فستفود مغز ما را پر از میکروپلاستیک کرده و خطر ابتلا به اختلالات روانی را افزایش میدهد
تحقیقات جدید نشان میدهند که ذرات میکروپلاستیک موجود در غذاهای فرافرآوریشده (مانند فستفودها) ممکن است عامل پنهانی در بروز اختلالات عصبی مانند افسردگی و زوال عقل باشند.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، از دانشگاه اتاوا، غذاهای بسیار فرآوریشده بیش از ۵۰٪ انرژی مصرفی مردم در کشورهایی مانند آمریکا را تأمین میکنند و در مقایسه با غذاهای کامل، حاوی مقدار بسیار بیشتری میکروپلاستیک هستند. مثلاً ناگت مرغ ۳۰ برابر بیشتر از سینه مرغ میکروپلاستیک دارد.
مطالعات نشان میدهند که ذرات میکروپلاستیک میتوانند از سد محافظ مغز عبور کرده و از طریق مولکولهای چربی وارد مغز شوند.
زمانی که این ذرات وارد مغز میشوند، باعث استرس اکسیداتیو، آسیب به سلولها و اختلال در انتقالدهندههای عصبی میشوند—عواملی که با بیماریهایی مانند افسردگی، اضطراب و زوال عقل مرتبطاند.
مطالعهی همراهی که همزمان منتشر شده، نشان میدهد که یک روش پزشکی به نام آفرز خارجبدنی (extracorporeal apheresis) ممکن است بتواند میکروپلاستیکها را از خون انسان پاک کند. این روش شامل استخراج خون، فیلتر کردن پلاسما برای حذف ذرات ناخواسته و بازگرداندن خون پاک به بدن است. در آزمایشی با ۲۱ نفر، این روش توانست ذرات پلاستیک را از خون آنها حذف کند.
در حالیکه بحران جهانی پلاستیک رو به وخامت است، پژوهشگران هشدار میدهند که کاهش مصرف غذاهای فرافرآوریشده و اصلاح روشهای بستهبندی میتواند به کاهش ورود میکروپلاستیکها به بدن کمک کند. اما همزمان باید راهکارهایی برای پاکسازی بدن از این ذرات خطرناک توسعه یابد—راهکارهایی که شاید سلامت روان ما را هم بهبود بخشند