعت اولیه جنگ ۱۲ روزه تحمیلی؛ کارگروه پایش و تداوم خدمات عمومی در وزارتخانه شکل گرفت و این کارگروه به صورت روزانه و گاهی روزی ۲ بار تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفته شد که با تعامل نزدیک و حضور میدانی همکاران، تصمیمات به هنگامی برای پاسخ به نیازهای مردم و کسب و کارها اجرایی شود.

وی اضافه کرد: همچنین این کارگروه تلاش کرد که در راستای پایداری ارتباطات که یکی از الزامات شرایط بحران و جنگ است، زیرساخت‌های داده‌ای و نیازمندی‌های دستگاه‌های اجرایی را در حد امکان کمک کند تا کار زمین نماند

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود با بیان اینکه همکاران ما در طول این ایام، پیچیده ترین حملات ترکیبی در میدان را شاهد بودند، افزود: درحالی که شاهد موشک باران نقاط مختلف کشور و شهر تهران بودیم، اما همکاران ما حضور میدانی در محل کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال داشتند و با آن ها در این بخش به گفت وگو نشستند و تلاش بر آن شد که نیازهای شرایط خاص کشور را برای آن ها فراهم کنند.

تقریبا هر ۲ روز به اندازه یک هزار میلیارد تومان به اقتصاد دیجیتال آسیب وارد شد

هاشمی افزود: در بحث اقتصاد دیجیتال حدود ۱۰ میلیون نفر از شهروندان به صورت مستقیم و غیرمستقیم امرار معاش کرده و معیشت شان در این بستر در جریان است و به واقع ما در شرایط جنگ در بحث اقتصاد دیجیتال و اشتغال آسیب دیدیم. کما اینکه ۳۰ درصد کاهش اشتغال داشتیم و تقریبا هر ۲ روز به اندازه یک همت به اقتصاد دیجیتال آسیب وارد شد. یعنی در حدود یک ماه ۱۵ هزار میلیارد تومان که برابر با اعتبارات سالانه برخی وزارتخانه ها است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اما شرایط جنگی بود و با همراهی و همدلی مردم و کسب وکارها، عملا محدودیت هایی حسب صلاحدید مراجع ذیصلاح و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در بحث اینترنت اتفاق افتاد و تلاش کردیم منابعی را برای این خسارت ها به میزان ۲ همت تامین و فرآیند در اختیار قرار دادن آن با همراهی وزارت اقتصاد و معاونت علمی و فناوری شکل گیرد و این مهم اکنون در جریان است.

هاشمی با اشاره به سفر مردم از  تهران و کلانشهرها به سایر استان ها و شهرهای مسافرپذیر در زمان جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عنوان کرد: در طراحی شبکه و پوشش ارتباطی، متناسب با تراکم جمعیت ترافیک رخ می دهد که در این شرایط تلاش شد که ارتباط مردم با یکدیگر پایدار بماند. چرا که مردم به دلیل شرایط جنگی، دائم نگرانی داشتند و خانواده ها تلاش داشتند تا از احوال یکدیگر مطلع شوند. از این رو پایداری ارتباط در این شرایط که یکی از پیچیده ترین و گسترده ترین حملات سایبری در کشوربود، محقق شد.

وی با اشاره به پیش بینی مسیرهای جایگزین در شرایط بحران برای ارائه خدمات به مردم، گفت:  این امر در یک شرایط تعامل اثرگذار با بخش خصوصی در کشور شکل گرفت، همچنین دشمن در کنار حملات نظامی تلاش کرد تا خدمات برخط در خدمت رسانی به مردم را متوقف کند از این رو در چنین شرایطی با ۲۰ هزار حمله سایبری از خارج کشور مواجه بودیم. اما تلاش ویژه‌ای برای مدیریت این موضوع انجام شد تا آسیب‌ها را به حداقل ممکن برسانیم و در بسیاری از موارد حملات مدیریت شد و خدمات نیز برپا ماند البته در مواردی نیز آسیب دیدیم که این به عنوان یک درس آموخته در ادامه راه در دستور کار قرار گرفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره استمرار خدمات رسانی به مردم در ایام جنگ تحمیلی توسط شرکت ملی پست و پست بانک ایران اضافه کرد: همکاران ما در شرایط جنگ تحمیلی نه تنها تعطیلی نداشتند بلکه در روزهای تعطیل نیز حضور مجاهدانه در صحنه داشتند و اگر خدمات پست تعطیل نشد به واسطه حضور میدانی همکاران ما بود.

هاشمی با اشاره به تعامل و همکاری با وزارتخانه های مختلف از جمله صمت، جهاد، سازمان صدا و سیما و سایر سازمان ها و نهادها، تصریح کرد: این همکاری کمک کرد تا مدیریت تقاضا و توزیع کالاهای اساسی را بر اساس ظرفیت های فناورانه کشور انجام دهیم، در بحث کمک به سازمان صدا و سیما برای تداوم پخش سراسری برنامه های این سازمان رسانه ای نیز اتفاقات جدی شکل گرفت.

وی ضمن قدردانی از سرمایه اجتماعی و همراهی مردم در کنار توان نظامی کشور که بزرگترین داشته کشور در جنگ ۱۲ روزه بوده است،گفت: تلاش برای حفظ امنیت روانی و تداوم فعالیت زیست بوم اقتصاد دیجیتال از جمله اقداماتی بود که اتفاق افتاد و رایگان کردن خدمات زیست بوم اقتصاد دیجیتال برای مردم از جمله اقداماتی بود که در راستای انسجام و همراهی در کشور اتفاق افتاد که همه به نوبه خود قابل بحث و بررسی و تقدیر است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر