دیواندری گزینه اصلی جانشینی سیف؛ طیبنیا گزینه جانشینی کرباسیان
دکتر علی طیب نیا وزیر سابق اقتصاد و دکتر علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گزینههای اصلی و البته مطلوب و موثر برای وزارت اقتصاد و ریاست کل بانک مرکزی هستند تا کابینه دولت دوازدهم به بهترین نحو ترمیم یابد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران بانک و مردم نوشت : دکتر علی طیب نیا وزیر سابق اقتصاد و دکتر علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گزینههای اصلی و البته مطلوب و موثر برای وزارت اقتصاد و ریاست کل بانک مرکزی هستند تا کابینه دولت دوازدهم به بهترین نحو ترمیم یابد.
ولت قصد دارد تیم اقتصادی خود را ترمیم کند و طبق گفته منابع آگاه راس مدیریت وزارت اقتصاد و بانک مرکزی به عنوان دو بال اصلی اقتصادی و پولی کشور قرار است زودتر از سایر بخشها دستخوش تغییرات شود. طبق اخباری که به دست خبرنگار ما رسیده علی طیبنیا وزیر اقتصاد در دولت یازدهم مهمترین گزینه برای وزارت اقتصاد و جانشینی کرباسیان است. طیبنیا جوان ترین وزیر دولت یازدهم بود و حذف وی در دولت دوازدهم اعتراض کارشناسان را در پی داشت چراکه آنها معتقد بودند حذف یک اقتصاددان و کارشناس از کابینه و حضور کسی مثل کرباسیان که دانش اقتصاد محض را ندارد، تسلط دولت از مسائل اقتصادی را خواهد گرفت.
عملکرد کرباسیان زودتر از آنچه پیشبینی میشد، روحانی و مشاوران را به این نتیجه رسانده که تغییر در راس وزارت اقتصاد در ابتدای کار دولت دوازدهم کار اشتباهی بوده است. هماکنون چند نفر گزینه برای جانشینی کرباسیان هستند اما در شرایط فعلی طیب نیا مهمترین و بهترین گزینه برای دولت محسوب میشود.
از طرفی دولتیها علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی بانکی کشور را برای جانشینی سیف برگزیدهاند و اگر اتفاق خاصی نیفتد وی به عنوان رییس کل بانک مرکزی انتخاب خواهد شد. دیواندری مدیر خوشنام و جوان بانکی است که تجربه مدیریت بانکی زیادی دارد و مهمتر از همه اینکه تقریبا همه جناحهای سیاسی از این انتخاب راضی خواهند بود. بسیاری از مشاوران روحانی با انتخاب دیواندری موافق هستند و اخبار رسیده حکایت از رضایت روحانی از این انتخاب دارد تا وزن علمی کابینه و تیم اقتصادی افزایش یابد.
البته هنوز مشخص نشده دیواندری با این پیشنهاد موافقت کرده یا خیر چراکه وی در صورت قبول این مسوولیت روزهای سختی را پیش رو خواهد داشت. رئیس کل جدید باید با اختیارات کامل این مسوولیت را قبول کند چراکه بانک مرکزی قلب تپنده دولت و اقتصاد کشوراست و مدتی است که این قلب درست و منظم کار نمیکند. دیواندری اگر میخواهد جراح این قلب بیمار باشد باید و حتما با اختیارات کامل این مسوولیت را قبول کند. دخالتهای بیجا این قلب را از کار میاندازد و در صورت رخ دادن این اتفاق روزگار سیف برای رئیس کل جدید تکرار میشود.
قطعا حضور توامان طیبنیا و دیواندری دو مدیر جوان، علمی و توانا در کابینه که جناحهای سیاسی نیز روی آنها اجماع دارند میتواند به حرکت اصلاحی اقتصاد شتاب ببخشد. دولت اگر واقعا بنا دارد از مشکلات اقتصادی بکاهد و وضعیت فعلی پرچالشتر نشود باید این دو مدیر را در کنار هم ببیند. انتخاب طیبنیا و دیواندری یک پیام روشن از سوی دولت دارد و آن اینکه “دولت واقعا قصد دارد حرکتی نو را آغاز کند”