?>
کد خبر: 131280
A

گریه یک تحلیلگر مسائل خارجی درباره عدم برگزاری روز خلیج فارس/ پیروز مجتهدزاده: دارم منفجر می شوم/ آقایان به ریش ما و ایران دارند می‌خندند

ما تلاش‌های زیادی برای زنده نگه داشتن نام خلیج فارس کردیم و در اواخر دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی موفق شدیم که مصوبه‌اش را بگیریم و در تقویم اضافه شد. اما نظر ما در آذرماه بود که دولت به هر دلیلی مخالفت کرد و روز ۱۰ اردیبهشت انتخاب شد ولی آن تاریخ، تاریخ اشتباهی بود که تذکر دادیم.

گریه یک تحلیلگر مسائل خارجی درباره عدم برگزاری روز خلیج فارس/ پیروز مجتهدزاده: دارم منفجر می شوم/ آقایان به ریش ما و ایران دارند می‌خندند

به گزارش دیده بان ایران؛ پیروز مجتهدزاده ضمن انتقاد به برگزار نشدن مراسم روز ملی خلیج فارس، با گریه گفت: دردها و ناله‌هایم دارد سینه‌ام را منفجر می‌کند که بعد از ۳۰ سال مبارزه در این راه آخرش اینجا ایستاده‌ام و می‌گویم که من از بیگانگان هرگز ننالم که با من هر چه کرد آن آشنا کرد.

استاد بازنشسته‌ی دانشگاه و رییس موسسه‌ی یوروسویک لندن، در حالی که اشک می‌ریخت افزود: شما این درد سینه‌ی سوخته‌ی مرا منتقل کنید و بگویید که سکته کرده و در خانه نشسته است. ببینید به چه روزی افتادم و آقایان به ریش ما و ایران دارند می‌خندند. هیچ دولتی نتوانسته حریفشان شود.

او با بیان اینکه «یک گله‌ی بزرگی دارم نسبت به داخلی‌ها» گفت: ما تلاش‌های زیادی برای زنده نگه داشتن نام خلیج فارس کردیم و در اواخر دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی موفق شدیم که مصوبه‌اش را بگیریم و در تقویم اضافه شد. اما نظر ما در آذرماه بود که دولت به هر دلیلی مخالفت کرد و روز ۱۰ اردیبهشت انتخاب شد ولی آن تاریخ، تاریخ اشتباهی بود که تذکر دادیم.

 

مجتهدزاده تاکید کرد: ۱۰ اردیبهشت سالروز بیرون کردن پرتغالی‌ها توسط ارتش شاه عباس بزرگ است که با کمک انگلستان انجام شد. به دولتی‌ها گفتم که اخراج پرتغالی‌ها به قیمت آوردن بریتانیایی‌ها صورت گرفت یعنی استعمار کوچکی را اخراج کردند و استعمار بزرگتری جایگزین شد. اما بالاخره کوتاه آمدیم که همان ۱۰ اردیبهشت بشود.

او گفت: از آن سال که تصویب شد، هر سال دولت‌ها برنامه‌ای برای بزرگداشت روز ملی خلیج فارس برگزار می‌کردند الا دو سال اخیر. الان دومین سال است که اصلا برنامه‌ای نگرفتند.

مجتهدزاده گفت: من در نامه‌ای که سال‌ها پیش به دولت نوشتم، گفتم که قرار بود این روز زمینه‌ی دفاع از خلیج فارس باشد اما خب عملا آقای صادق خرازی – دیپلمات سابق – کاری کرد که این روز تبدیل شد به روزی علیه من! تا مدتی من را در این مراسم‌ها دعوت می‌کردند اما به تدریج نه من را و نه همکارانم که برای این روز تلاش کرده بودیم را دعوت نکردند و کنار گذشتند و خودشان از خودشان تجلیل می‌کردند! هدف ما تحرک ملی برای دفاع از نام خلیج فارس بود که تبدیل شد به تحرکی علیه بنده.

او البته گفت: الان نام خلیج فارس تثبیت شده است که یکی از عوامل بسیار موثر آن بنده بودم؛ به همراه همکارانم سال‌ها مبارزه کردیم تا این نام تثبیت شود و کسی نتواند آن را تغییر دهد. در آن زمان بعید بود که نام جعلی در رسانه‌های بین المللی اروپایی و آمریکایی مطرح شود و ما به آن جواب مستدلی ندهیم؛ جواب‌ها هم همواره مورد توجه قرار می‌گرفت و طرف‌های مطرح کننده عذرخواهی هم می‌کردند.

مجتهدزاده متذکر شد: این مبارزات ۲۰ – ۳۰ ساله جواب داد و موارد عمده‌ای از تحریف نام خلیج فارس را نداریم اما اگر تلاش‌ها ادامه نداشته باشد شاید آن تلاش‌های منفی بیشتر دامنه پیدا خواهد کرد.

او در نقد خود درباره‌ی برخی حواشی گفت: من به دولت آقای خاتمی نوشتم که شما با این کار خودتان به منافع ملی ایران خدمت می‌کنید یا برعکس؟ آقای خاتمی! چرا باید بخشی از دستگاه دولت ایران ملعبه‌ی دست یک عده افراد مشکوک، مظنون، با ارتباطات خارجی کاملا آشکار باشند؟

مجتهدزاده که در گذشته با صادق خرازی در رسانه‌ها اختلافاتی داشته‌اند، گفت: آقای صادق خرازی خیلی آشکار برای سعودی‌ها در همین موضوع خلیج فارس کار کرد، تعلق جزایر تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی به ایران را به تردید وادار کرد. اول ترتیبی داد که دولت آقای خاتمی تقاضای عضویت در اتحادیه‌ی عرب را بکند، و این تقاضا البته پذیرفته نشد، ولی بعد ترتیبی داد که به این بهانه وزیر خارجه‌ی بی‌سواد ایران، منوچهر متکی، در جلسه‌ی شکایتی که اتحادیه‌ی عرب علیه ایران در سازمان ملل متحد در باره‌ی مالکیت امارات بر جزایر شکل داد شرکت کند! یعنی وقتی وزیر خارجه‌ی ایران در چنین جلسه‌ای شرکت کند پس آن شکایت را تایید کرده است!

منبع: انصاف

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر