جزییات وام ۸۰۰ میلیون دلاری ایران به بریتانیا
قیام مخالفان همسر مائو در چین تیتر یک روزنامه اطلاعات روز دوشنبه ۱۸ اسفند سال ۱۳۵۴ است. این روزنامه با چاپ عکسی از سفر شاه و فرح پهلوی به پاکستان و استقبال از آنها خبر است. نحوه فروش بلیط نوروز اتوبوس مورد اعتراض مردم قرار گرفته و بدرقه و استقبال هم در فرودگاه مهرآباد آزاد اعلام شده است. هویدا اعلام کرده مبارزه با گرانفروشی فصلی نیست و خبر دیگر به ورود به مرحله تازه مبارزه با گرانفروشی اختصاص دارد که طی آن ۱۵ فروشگاه، ۸ قصابی تعطیل و ۶ نانوایی هم تعاونی شد. اما خبری با عنوان لندن در انتظار وام ایران در صفحات داخلی روزنامه چاپ شده موضوع گزارش روزنامه گردی دیدبان تاریخ است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ قیام مخالفان همسر مائو در چین تیتر یک روزنامه اطلاعات روز دوشنبه ۱۸ اسفند سال ۱۳۵۴ است.
این روزنامه با چاپ عکسی از سفر شاه و فرح پهلوی به پاکستان و استقبال از آنها خبر است.
نحوه فروش بلیط نوروز اتوبوس مورد اعتراض مردم قرار گرفته و بدرقه و استقبال هم در فرودگاه مهرآباد آزاد اعلام شده است.
هویدا اعلام کرده مبارزه با گرانفروشی فصلی نیست و خبر دیگر به ورود به مرحله تازه مبارزه با گرانفروشی اختصاص دارد که طی آن ۱۵ فروشگاه، ۸ قصابی تعطیل و ۶ نانوایی هم تعاونی شد.
تیتر قرمز روزنامه هم به فاش شدن مضروب شدن یک استاد دانشگاه ملی و منشی او اختصاص دارد.
تیترهای دیگر این صفحه به سرما و برف در آذربایجان و خراسان و جاری شدن سیل در خیابانهای رشت مربوط میشود.
اما خبری با عنوان لندن در انتظار وام ایران در صفحات داخلی روزنامه چاپ شده موضوع گزارش روزنامه گردی دیدبان تاریخ است؛
مطبوعات لندن چشم به راه بازگشت کالاهان وزیر خارجه خود می باشند. برای آنها این مطلب فوری و مهم است که وزیر خارجه با صراحت بگوید که آیا ۸۰۰ میلیون دلار بقیه وام تعهدی ایران قابل پرداخت است یا نه؟
لندن در این روزها از خلیج فارس دیگر انتظارات قرون و اعصار گذشته را ندارد. این کشور صادر کننده استعمار، امروز گرفتار عوارض و پیری استعمار شده است. اقتصادی در هم ریخته دارد و در اروپا از لحاظ بحران اقتصادی شاخص می باشد.
برای این کشور ۸۰۰ میلیون دلار وام باقیمانده جنبه حیاتی دارد به همین جهت در لندن همه منتظرند که کالاهان در همان فرودگاه بگوید تکلیف ۸۰۰ میلیون دلار وام ایران چه خواهد شد.
از فحوای سخنان کالاهان در تهران چنین بر می آید که در این زمینه اگر جواب صریح و قطعی نگرفته باشد اطمینان و امید بیشتری بدست آورده و همین قدر هم برای راضی کردن لندن کافی است.
در روابط اقتصادی، توقع ایران این است که انگلیس به سهم خود دو کمپانی نفتی بریتیش پترولیوم و شل را که بیش از نصف سهام کنسرسیوم را در دست دارند تحت فشار قرار دهد تا تعهدات خود را عمل کند.
در اینصورت متقابلا توقع انگلیس از ایران یعنی پرداخت ۸۰۰ میلیون دلار وام هم قابل پرداخت خواهد بود.
به نظر مطلعین این قسمت از نتایج مذاکرات وزیر خارجه انگلیس تا چند روز دیگر کم و بیش روشن خواهد شد.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله