کد خبر: 255374
A

خرمالو واقعا می‌تواند خطرناک باشد؟/ پاسخ یک استاد دانشگاه

طی ۳ هفته گذشته فقط در یکی از بیمارستان های مشهد،۶نفر به دلیل مصرف خرمالو با پوست، درحالی بستری شدند که ۳ تن از آنان زیرتیغ جراحی قرار گرفتند که دچار بیماری های وحشتناک گوارشی و انسداد روده شده بودند.

خرمالو واقعا می‌تواند خطرناک باشد؟/ پاسخ یک استاد دانشگاه

به گزارش سایت دیده‌بان ایران،  طی ۳ هفته گذشته فقط در یکی از بیمارستان های مشهد،۶نفر به دلیل مصرف خرمالو با پوست، درحالی بستری شدند که ۳ تن از آنان زیرتیغ جراحی قرار گرفتند که دچار بیماری های وحشتناک گوارشی و انسداد روده شده بودند.

دکتر ریحانه علی پور، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  می‌گوید: مطالعات و مقالات علمی معتبر نشان می‌دهند که خرمالو به دو شکل می‌تواند روی دستگاه گوارش اثر بگذارد و باعث یبوست یا انسداد روده شود.

خرمالوی نارس به دلیل داشتن تانن محلول بالا می‌تواند، ترشحات روده را کاهش دهد و حرکات گوارشی را کم کند. این فرایند باعث تشدید یبوست و در برخی افراد منجر به تشکیل «فیتو بزوآر» (توده‌های گیاهی سخت‌ شده از مواد هضم‌ نشده) می‌شود. این توده‌ها در موارد شدید می‌توانند انسداد روده ایجاد کرده و حتی نیاز به درمان‌های پزشکی جدی از جمله جراحی داشته باشند. تحقیقات اخیر حاکی از این هستند که خرمالوهای رسیده و شیرین در مقدار کنترل‌ شده می‌توانند به دلیل فیبر بالا به بهبود حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک کنند.

اما مصرف زیاد یا نجویدن درست میوه ممکن است باعث تجمع فیبر در دستگاه گوارش و ایجاد توده‌های گیاهی بزوآر شود که خود می‌تواند منجر به انسداد روده گردد.  برای اینکه از خواص خرمالو بهره ببریم و دچار یبوست یا انسداد روده نشویم، در مصرف خرمالو زیاده‌روی نکنید. فقط خرمالوی کاملاً رسیده و شیرین بخورید. میوه را خوب و کامل بجوید تا فیبرها بهتر هضم شوند. اگر خرمالو پوست ضخیم دارد، پوست آن را جدا کنید چون هضم سختی دارد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر