رئیس ویروسشناسی دانشگاه شهید بهشتی: ابتلا به کووید-۱۹ در چند هفته گذشته افزایشیافته/ نسبت ابتلای به این بیماری از ۲ به ۴ درصد رسیده، اما این میزان افزایش نگرانکننده نیست
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه کرونا جهش جدیدی در کشور نداشته است، گفت: افراد دارای علائم تنفسی برای حضور در جمع ماسک استفاده کنند.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه کرونا جهش جدیدی در کشور نداشته است، گفت: افراد دارای علائم تنفسی برای حضور در جمع ماسک استفاده کنند.
محمدرضا صالحی درباره نامه وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی مبنی بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماریهای حاد تنفسی، بهویژه کووید-۱۹ و آنفلوانزا اظهار کرد: نامه وزارت بهداشت به دانشگاههای علومپزشکی مبنی بر افزایش کرونا واصل شده است. بررسیها بیانگر این است میزان عفونتهای تنفسی طی دو هفته گذشته نسبتا افزایش یافته و این موضوع به طور ویژه در هفته پیش بیشتر مشهود است.
این روزها صحبت از شیوع کرونا در کشور میشود و بسیاری از افراد در نقاط مختلف با علائم تنفسی شبیه به دوران کرونا به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
چند روز پیش بود که معاون بهداشت وزیر بهداشت نامهای به روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارسال و ابلاغ کرد تا این دانشگاهها شرایط حاضر را بهصورت دقیق رصد و کنترل کنند و نیروهای بهداشتی و درمانی در شرایط آمادهباش باشند.
قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز اعلام کرده است که آخرین یافتههای نظام مراقبت و دیدهبانی عفونتهای تنفسی بیانگر این است که نسبت ابتلا به کووید-19 طی چند هفته گذشته افزایشیافته و نسبت ابتلا به این بیماری از دو درصد به چهار درصد رسیده اما افزایش دودرصدی از نظر میزان و سویه نگرانکننده نیست و نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی در راستای وظایف این معاونت و بهمنظور حفظ آمادگی و هوشیاری نظام سلامت برای مواجهه با بیماریها بوده است.
وی تأکید کرده است که سویه جدید و خطرناکی از کووید19 در کشور و دنیا در گردش نیست و آنچه شاهد ابتلای مردم در جهان و ایران هستیم، همان سویههای معمولی هستند که پیشازاین نیز مشاهده میشدند.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: فعالیت ویروسهای تنفسی بهویژه کووید19 افزایش پیدا کرده و این افزایش فعالیت نسبت به گذشته محسوستر شده است.
به گفته ناجی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که کووید دیگر از حالت خطرناک خود خارج شده اما این به معنای پایان کرونا نیست.
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: به مردم توصیه میشود در مکانهای عمومی مانند مترو، اتوبوس یا محیطهای شلوغ و سربسته، بهداشت فردی از جمله استفاده از ماسک و شستن دستها را رعایت کنند.
به گفته ناجی فاصلهگذاری اجتماعی در مکانهای پرازدحام میتواند به کاهش شیوع کمک کند. این توصیهها تنها برای محافظت از سلامت عموم است و نباید موجب ترس مردم شود، بلکه باید آنها را تشویق کرد تا با رعایت نکات بهداشتی از انتقال ویروسها جلوگیری کنند.
علاوه بر این، مردم باید توجه داشته باشند که برخی افراد از جمله کسانی که سیستم ایمنی ضعیف یا سن بالاتری دارند، بیشتر در معرض خطر هستند؛ بنابراین، با رعایت این نکات، میتوانیم شیوع ویروسها را کاهش داده و از افرادی که آسیبپذیرترند محافظت کنیم.