کد خبر: 256144
A

تغییرات اقلیمی در شمال کشور بی‌سابقه‌ است

عاون محیط زیست گفت: تغییر اقلیمی و خشکسالی در شمال کشور، به‌ویژه در منطقه الیت که دچار آتش‌سوزی شد، بی‌سابقه است.

تغییرات اقلیمی در شمال کشور بی‌سابقه‌ است

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛حمید ظهرابی، در نشست خبری تشریح اقدامات و دلایل آتش سوزی در منطقه الیت گفت: ۱۲ درصد از سرزمین ایران اسلامی در مساحتی نزدیک به ۱۹. ۸ میلیون هکتار به عنوان مناطق تحت حفاظت در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست است و مدیریت آن بر عهده این سازمان است.

وی افزود: این مناطق خاص به عنوان مناطق شاخص از نظر تنوع زیستی شناخته می‌شوند و حفاظت از آن‌ها نیازمند تجهیزات و امکانات مناسبی است.

وی گفت: ما ۶۵۰ پاسگاه محیط بانی و نزدیک به ۴۰۰۰ محیط‌بان داریم که در این مناطق مستقر هستند و وظیفه حفاظت از تنوع زیستی را بر عهده دارند.

ظهرابی گفت: ما در سال گذشته قراردادی با یک مجموعه دانش بنیان منعقد کردیم؛ در حال حاضر، سامانه‌ای داریم که وقوع حریق را از سه روز قبل در مناطق مختلف کشور ارزیابی می‌کند.

 

وی افزود: این سامانه با استفاده از الگوریتم‌های مختلف، مواردی چون دما، میزان ماده سوختنی، رطوبت، تغییرات دما و وزش باد را تحلیل می‌کند و به ما اطلاع می‌دهد که در نقاطی از کشور احتمال وقوع حریق در سه روز آینده وجود دارد.

 

وی افزود: همچنین، این سامانه قادر است به ما در مورد آتش‌های فعال گزارش دهد و نقاطی که در حال حاضر در حال سوختن هستند را به‌طور مداوم گزارش کند. این اطلاعات می‌تواند در مدیریت و اطفای حریق به ما کمک کند.

هادی کیا دلیری معاون محیط زیست گفت: تغییر اقلیمی و خشکسالی در شمال کشور، به‌ویژه در منطقه الیت که دچار آتش‌سوزی شد، بی‌سابقه است. شما در این فصل باید یک متر برف داشته باشید.

وی افزود: آموزش و پیشگیری خیلی خیلی مهمتر از حتی خرید تجهیزات است.

هادی کیا دلیری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری گفت: تعداد نیروهای ما به هیچ عنوان با میزان واقعی مأموریتی که به آن‌ها داده شده همخوانی ندارد.

 

وی افزود: یکی از مشکلات این است که سازمان حفاظت محیط زیست در دوره‌های گذشته مداوم سطح مناطق تحت حفاظت خود را افزایش داده و ۳۰ تا ۴۰ درصد طی ۱۰ سال گذشته افزایش پیدا کرده است، در حالی که هیچ تغییری در ساختار سازمانی آن ایجاد نشده است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: در بعضی از سال‌ها، تعداد نیروهای استخدام شده حتی کمتر از نیروهای بازنشسته بوده است؛ بنابراین باید یک فکر اساسی در این حوزه اتفاق بی فتد.

ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به گزارش مجلس درباره آتش‌سوزی جنگل الیت گفت: این گزارش غیرعلمی، غیرفنی، متناقض و ظلم به جامعه محیط‌بانی بود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست  گفت: در منطقه زاگرس تیم‌های مردمی از فعالان محیط زیست هستند و به صورت تخصصی روی اطفای حریق کار می‌کنند. یعنی یک گروه تجهیز و آموزش دیده در جایی که حریق ایجاد می‌شود مشارکت می‌کنند.

 

وی افزود: نیروهای مردمی خیلی وقت‌ها از نیروهای دولتی بهتر عمل می‌کنند. دلیلش این است کسی که در محل مستقر است در زمان طلایی می‌تواند به حریق ورود کند و کمک بکند.

 

معاون سازمان محیط زیست همچنین گفت: اگر به مردم نقش و آموزش بدهیم می‌توانند در پیشگیری، اطفا و بازسازی‌ها کمک ک نند.

هادی کیا دلیری، معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست  گفت: در آتش‌سوزی جنگل الیت شب آتش دیده می‌شد اما روز دیگر آتش مشخص نبود و فقط دود مشاهده می‌شد.

 

وی افزود: برای آتش‌سوزی چند درخت به این راحتی بالگرد پرواز نمی‌کند. به جایی رسید که ما هشدار دادیم جنس آتش از نوع خطرناک است و حتما باید به ما کمک کنند.

 

معاون سازمان محیط زیست همچنین گفت: در این مدل آتش‌سوزی‌ها نیروهای هوایی نمی‌توانند آتش را خاموش کنند و نیروی زمینی بسیار مؤثر است. منابع طبیعی و محیط زیست باید امکاناتی داشته باشند که به محض تشخیص سازمان محیط زیست اعزام انجام شود.

 

کیا دلیری در پایان گفت: در برآوردهای چشمی حدود ۲۰ درصد جنگل‌های الیت خسارت دیده است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر