در گفت و گو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور: قیمت قطعات خودرو حداقل ۱۰۰ درصد گران شد / محدودیت واردات مواد اولیه با محاصره هوایی و دریایی

نجفی منش، رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور درباره تغییر قیمت قطعات به دیده بان ایران گفت: با توجه به تورمی که در بخش تولید وجود داشته، قیمت قطعات نیز متناسب با افزایش هزینه‌های تولید تعدیل شده است. وی افزود: سال گذشته و امسال تورم تولید در حدود ۱۰۰ درصد بوده است و قیمت قطعات نیز متناسب با این تورم تعدیل و تطبیق داده می‌شود. نجفی‌منش تصریح کرد: در واقع چیزی به خودی خود گران نشده، بلکه نهاده‌های ورودی و مواد اولیه‌ای که برای تولید قطعات استفاده می‌شوند، گران شده‌اند و همین موضوع هزینه تولید را افزایش داده است. وی گفت: در مقایسه با سال گذشته، با توجه به اتفاقات و شرایط ایجادشده، قیمت قطعات خودرو حداقل ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور: قیمت قطعات خودرو حداقل ۱۰۰ درصد گران شد / محدودیت واردات مواد اولیه با محاصره هوایی و دریایی

دیده بان ایران: صنعت قطعه‌سازی خودرو در حالی با چالش تأمین مواد اولیه و محدودیت‌های وارداتی مواجه شده که تداوم این وضعیت می‌تواند روند تولید خودرو را نیز تحت تأثیر قرار دهد. افزایش هزینه نهاده‌های تولید، دشواری دسترسی به برخی مواد اولیه و اختلال در مسیرهای واردات، فشار مضاعفی بر زنجیره تأمین خودرو وارد کرده است. 

محمدرضا نجفی منش، رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور با اشاره به مشکلات ایجادشده در مسیر واردات مواد اولیه و قطعات، به دیده بان ایران گفت: محدودیت‌های موجود در محاصره دریایی و هوایی تنها صنعت خودرو را تحت تأثیر قرار نداده و بخش قابل توجهی از صنایع با مشکل تأمین مواد اولیه مواجه شده‌اند. به گفته وی، ادامه این شرایط می‌تواند در ماه‌های آینده آثار بیشتری بر تولید خودرو و قطعات داشته باشد.

نجفی-منش

تأمین مواد اولیه در شرایط دشوار

نجفی‌منش گفت: در حال حاضر برای تأمین قطعات و مواد اولیه، راه‌های مختلفی در حال بررسی است و تلاش می‌کنیم مسیرهای موجود را برای تأمین نیازهای صنعت مورد استفاده قرار دهیم، اما هنوز همه این تلاش‌ها به نتیجه موفقیت‌آمیزی نرسیده است.

وی افزود: فشار موجود فقط مختص صنعت خودرو نیست و تمام صنایعی که بخشی از مواد اولیه مورد نیاز خود را از خارج تأمین می‌کنند، با مشکل مواجه شده‌اند.

نجفی‌منش با اشاره به وابستگی تولید قطعات به برخی مواد اولیه خاص اظهار کرد: تقریباً در تمام قطعاتی که تولید می‌کنیم، مواد اولیه مورد نیاز اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال، خود ما هشت نوع ماده اولیه وارداتی مصرف می‌کنیم که اگر این مواد در دسترس نباشند، مواد داخلی موجود نیز به تنهایی پاسخگوی نیاز تولید نخواهند بود.

وی تأکید کرد: باید هرچه سریع‌تر راهی برای حل این مشکل و تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنعت پیدا شود.

افزایش قیمت قطعات متناسب با تورم تولید

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور درباره تغییر قیمت قطعات به دیده بان ایران گفت: با توجه به تورمی که در بخش تولید وجود داشته، قیمت قطعات نیز متناسب با افزایش هزینه‌های تولید تعدیل شده است.

وی افزود: سال گذشته و امسال تورم تولید در حدود ۱۰۰ درصد بوده است و قیمت قطعات نیز متناسب با این تورم تعدیل و تطبیق داده می‌شود.

نجفی‌منش تصریح کرد: در واقع چیزی به خودی خود گران نشده، بلکه نهاده‌های ورودی و مواد اولیه‌ای که برای تولید قطعات استفاده می‌شوند، گران شده‌اند و همین موضوع هزینه تولید را افزایش داده است.

وی گفت: در مقایسه با سال گذشته، با توجه به اتفاقات و شرایط ایجادشده، قیمت قطعات خودرو حداقل ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

آثار تدریجی کمبود قطعات بر تولید خودرو

نجفی‌منش درباره تأثیر محدودیت واردات مواد اولیه و قطعات بر تولید خودرو نیز گفت: آثار این موضوع شاید هنوز به طور کامل نمایان نشده باشد، اما در همین مدت نیز شاهد کاهش تولید بوده‌ایم.

وی افزود: در پنج تا شش ماه گذشته تولید کاهش پیدا کرده و با ادامه شرایط موجود، اثر این مشکلات به تدریج بیشتر خواهد شد.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در پایان خاطرنشان کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند، شرایط تولید تا پایان سال می‌تواند دشوارتر شود.

منبع: سایت دیده بان ایران

ارسال نظر