کد خبر: 231614
A
روزنامه گردی دیدبان تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۵۰؛

بنای شهیاد آریامهر ۵۲ روز دیگر پایان می یابد

توقیف جت حامل رهبر کودتای سودان توسط لیبی در فرودگاه این کشور که طی آن به دستور مقامات لیبی، هواپیما اجبارا در فرودگاه بنغازی فرود آمده و رهبر کودتا با چمدان‌هایش از آن خارج شد و هواپیما به لندن بازگشت، تیتر یک شماره امروز پنجشنبه ۳۱ تیر سال ۱۳۵۰ روزنامه ۲۸ صفحه ای کیهان است. بنای شهیاد آریامهر ۵۲ روز دیگر پایان می یابد و ۹۵ درصد کارهای ساختمانی بنا پایان‌ یافته است. خبرنگار شهری کیهان که امروز از فعالیت‌های ساختمانی میدان شهیاد دیدن کرده گزارش می دهد که برای تکمیل این بنای زیبا هم اکنون ۷۰۰ مهندس و تکنسین و کارگر روزانه متجاوز از ۱۶ ساعت تلاش می کنند و تاکنون حدود ۹۵ درصد از کارهای ساختمانی آن پایان یافته و انتظار می رود که این میدان تا اواخر شهریورماه یعنی حدود یکماه دیگر زودتر از تاریخ افتتاح، آماده شود.متن گزارش کیهان را در ادامه می خوانید

بنای شهیاد آریامهر ۵۲ روز دیگر پایان می یابد

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ توقیف جت حامل رهبر کودتای سودان توسط لیبی در فرودگاه این کشور که طی آن به دستور مقامات لیبی، هواپیما اجبارا در فرودگاه بنغازی فرود آمده و رهبر کودتا با چمدان‌هایش از آن خارج شد و هواپیما به لندن بازگشت، تیتر یک شماره امروز پنجشنبه ۳۱ تیر سال ۱۳۵۰ روزنامه ۲۸ صفحه ای کیهان است. 

طرفداران چریکها، سه سفارتخانه را در سوئد اشغال کردند و شوروی هم سفر نیکسون به چین را زد و بند ضد روسی خوانده است. از عراق هم خبر می رسد که ۴۵ افسر در این کشور بازداشت شده اند.

از اخبار داخل کشور صفحه نخست کیهان هم می‌توان به لوکس فروشی ها مهلت داده شده که ظرف دو سال اجناس لوکس و غیرمجاز خود را بفروشند‌. اسامی قبولشدگان وزارت دارایی هم اعلام شده و عکس یک روزنامه هم به جلسه هیات امنای دانشگاه جندی شاپور اختصاص دارد.

IMG_20250722_082410_930

بنای شهیاد آریامهر ۵۲ روز دیگر پایان می یابد و ۹۵ درصد کارهای ساختمانی بنا پایان‌ یافته است. این خبر که در صفحات داخلی کیهان امروز چاپ شده توضیحات کاملترش به شرح زیر می باشد؛

بنای یادبود شهیاد آریامهر زودتر از دو ماه دیگر تکمیل و آماده افتتاح خواهد شد.

خبرنگار شهری کیهان که امروز از فعالیت‌های ساختمانی میدان شهیاد دیدن کرده گزارش می دهد که برای تکمیل این بنای زیبا هم اکنون ۷۰۰ مهندس و تکنسین و کارگر روزانه متجاوز از ۱۶ ساعت تلاش می کنند و تاکنون حدود ۹۵ درصد از کارهای ساختمانی آن پایان یافته و انتظار می رود که این میدان تا اواخر شهریورماه یعنی حدود یکماه دیگر زودتر از تاریخ افتتاح، آماده شود.

IMG_20250722_082410_016

این میدان که ۸۰‌ هزار متر مربع مساحت دارد با برج ۴۵ متری آن در حقیقت بمنزله سمبل پایتخت به حساب خواهد آمد و در حقیقت یکی از بزرگترین میدان های موجود جهان خواهد شد. حدود ۳۰ هزار متر مربع از این میدان سنگفرش و بقیه آن چمن کاری و گلکاری می‌شود.

بنای یادبود شهیاد منحصر به برج ۴۵ متری و میدان وسیع آن نیست بلکه تاسیسات جالب و دیدنی در زیر میدان و همچنین بالای برج ایجاد شده که نمایشگر تمدن تاریخ کهن ایران است که هزینه ایجاد این بنای تاریخی را صاحبان صنایع و بازرگانان بر عهده گرفته اند.

تاسیسات وسط میدان و سالن‌های زیر آن بالغ بر ۷ هزار متر مربع می باشد. راه ورودی به بنای یادبود شهیاد از دو راهروی زیر زمینی واقع در ضلع های غربی و شرقی میدان در انتهای خیابان آیزنهاور می باشد و بازدید کنندگان از طریق راهروهای زیر زمینی مزبور وارد محوطه میدان خواهند شد و برای رفتن‌به بالای برج از چهار آسانسور که در قسمت زیر زمین تعبیه شده استفاده خواهند کرد.

IMG_20250722_082410_083

بنای شهیاد دارای دو موزه خواهد بود که یکی در قسمت زیرین و موزه دیگر در قسمت بالای برج قرار دارد. در موزه زیرین آثاری از دوران باستانی ایران در ویترین های مخصوص به معرض تماشا گذارده می‌شود و موزه بالای برج اختصاص به نمایش ترقیات چند دهه اخیر خواهد داشت. در قسمت زیر بنای شهیاد  علاوه بر دو سالن بزرگ، یک سالن جهت تشریفات مخصوص در نظر گرفته شده و در ضلع غربی زیر زمین چند اطاق برای تشکیلات اداری و امور دفتری اختصاص یافته است

بر فراز برج شهیاد هم یک‌ تراس تعبیه شده که بازدید کنندگان از این برج می توانند از روی تراس، شهر تهران را نظاره کنند.

قبلا شایع بود که در بنای شهیاد و خصوصا بر بالای برج آن سالن پذیرایی و رستورانی ایجاد خواهد شد در حالیکه مهندسین این شایعه را تکذیب می کنند و اظهار می‌دارند که بنای مزبور بعنوان یک بنای تاریخی بنیانگزاری شده است.

تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر