کردستان شایستگی و ظرفیت توسعه را دارد
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران؛ در جلسه مشترک شورای توسعه استان کردستان و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که با حضور وزیر کشور در سنندج برگزار شد، عبدالمحمد زاهدی ضمن اذعان به تلاش های نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولتهای قبل برای توسعه استان، اظهار داشت: علیرغم تلاش های انجام شده، به همان دلایل تاریخی کردستان هنوز به جایگاهی که شایسته آن است دست نیافته است

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران؛ در جلسه مشترک شورای توسعه استان کردستان و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که با حضور وزیر کشور در سنندج برگزار شد، عبدالمحمد زاهدی ضمن اذعان به تلاش های نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولتهای قبل برای توسعه استان، اظهار داشت: علیرغم تلاش های انجام شده، به همان دلایل تاریخی کردستان هنوز به جایگاهی که شایسته آن است دست نیافته است.
وی افزود: بنده در زمان معارفه اعلام کردم که مهمترین برنامه من توسعه کردستان است؛ و هنوز هم به این گفته خود پایبند هستم و معتقدم کردستان ظرفیت و شایستگی توسعه را دارد اما این فرصت هنوز ایجاد نشده است.
زاهدی همچنین گفت: یکی از مهمترین مسائل فرهنگی که بر آن تاکید داشته و دارم که گفتمان توسعه باید به مطالبه جدی مردم و نخبگان تبدیل شود.
وی با اشاره به تشکیل شورای توسعه در استان، افزود: در تصمیمات استان از نظرات کارشناسان، نخبگان و دانشگاهیان عضو این شورا استفاده می کنیم.
استاندار کردستان آموزش نیروی انسانی و جهت دهی به آموزش را از دیگر نیازهای استان ذکر و خاطرنشان کرد: آموزش صورت می گرفت اما جهت دار نبود که این مساله مورد بررسی مجدد قرار گرفت و اصلاح شد.
زاهدی در اشاره به ظرفیت های استان علاوه بر معرفی توانمندی های کشاورزی کردستان، معدنی بودن کردستان را یکی دیگر از ظرفیت های استان اعلام کرد.
وی در این خصوص افزود: تا قبل از استقرار دولت تدبیر و امید همه تولیدات معادن استان به صورت خام از استان خارج می شد که در حال حاضر این روند متوقف شده است.
زاهدی مرزی بودن را از دیگر ظرفیتهای کردستان عنوان کرد و افزود: مرز باشماق مریوان جزو مرزهای برتر کشور محسوب می شود و سالانه میلیون دلار مبادلات مرزی از این طریق انجام می شود و مشکل رسمی شدن مرز سیرانبند بانه نیز با کمک وزارت خارجه مرتفع شد.
استاندار کردستان در ادامه کردستان را دارای ظرفیت بالایی در گردشگری تاریخی، طبیعی و درمانی معرفی و خاطر نشان کرد: اقدامات خوبی در این زمینه ها در دست اجرا داریم که اگر بتوانیم استفاده کنیم نتایج خوبی حاصل خواهد شد.
زاهدی همچنین به ظرفیت بالای کردستان در زمینه it و ict در کردستان و قرارداد کردستان با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و ۱۵ شرکت بزرگ کشور (طرح تکاپو) اشاره کرد و افزود: این طرح با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار طی ۶ سال ۶ هزار شغل مستقیم و ۱۲ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه به مباحث مرتبط با ستاد اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: باید ظرفیت واگذاری کار و پروژه ها به پیمانکاران بخش خصوصی ایجاد شود و برای این کار لازم است گرید و رتبه شرکت ها افزایش یابد.
وی با اذعان به اینکه دولت تدبیر و امید در زمینه فرهنگی در کردستان دارد افزود: در سطح ملی برنامه های فرهنگی خوبی داشته و در اینده هم خواهیم داشت و در استان هم بجز ایام خاص، معمولا برنامه های فرهنگی گسترده ای اجرا می شود که موسیقی بویژه موسیقی مذهبی از جمله مهمترین این برنامه هاست.
زاهدی همچنین به شناسایی ۲۷ سرمایه گذار کرد و مذاکره با ۲۴ سرمایه گذار خارجی اشاره کرد و گفت: در حال حاظر علاوه بر معدن طلای ساریگونی ۴ طرح بزرگ دیگر در استان با سرمایه گذار خارجی در حال اجراست.
وی در ادامه ضمن گله مندی از تخصیص کم آب به اراضی کشاورزی استان این امر را اجحاف در حق مردم کردستان دانست و گفت: در حالی که زمین های ما نیاز به آب چه اصراری است که آب از استان خارج شود.
استاندار کردستان در پایان سخنان خود به توافق سازمان مدیریت، دفتر رهبری و وزارت راه و شهرسازی جهت تامین اعتبار تکمیل پروژه جاده سنندج _ مریوان خبر داد
منبع:هیوا نیوز