غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند
مصرف زیاد غذاهای فوقفرآوریشده و کاهش غذاهای سالم، خطر سرطان ریه و دهها مشکل سلامتی دیگر را افزایش میدهد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، از مدیسن نت، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد مصرف بالای غذاهای فوقفرآوریشده میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه و دیگر بیماریهای مزمن را افزایش دهد. محققان میگویند این غذاها نهتنها معمولاً سرشار از نمک، شکر و چربیهای ناسالم هستند، بلکه مصرف زیاد آنها باعث میشود افراد کمتر به سراغ خوراکیهای سالم و ضد سرطان بروند.
تیمی از پژوهشگران به سرپرستی «یونگژونگ وو» از بیمارستان سرطان چونگکینگ چین اعلام کردند افرادی که مصرف کمی از غذاهای کمفرآوریشده مانند میوهها، سبزیجات، ماهی و غلات کامل دارند، با خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند. به گفته این محققان، کیفیت کلی رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت ریه و پیشگیری از سرطان ایفا میکند.
غذاهای فوقفرآوریشده عمدتاً از مواد استخراجشده از غذاهای کامل، از جمله چربیهای اشباع، نشاسته و قندهای افزوده تولید میشوند. همچنین برای افزایش طعم، جذابیت و ماندگاری، حاوی انواع افزودنیها مانند رنگها، طعمدهندهها، امولسیفایرها و تثبیتکنندهها هستند. از جمله این محصولات میتوان به کالاهای پختهشده بستهبندیشده، غلات شیرین، غذاهای آماده مصرف یا گرمکردنی و فرآوردههای گوشتی اغذیهفروشیها اشاره کرد.
بر اساس یافتههای این مطالعه، مصرف غذاهای فوقفرآوریشده با دستکم ۳۲ مشکل سلامتی از جمله بیماریهای قلبی، چاقی، دیابت، برخی سرطانها و حتی افسردگی ارتباط دارد و کارشناسان بر ضرورت اصلاح الگوی تغذیه تأکید میکنند.