نخست‌وزیر فرانسه به دنبال ترمیم کابینه است

بر اساس گفته منابع نزدیک به دفتر نخست‌وزیر، «سباستین لکورنو» نخست‌وزیر فرانسه پس از تصویب نهایی بودجه دولتی سال ۲۰۲۶، احتمال ترمیم کابینه را مورد بررسی قرار خواهد داد.

نخست‌وزیر فرانسه به دنبال ترمیم کابینه است

 

به گزارش  سایت دیده‌بان ایران، یک منبع در این رابطه گفت: «نخست‌وزیر در نظر دارد پس از پایان روند بودجه - در صورت موفقیت‌آمیز بودن آن - پیشنهاد اصلاح در دولت را به رئیس‌جمهور ارائه کند.»

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، «مود برژون» سخنگوی دولت فرانسه در پاسخ به پرسشی در این زمینه از اظهارنظر مستقیم درباره این گزارش‌ها خودداری و تاکید کرد که تصمیم‌گیری درباره تغییرات کابینه در اختیار رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور است.

وی گفت که «با نزدیک شدن به پایان روند بودجه، فعالیت‌های دولت نمی‌تواند صرفا به اداره امور روزمره محدود شود» و به مناظرات سیاسی پیش‌رو در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۷ و آنچه «مسائل فوری روزمره که نمی‌توان منتظرشان ماند» توصیف کرد، اشاره دارد.

در همین حال، «رشیده داتی» وزیر فرهنگ که نامزد شهرداری پاریس است، آخر هفته گذشته اعلام کرد که پیش از آغاز کارزار انتخابات شهرداری، برای تمرکز بر رقابت انتخاباتی خود، دولت را ترک خواهد کرد.

دو عضو دیگر کابینه، «مارینا فراری» وزیر ورزش و «میشل فورنیه» وزیر امور روستایی، نیز به ترتیب نامزد انتخابات محلی در «اکس-له-بن» و منطقه «ووژ» هستند.

«استفانی ریست» وزیر بهداشت نیز از دیگر چهره‌هایی است که پس از شرکت در دور دوم انتخابات میان‌دوره‌ای پارلمانی در استان «لوآره» در روز یکشنبه ممکن است از موقعیت خود کنار برود. وی پیش‌تر گفته بود در صورت ناکامی در کسب کرسی، از دولت کناره‌گیری خواهد کرد.

فرانسه ماه‌ها با بی‌ثباتی سیاسی مرتبط با تصویب بودجه ۲۰۲۶ روبه‌رو بوده است؛ روندی که موجب طرح لوایح عدم اعتماد در پارلمان و تشدید تنش‌ها در داخل ائتلاف حاکم شد.

لکورنو که سال گذشته میلادی به قدرت رسید، بارها گفته است اولویت او تضمین ثبات سیاسی و پیشبرد اصلاحات اقتصادی کلیدی است.

هرگونه تغییر در کابینه نیازمند تایید «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه خواهد بود.

 

ارسال نظر