?>
کد خبر: 220434
A

نخست‌وزیر مالزی: آمادگی میانجی‌گری میان اسلام‌آباد و دهلی هستیم

نخست‌وزیر مالزی برای میانجی‌گری در روابط اسلام‌آباد و دهلی‌نو به منظور کاهش تنش‌ها اعلام آمادگی کرد.

نخست‌وزیر مالزی: آمادگی میانجی‌گری میان اسلام‌آباد و دهلی هستیم

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ «ابراهیم انور» نخست‌وزیر مالزی امروز(دوشنبه) هم‌زمان با سفر «عباس عراقچی»، وزیر خارجه ایران به هند و پاکستان در میان تنش‌های اخیر میان طرفین، گفت که کشورش آماده ایفای «نقش میانجی» برای صلح میان اسلام‌آباد و دهلی نو است.

خبرگزاری آناتولی با انتشار این مطلب گزارش داد: انور پس از تماس تلفنی خود با «شهباز شریف» همتای پاکستانی‌اش در روز یکشنبه بر حمایت کشورش از تحقیقات مستقل و شفاف درباره شناسایی مسئولان حمله تروریستی در ایالت جامو و کشمیر تاکید کرد که به کشته شدن ۲۶ نفر منجر شد.

نخست‌وزیر مالزی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مالزی در صورت نیاز، آماده ایفای نقشی سازنده است. ما بر این باوریم که روابط نزدیکمان با پاکستان و هند ما را در موضع حمایت از تلاش‌ها در راستای صلح و ثبات منطقه‌ای قرار می‌دهد.

افزون بر این، وزیر امور خارجه ایران نیز امروز در سفری رسمی وارد اسلام‌آباد شده و قرار است با مقام‌های پاکستانی دیدار کند. او چند روز پیش به منظور کاهش تنش میان اطرفین پیشنهاد میانجی‌گری کرده بود.

طبق اعلام وزارت امور خارجه پاکستان، عراقچی قرار است با «آصف علی زرداری» رئیس‌جمهور پاکستان،‌ شهباز شریف و «اسحاق دار» وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کند.

وزیر امور خارجه ایران در اسلام‌آباد در جمع خبرنگاران خواستار کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان شده و از تمامی طرفین خواست خویشتن‌داری کرده و از گسترش تنش‌ها بپرهیزند.

او همچنین قرار است پس از دیدار با مقام‌های بلندپایه پاکستانی، به دهلی نو سفر کند.

در ۲۲ آوریل (۲ اردیبهشت) حمله‌ای تروریستی در ایالت جامو و کشمیر رخ داد که ۲۶ کشته بر جای گذاشت. گروهی از تروریست‌های تشکیلات «لشکر طیبه» مسئولیت این حمله را بر عهده گرفتند. در پی این حمله، کمیته امنیت دولت هند تصمیم گرفت کارکنان سفارتخانه‌های هند و پاکستان در کشورهای طرفین کاهش بیابد، توافقنامه «آب سند» لغو شود و تنها گذرگاه مرزی فعال میان دو کشور نیز بسته شود.

پیمان آب‌های سند که با میانجیگری بانک جهانی منعقد شد، از سال ۱۹۶۰ تا کنون، ‌استفاده از رود سند و انشعابات آن را بین هند و پاکستان تنظیم کرده است.

طی روزهای گذشته، بسیاری از کشورها از جمله آمریکا در راستای تلاش برای کاهش تنش میان طرفین با رهبران دو کشور تماس گرفته‌اند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر