چین و روسیه برای ساخت نیروگاه هستهای روی ماه متحد شدند
در حالی که ناسا از احتمال عقبنشینی در برنامههای فضایی خود برای استقرار در مدار ماه خبر داده، چین و روسیه با امضای یک تفاهمنامه رسمی، گامی بزرگ برای ساخت نیروگاه هستهای روی سطح ماه برداشتند؛ پروژهای که قرار است تا سال ۲۰۳۶ به بهرهبرداری برسد.

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ بر اساس این تفاهمنامه، قرار است یک رآکتور هستهای توسط روسیه ساخته شود که انرژی مورد نیاز «ایستگاه بینالمللی پژوهشهای ماه» (ILRS) را تأمین کند. این ایستگاه با مدیریت مشترک چین و روسیه طراحی شده و هدف آن انجام تحقیقات علمی فضایی و آزمایش فناوریهای لازم برای اقامت طولانیمدت و بدون سرنشین روی ماه است.
یوری بوریسوف، مدیر آژانس فضایی روسیه (روسکاسموس)، پیشتر اعلام کرده بود که ساخت این نیروگاه هستهای بهصورت کاملاً خودکار و بدون نیاز به حضور انسان انجام خواهد شد. به گفته او، مراحل فناوری این طرح تقریباً کامل شده و قابلیت اجرای آن وجود دارد. روسکاسموس نیز در بیانیهای که پس از امضای تفاهمنامه منتشر کرد، از چشمانداز حضور انسانی در آینده در کنار عملیات رباتیک این ایستگاه خبر داد.
نقشه راه اولیه ایستگاه تحقیقاتی ماه، نخستین بار در سال ۲۰۲۱ اعلام شد. طبق این طرح، چین و روسیه قصد دارند از سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵، با پرتاب پنج راکت فوقسنگین، اجزای اولیه این ایستگاه را در سطح ماه مستقر کنند. در فاز بعدی، چین با انجام پرتابهای تکمیلی، ایستگاه را گسترش داده و آن را به ایستگاه مداری ماه و دو پایگاه دیگر در استوای ماه و سمت پنهان آن متصل خواهد کرد.