پیش‌بینی بارش برف و باران در تهران/ کاهش محسوس دما در پایتخت

اداره‌کل هواشناسی استان تهران نسبت به بارش برف و باران،‌ کاهش دما از ۳ تا ۱۱ درجه سانتیگراد و افزایش تندی وزش باد در سطح استان هشدار داد.

پیش‌بینی بارش برف و باران در تهران/ کاهش محسوس دما در پایتخت

به گزارش سایت دیده‌بان ایران،‌ اداره‌کل هواشناسی استان تهران با انتشار هشدار سطح زردرنگ از فعالیت سامانه بارشی از فردا (۸ بهمن‌ماه) تا پنجشنبه (۹ بهمن‌ماه) خبر داده و آورده است: طی مدت مذکور در استان تهران به‌ویژه در نیمه شمالی و بخش‌های مرکزی در بعضی ساعات بارش برف، گاهی بارش باران، مه و احتمال رگبار و رعد و برق، در دامنه‌ها و ارتفاعات در بعضی ساعات بارش برف، رخداد مه، گاهی کولاک برف و احتمال رعد و برق، در ارتفاعات بالادست و قله‌ها هوای مه آلود با بارش برف و کولاک برف و سوز زیاد با احتمال بارش تگرگ در همه مناطق استان تهران به‌ویژه در دامنه و ارتفاعات و شهرستان‌های شمالی و مناطق مرکزی پیش‌بینی می‌شود.

از همین رو، احتمال لغزندگی خیابان‌ها و جاده‌ها به‌ویژه مسیرهای کوهستانی و گردنه‌ها، بعضی ساعات رخداد مه و کاهش شعاع دید، بالا آمدن موقت سطح آب رودخانه‌ها احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، ماندگاری و انباشت برف و امکان انسداد موقت بعضی راه‌ها به ویژه راه‌های روستایی شمال استان، احتمال رخداد صاعقه و بارش تگرگ، خطر سقوط سنگ و رانش زمین در نواحی کوهستانی، احتمال خسارت به محصولات و امکانات کشاورزی وجود دارد.

اداره‌کل هواشناسی استان تهران نسبت به احتیاط در سفرها به‌ویژه در نواحی کوهستانی و گردنه‌ها، عدم تردد یا اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، عدم جابجایی عشایر با چرای دام پرهیز از کوهنوردی و صعود به قله‌ها و خودداری از فعالیت بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی، پاکسازی دهانه پل‌ها و لایروبی کانال‌ها و آبروها، محافظت از محصولات و امکانات کشاورزی مهیا بودن، شن و نمک و تجهیزات برف‌روبی به‌ویژه در نیمه شمالی استان، احتیاط در انجام امور عمرانی و آمادگی راهداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی و امدادی توصیه کرده است.

افزایش سرعت وزش باد

در ادامه اداره کل هواشناسی استان تهران از افزایش تندی وزش باد از عصر فردا (۸ بهمن‌ماه) تا روز شنبه (۱۱ بهمن‌ماه) در همه مناطق این استان خبر داده و آورده است:‌ در بعضی ساعت‌ها وزش باد نسبتا شدید تا شدید، در نیمه جنوبی و مناطق غربی و شمال شرقی با احتمال وزش باد خیلی شدید پیش‌بینی می‌شود. 

از همین رو احتمال سقوط بعضی اجسام از ارتفاع و خسارت به سازه‌های موقت مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و تجهیزات موجود در نقاط مرتفع مانند برج‌ها و دکل‌ها، خطر شکستن درختان کهنسال و نهال‌ها، امکان صدمه به پوشش گلخانه‌ها، خطر سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و سقوط بهمن در ارتفاعات بالادست، احتمال گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا و دید موقت در مناطق جنوبی وجود دارد.

در این شرایط جوی اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، عدم استقرار در تاسیسات و مکان‌های مرتفع مانند برج‌ها، دکل‌ها و داربست‌ها، اجتناب از پرواز گلایدر و هواپیماهای سبک و بالگرد، عدم تردد و توقف کنار درختان و سازه‌های ناتمام و مستحکم‌سازی پوشش گلخانه‌ها و احتیاط در انجام امور عمرانی توصیه کرده است.

کاهش محسوس دمای تهران

همچنین این اداره کل با اشاره به نفوذ و گسترش توده هوای سرد از اوایل وقت پنجشنبه (۹ بهمن‌ماه) تا صبح جمعه (۱۰ بهمن‌ماه) آورده است:‌ کاهش محسوس دما و یخبندان در ارتفاعات بالادست و قله‌ها به‌طور میانگین بین ۷ تا ۱۱درجه سانتیگراد، در نیمه شمالی به‌طور میانگین بین ۴ تا ۷ و در نیمه جنوبی به‌طور میانگین ۳ تا ۵ درجه سلسیوس در همه مناطق استان تهران به‌ویژه در دامنه و ارتفاعات شمالی پیش‌بینی می‌شود.

از همین رو احتمال یخبندان سطح زمین به‌ویژه در دامنه‌ها و ارتفاعات استان، امکان رخداد تنش دمایی و بروز خسارت، وزش سوزباد در ارتفاعات بالادست و قله‌ها، ماندگاری هوای سرد و یخبندان شبانه در مناطق شمالی و امکان آسیب به محصولات و امکانات کشاورزی وجود دارد.

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به بازبینی و کنترل سیستم‌های گرمایشی، کنترل دمای گلخانه‌ها و سالن‌های پرورش قارچ و طیور و دامداری‌ها، پرهیز از کوهنوردی به‌ویژه صعود به ارتفاعات بالادست و قله‌ها، عایق‌بندی لوله‌ها و سیستم‌های آبرسانی و لوله‌های سوخت رسانی در تاسیسات موجود در دامنه‌ها و ارتفاعات، استفاده از ضد یخ در خودرو و تاسیسات حساس به دما، پرهیز از عملیات بتن ریزی در مناطق سردسیر و کوهستانی و مدیریت حامل‌های انرژی به‌ویژه گاز و برق توصیه کرده است.

گفتنی است، هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

براساس گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان شهر تهران فردا (۸ بهمن‌ماه) صاف همراه با غبار محلی، از بعدازظهر افزایش ابر گاهی وزش باد با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد و طی پنجشنبه (۹ بهمن‌ماه) ابری و مه آلود در بعضی ساعت‌ها بارش باران و برف و وزش باد شدید، اوایل شب کاهش ابر با حداقل دمای ۱ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ارسال نظر