کد خبر: 229683
A

افشای جزئیات حمله هوایی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران: حضور جنگنده‌های اف-۲۲ و اف-۳۵

المانیتور نوشت: نیروی هوایی ایالات متحده در بمباران دوربرد تأسیسات راهبردی هسته‌ای ایران از جنگنده‌های رادارگریز اف-۲۲ رپتور و اف-۳۵ لایتنینگ ۲ استفاده کرده است؛ عالی‌ترین مقام پنتاگون روز چهارشنبه این موضوع را فاش کرد.

افشای جزئیات حمله هوایی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران: حضور جنگنده‌های اف-۲۲ و اف-۳۵

به گزارش  سایت دیده‌بان ایران،  المانیتور نوشت: نیروی هوایی ایالات متحده در بمباران دوربرد تأسیسات راهبردی هسته‌ای ایران از جنگنده‌های رادارگریز اف-۲۲ رپتور و اف-۳۵ لایتنینگ ۲ استفاده کرده است؛ عالی‌ترین مقام پنتاگون روز چهارشنبه این موضوع را فاش کرد

در نشستی دوجانبه در پنتاگون و در حالی که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل روبه‌روی او نشسته بود، پیت هگزث (Pete Hegseth)، وزیر دفاع آمریکا، از خلبانان آمریکایی که در عملیات غافلگیرکننده ۲۲ ژوئن با بمب‌افکن‌های B-2 اسپیریت و جنگنده‌های نسل پنجمی پرواز کردند و تأسیسات کلیدی هسته‌ای ایران را از کار انداختند، تجلیل کرد.

هگزث و نتانیاهو در برابر دوربین‌ها سخنان گرم و تحسین‌آمیزی نسبت به یکدیگر رد و بدل کردند. هگزث از فرمانده ارشد در حال کناره‌گیری نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، ژنرال ارتش آمریکا مایکل "اریک" کوریلا، تمجید کرد.

کوریلا، که بر این حملات نظارت داشت و در نشست چهارشنبه با نتانیاهو شرکت کرده بود، نخستین مقام آمریکایی بود که نخست‌وزیر اسرائیل هنگام ورود به اتاق پس از هگزث با او روبه‌رو شد.

پیش‌زمینه: رئیس فعلی ستاد مشترک ارتش، ژنرال نیروی هوایی آمریکا دن کین، به خبرنگاران گفت که سامانه‌های موشکی زمین به هوای ایران پس از حملات هوایی دوربرد به نطنز، فردو و اصفهان در ماه گذشته "ما را ندیدند."

برد کوپر، معاون فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، اواخر ماه گذشته به قانون‌گذاران سنا گفت که حملات هوایی اسرائیل به پدافند هوایی ایران مقاومت در مسیر بمب‌افکن‌ها به‌سوی هدف را کاهش داد. کوپر انکار کرد که نیروهای اسرائیلی به‌طور مستقیم با عملیات حمله آمریکا مرتبط بودند.

نیروی هوایی اسرائیل جنگنده‌های اف-۳۵ آدیر خود را به‌گونه‌ای اصلاح کرد که ظرفیت سوخت آن‌ها افزایش یافت، و همچنین از مهمات جدید دوربرد و نقطه‌زن برای رفع محدودیت‌های برد استفاده کرد که مدت‌ها توانایی نیروی هوایی اسرائیل برای حمله به خاک ایران را محدود کرده بود؛ دنی دانون، نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل، هفته گذشته این موضوع را به المانیتور تأیید کرد.

اما نیروی هوایی اسرائیل همچنان نتوانسته است به مهم‌ترین بخش برنامه غنی‌سازی ایران نفوذ کند: تأسیسات زیرزمینی غنی‌سازی اورانیوم در فردو.

نتانیاهو روز چهارشنبه به همراهان هگزث گفت: "نقش شما، به‌گمانم... پیامدهای تاریخی برای صلح خواهد داشت." هیئت هگزث شامل دو مقام غیرنظامی ارشد پنتاگون بود: معاون وزیر دفاع استیو فاینبرگ و معاون سیاست‌گذاری وزارت دفاع، البریج کولبی.

افسر دوم بلندپایه ارتش ایالات متحده و معاون رئیس ستاد مشترک، دریادار نیروی دریایی آمریکا کریستوفر گریدی، و کوپر، معاون کوریلا و نامزد جانشینی او به‌عنوان فرمانده سنتکام، نیز در این نشست شرکت داشتند.

اهمیت ماجرا: مقامات پنتاگون تا کنون از تأیید عمومی نوع جنگنده‌هایی که بمب‌افکن‌های B-2 را اسکورت کردند خودداری کرده‌اند.

با وجود حضور دو ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده در منطقه در زمان حملات، تمامی هواپیماهای اسکورت‌کننده B-2 از پایگاه‌های زمینی در منطقه پرتاب شدند؛ دو مقام آشنا با این عملیات به المانیتور گفتند.

کین در جریان سفر به منطقه پس از حملات آمریکا به ایران در اواخر ماه گذشته، به‌طور محرمانه از پایگاه هوایی موفق سلتی در اردن بازدید کرد؛ المانیتور از این موضوع مطلع شده است.

این ژنرال ارشد همچنین با خدمه ناوشکن یو‌اس‌اس توماس هادنر دیدار کرد. این ناوشکن، به همراه چهار ناوشکن دیگر نیروی دریایی آمریکا که در آن زمان در سواحل اسرائیل در مدیترانه شرقی مستقر بودند، چندین موشک بالستیک ایرانی را که به‌سوی اسرائیل شلیک شده بودند، در جریان جنگ ۱۲ روزه ژوئن رهگیری کردند.

اطلاعات بیشتر: سفر نخست‌وزیر اسرائیل به واشنگتن بدون اعلام آتش‌بس در غزه و بدون حمایت علنی رئیس‌جمهور آمریکا از حملات بیشتر اسرائیل به ایران به پایان رسید.

ترامپ روز سه‌شنبه گفت که مقامات آمریکایی "به‌زودی" به مذاکرات دیپلماتیک با همتایان ایرانی بازمی‌گردند. مقامات ایرانی هنوز ادعای ترامپ را تأیید نکرده‌اند.

در ادامه چه خواهد شد: قرار است نتانیاهو روز پنج‌شنبه به اسرائیل بازگردد، اما افراد آگاه گفتند که ممکن است اقامت او در ایالات متحده تمدید شود.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر