?>
کد خبر: 220995
A

معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی: اصلاح نگاه ذی‌نفعان مختلف به نظام بانکی یکی از مهمترین ضرورت‌ها در نظام اقتصادی کشور است

معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی اصلاح نگاه مردم، مسئولان و ذی‌نفعان مختلف به نظام بانکی در جهت تقویت جایگاه و کمک به بهبود نسبت‌های مالی از جمله کفایت سرمایه را مهمترین ضرورت در نظام اقتصادی کشور دانست.

معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی: اصلاح نگاه ذی‌نفعان مختلف به نظام بانکی یکی از مهمترین ضرورت‌ها در نظام اقتصادی کشور است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ فرشید محمدپور که در همایش سراسری مدیران شبکه بانک صادرات ایران با حضور محسن سیفی و اعضای هیات‌مدیره این بانک سخن می‌گفت، به تشریح ابعاد و ضرورت‌های افزایش سرمایه نظام بانکی، اصلاح نوع نگاه مخاطبان به نظام بانکی را خواستار شد و افزود: باید تلاش کنیم تا پایه‌های نظام بانکی استوار و پایدار بماند.

وی گفت: نظام بانکی در گذشته از نگاه مخاطبان به عنوان ظرفی بوده که مرتبا از آن برداشت شده و در سال‌های گذشته، کفایت سرمایه نظام بانکی منفی بوده است. از این رو یکی از اقدامات متمرکز بانک مرکزی در سال‌های اخیر، سوق دادن بانک‌ها به سمت ارتقای نسبت‌های مالی از جمله بهبود کفایت سرمایه بوده است.

محمدپور اظهار کرد: کفایت سرمایه نظام بانکی در سال 1403 مثبت شد و به 1.75 درصد رسید. در دنیا نسبت کفایت سرمایه یک بانک سالم بیش از 8 درصد است و حتی در قوانین جدید این میزان بیش از 13 درصد تعیین شده است. این در حالی است که پس از 16 سال، نسبت کفایت سرمایه نظام بانکی به واسطه افزایش سرمایه بانک‌های مختلف به رقم مثبتی رسیده و هدف‌گذاری رساندن این رقم به بیش از 3 درصد در پایان سال 1404 است. ضمن اینکه هدف ایده‌آل برای این نسبت در کل نظام بانکی عدد 8 درصد است.

معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی با اشاره به بهبود روند بانک‌های ناتراز و بهبود نسبت کفایت سرمایه در نظام بانکی کشور، گفت: در حال حاضر نظام بانکی نیازمند 1500 همت سرمایه با کیفیت لایه اول است تا بتوانیم خود را به استانداردهای روز دنیا نزدیک کنیم. باید با حمایت از سهامداران آن‌ها را به افزایش سرمایه بانک‌ها ترغیب کنیم.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر