کد خبر: 16610
A

وزیر کشور: فرهنگ را نمی توان در یک جا حبس کرد؛ همه باید مشارکت کنند

وزیر کشور، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بانیان امنیت اجتماعی، فرهنگی و بسترساز امنیت نظامی دانست و گفت: اگرچه این وزارتخانه متولی امر فرهنگ است اما فرهنگ را نمی توان در یکجا حبس کرد؛ همه باید مشارکت کنند.

وزیر کشور: فرهنگ را نمی توان در یک جا حبس کرد؛ همه باید مشارکت کنند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی روز چهارشنبه در دومین روز کنگره مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگی و اجتماعی سه راهبرد اساسی مطرح کردند که متاسفانه نتوانستیم خوب آن را درک، مدیریت، سازماندهی و هدایت کنیم.
وی یکی از این موضوعات را مقابله با تهاجم فرهنگی عنوان کرد و افزود: دیدگاه های مختلفی در این زمینه مطرح و جریان های گوناگونی در این راستا شکل گرفت اما آنچنان که باید منسجم و هدایت شده نبود.
رئیس شورای امنیت کشور بحث تغییرات اجتماعی را از دیگر موضوعات مهم و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و ادامه داد: ایشان تغییر اجتماعی را امری محتوم و اجتناب ناپذیر عنوان و تاکید کردند اگر این تغییرات مدیریت نشود ناگزیر به تسلیم در برابر آن هستیم.
رحمانی فضلی اضافه کرد: متاسفانه به رغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب موضوع تغییرات اجتماعی آنچنان که باید مورد توجه مجامع علمی و اجرایی قرار نگرفت، حتی تبدیل به گفتمان نیز نشد و راحت از کنار آن گذشتیم.
وی موضوع سبک زندگی را نیز از دیگر موضوعات مهم حوزه فرهنگ دانست که تمرکز و اجماع لازم بین نهادهای فرهنگی بر روی آن صورت نگرفته و ریل گذاری منسجم برای گسترش آن انجام نشده است.
وزیر کشور با اشاره به تغییرات و تحولات گسترده جهان امروز و ذات پر تغییر و بی نهایت انسان، طبیعت و محیط اجتماعی گفت: ما که مدعی مدیریت مقوله فرهنگ و به دنبال تاثیرگذاری در حوزه های مختلف هستیم، باید از تغییرات اطراف خود آگاه باشیم و بدانیم که در چه شرایطی قرار داریم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه موضوعات اجتماعی و فرهنگی چند وجهی است، افزود: همه پدیده های ارتباطی اثر اجتماعی- فرهنگی دارند و ما در یک دنیای پرتلاطم در کانون تغییرات گسترده قرار داریم که همه داعیه هدایت تفکرها، ساخت فرهنگ ها و مناسبات اجتماعی را دارند.
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع راهیان نور در خصوص اهمیت تولید فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: در این دنیای بی نهایت اگر دارای تفکر، اندیشه و اصول و پایبندی خاص نباشیم در حالت سرگردانی و حیرانی خواهیم ماند که این در تضاد با فرهنگ عظیم ایرانی- اسلامی است.
به گفته رحمانی فضلی نقطه استمرار و اتکای ما در این دنیای پرتحول و تغییرات، اعتقادات و باورهای ما به دین مبین اسلام است. همانطور که دنیای غرب تمامی مسایل و اصول خود را بر ارزش های لیبرالی متمرکز کرده ما نیز باید ارزش های دینی را اصل قرار دهیم.
وزیر کشور ادامه داد: در حوزه فرهنگ، اصلی ترین ملاک توحید است و ما به عنوان متولیان این حوزه باید توحید عملی را در همه جوانب کار و زندگی، رفتار، اندیشه، کردار و گفتار خود در نظر داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران که ادعای حاکمیت در روز موعود و اجرای عدالت و انصاف را داریم باید بتوانیم با درنظر گرفتن تنوعات اقلیمی، نژادی، زبانی، قومی آنچنان که شایسته است در راه تحقق توحید عملی گام برداریم.
رحمانی فضلی همچنین اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی امر فرهنگ در کشور است اما نمی توان فرهنگ را در یکجا حبس کرد بلکه همه دستگاه ها و نهادها باید در آن مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به تکثر در عین وحدت و وحدت در عین تکثر و تنوع و گوناگونی نژادها، اقوام و فرهنگ ها در کشور افزود: کشور ما همواره مورد هجمه از سوی جریان ها و قدرت های مختلف است و حتی گاه یک موضوع ساده و شفاف از سوی برخی معترضان تبدیل به یک موضوع پیچیده می شود تا از آن بهره برداری سیاسی کنند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: قدرت و هنر مدیران وزارت ارشاد در مدیریت همین پیچیدگی ها و تشخیص به موقع این شرایط است.
وزیر کشور با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب برای پیگیری موضوع آسیب های اجتماعی از برنامه های کلان و مطالعه همه جانبه این وزارتخانه با همکاری نهادهای مختلف در راستای توجه بیشتر به این مقوله خبر داد و گفت: درحوزه فرهنگ نیز باید این نگاه کلان مطرح شود و به یک طرح جامع و کلان نگر رسید.
وی خاطرنشان کرد: نگاه دولت در موضوع امنیت، امنیت پایدار و مبتنی بر اراده مردم است.
رحمانی فضلی تاکید کرد: مقوله امنیت، مبتنی بر اراده مردم، فرهنگ، باورها و شرایط اجتماعی است تا حامی اصلی امنیت در کل کشور باشد.
وی با بیان اینکه نگاه ما به امنیت در وزارت کشور فرهنگی- اجتماعی است، افزود: در هیچ حوزه سیاسی، امنیتی بی نیاز از شرایط فرهنگی، اجتماعی نیستیم. نشاط سیاسی نیز جز با حضور مردم، احترام به آنها و رعایت حق الناس ممکن نیست.
از مباحث دیگری که وزیر کشور بیان کرد تاکید بر توسعه پایدار، درک شرایط امروز، ترسیم شرایط مطلوب و حفظ موقعیت برای نسل آینده است.
وی در پایان سخنان خود افزود: رهبر معظم انقلاب در ابلاغ اقتصاد مقاومتی بر مردمی بودن آن تاکید دارند و ما نیز در دولت توسعه را با مشارکت مردمی همراه ساخته ایم.
 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر