تولید نفت ونزوئلا با میانگین ۱ میلیون و ۸۱ هزار بشکه در روز به بیشترین میزان در ۷ سال گذشته رسید/ افزایش ۱۷.۳ درصدی نسبت به ۲۰۲۴

آمارها نشان می‌دهد تولید نفت این کشور با وجود فشار حداکثری آمریکا، در سال گذشته میلادی (۲۰۲۵)، برای اولین بار از سال ۲۰۱۹، به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسید.

تولید نفت ونزوئلا با میانگین ۱ میلیون و ۸۱ هزار بشکه در روز به بیشترین میزان در ۷ سال گذشته رسید/ افزایش ۱۷.۳ درصدی نسبت به ۲۰۲۴

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ آمارها نشان می‌دهد تولید نفت این کشور با وجود فشار حداکثری آمریکا، در سال گذشته میلادی (۲۰۲۵)، برای اولین بار از سال ۲۰۱۹، به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسید.

به نقل  از خبرگزاری افه، در بحبوحه فشارهای آمریکا علیه ونزوئلا که با ربایش «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری این کشور به اوج خود رسید، صنعت نفت ونزوئلا به بهترین میزان تولید خود در هفت سال گذشته دست یافت؛ با میانگین ۱ میلیون و ۸۱ هزار بشکه در روز.

همچنین از مارس تا نوامبر ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳ تا آذر ۱۴۰۴)، تولید نفت به طور پیوسته افزایش یافت و به یک میلیون و ۱۴۲ هزار بشکه در روز رسید

این میزان، افزایش ۱۷.۳ درصدی تولید نفت ونزوئلا در مقایسه با سال ۲۰۱۴ را نشان می‌دهد؛ همچنین آمار تولید بیش از یک میلیون بشکه در روز، برای اولین بار از ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد- تیر ۱۳۹۸) ثبت شد.

افزایش تولید در این کشورِ میزبان بزرگترین ذخایر اثبات شده نفت خام جهان در حالی گزارش شد که آمریکا، پایان عملیات شرکت شورون در ونزوئلا را تا ماه مه ۲۰۲۵ اعلام و تعرفه ۲۵ درصدی بر خریداران نفت خام از کاراکاس اعمال کرد.

در سال ۲۰۲۵، تولید نفت خام ونزوئلا پنجمین سال متوالی رشد خود از سال ۲۰۲۱ را تجربه کرد؛ زمانی که طبق آمار رسمی گردآوری شده در گزارش‌های سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، به ۶۳۶ هزار بشکه در روز رسید و از میانگین یک میلیون و ۱۳ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ فراتر رفت.

تولید نفت ونزوئلا در سال ۱۹۹۸، سه میلیون و یکصد هزار بشکه در روز بود.

«گراسیلا اوردانتتا» اقتصاددان ارشد شرکت اکوآنالیتیکا به خبرگزاری افه گفت که صنعت نفت ملی «با وجود این شرایط نامطلوب» روند رو به رشدی را حفظ کرده است.

وی این موضوع را در میان عوامل دیگر، به عوامل «کلیدی» مانند بی‌توجهی شرکت‌های خصوصی چینی، که برخی «حتی تحت تحریم‌ها» بودند، به هشدار «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا به کشورهایی که نفت ونزوئلا را خریداری می‌کردند، نسبت داد؛ با وجود تهدیدهای آمریکا، «تقاضای مداوم از سوی چین ادامه داشت.»

این کارشناس خاطرنشان کرد که مشتریان «شرکت نفت دولتی ونزوئلا» در این غول آسیایی، در مدت کوتاهی که مجوز شورون به حالت تعلیق درآمد، تا ۹۰ درصد نفت خام را خریداری کردند.

وی افزود که در ماه اوت (مرداد- شهریور)، این شرکت نفتی آمریکایی با مجوزی «محدودتر» در مورد پرداخت‌ها به ونزوئلا بازگشت و حدود ۲۵ درصد از کل تولید ونزوئلا را به خود اختصاص داد.

پس از ۹ ماه رشد بی‌وقفه، تولید نفت ونزوئلا در ماه دسامبر (آذر- دی) به یک میلیون و ۱۲۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت که ۱.۹ درصد کاهش یا ۲۲ هزار بشکه در روز کمتر از ماه نوامبر (آبان- آذر) است.

به گفته اوردانیتا، توقیف کشتی‌ها توسط آمریکا، دلیل این مساله بوده است. در ماه ژانویه دی- بهمن)، توقیف نفتکش‌ها ادامه یافت و تا بیستم این ماه (۳۰ دی) به هفت مورد رسید.

این اقتصاددان سناریوی پیش‌روی ونزوئلا را «بسیار خوش‌بینانه‌تر» توصیف کرد و به طور خاص به بحث پارلمانی در مورد اصلاحات پیشنهادی «دلسی رودریگس» رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا در قانون هیدروکربن‌های آلی اشاره کرد؛ روندی که این کارشناس آن را «مثبت» و تاکید کرد می‌تواند سرمایه‌گذاری را «جذاب‌تر» و «تضمین‌های امنیتی و قانونی» بیشتری را فراهم کند.

ترامپ که به دنبال نصاحب نفت این کشور آمریکای لاتین است نیز به تازگی به مدیران شرکت‌های نفتی پیشرو در جهان «حمایت و امنیت دولتی» را در درازمدت پیشنهاد داده و از آنها خواسته است که در این کشور سرمایه‌گذاری کنند.

این کارشناس افزود که در شرایط فعلی، ونزوئلا می‌تواند ۲۰۰ هزار بشکه دیگر در روز به تولید خود اضافه کند؛ با این حال به حجم زیادی از سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری نیاز دارد تا به سطح یک دهه پیش، حدود دو و نیم میلیون بشکه بازگردد.

 

ارسال نظر