کد خبر: 16982
A

مروری بر روزنامه های دوشنبه ۲۳ اسفند

روزنامه های اصلاح طلب امروز ائتلاف و توافق اصلاح طلبان برسر روحانی را در کانون توجه قرار داده اند و تحلیل های مختلفی از آن انگاشته اند. این در حالی است که روزنامه های مخالف دولت بر روی اقدامات ضعیف دولت در حوزه اقتصاد تمرکز کرده اند و دولت را مورد نقد قرار می دهند.

مروری بر روزنامه های دوشنبه  ۲۳ اسفند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های طرفدار دولت انتخاب روحانی از سوی اصلاح طلبان را در کانون توجه قرار داده اند.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

روزنامه ایران در گزارشی با عنوان« روحانی ، نامزد نهایی اصلاح طلبان» نوشت:« «روحانی کاندیدای نهایی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری 96 شد.» این خروجی جلسه شب گذشته شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بود که از سوی محمدرضا عارف رئیس این نهاد انتخاباتی بیان شد. برگزاری این جلسه و انتشار خبر حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی چند ساعت بعد از اعلام اسامی 14 کاندیدای اصولگرا بود که در اولین گردهمایی جبهه نیروهای انقلاب اسلامی انتخاب شده‌اند. بدین ترتیب اصلاح‌طلبان در برنامه‌های انتخاباتی خود یک گام دیگر از رقیبان اصولگرای خود پیش افتادند. آنها در حالی به اتفاق آرا به حمایت از روحانی رأی دادند که اختلاف نظرها در مجموعه نیروهای اصولگرا همچنان به قوت خود باقی است.

مجموعه نیروهای اصلاح‌طلب در انتخابات ریاست جمهوری 92 بعد از رد صلاحیت آیت‌الله ‌هاشمی رفسنجانی و انصراف محمدرضا عارف، به صورت یکپارچه از برنامه‌ها و سیاست‌های اعلامی حسن روحانی حمایت کردند. در کنار اصلاح‌طلبان البته نیروهای اعتدالی و بخش‌هایی از اصولگرایان میانه‌رو هم به حمایت از وی پرداختند. این ائتلاف در میانه راه و در انتخابات مجلس دهم تحکیم یافت و منجر به تغییر جدی در ترکیب بهارستان شد. حال در فاصله سه ماه مانده تا انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به نظر می‌رسد این ائتلاف ادامه خواهد یافت. چه علاوه بر اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها، برخی اصولگرایان میانه‌رو هم مدافع ابقای رئیس جمهوری فعلی هستند چنان که بهروز نعمتی از چهره‌های نزدیک به رئیس مجلس روز گذشته از ائتلاف نانوشته بین لاریجانی و روحانی خبر داد و تأکید کرد که اصولگرایان میانه‌رو در انتخابات پیش رو نیز از روحانی حمایت می‌کنند.»

 

 

مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:« نظر به واقعیت‌های ساری و جاری در عرصه سیاست کشور فردی بهتر از آقای روحانی پیدا نمی‌شود که بتواند چهار سال دیگر کشور را به سمت توسعه همه‌جانبه ببرد. دولت یازدهم توانست کشور را از مخاطرات دور کند و قطار اجرایی کشور را که از ریل کارشناسی خارج شده بود و با سرعت تمام به ناکجاآباد پیش می‌رفت، به ریل اصلی و منطقی بازگرداند. از سویی دولت توانست با تدبیر و رفتار عقلانی و منطقی ارتباط سازنده‌ای با دنیا برقرار و فضای سیاست داخلی را تعدیل و شرایط را برای سیاست ورزی اصلاح‌طلبانه فراهم کند. همچنین باید توجه داشت که در شرایطی به سر نمی‌بریم که هر نامزد اصلاح‌طلبی بتواند به صحنه انتخابات بیاید. دیدیم که در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تمام نیروهای شاخص اصلاح‌طلب ردصلاحیت شدند و حتی جایگاهی در پارلمان نتوانستند پیدا کنند. در چنین شرایطی باید توجه کرد که تصمیم‌گیری در یک فضای باز و آزادانه صورت نمی‌گیرد بلکه بر مبنای شرایط و مشکلات موجود است که اصلاح‌طلبان چنین کنشی را ارجح می‌دانند. اصلاح‌طلبان در بستری سیاست‌ورزی می‌کنند که مرحوم آیت‌الله هاشمی به عنوان یکی از چهره‌های شاخص نظام ردصلاحیت شده است و امروز همان شرایط پابرجا است. اصلاح‌طلبان باید پایه‌های حضور دوباره خود در قدرت را مستحکم کنند. فردی مناسب‌تر و موثر‌تر از آقای روحانی نیست که چنین رسالتی را به انجام برساند و بتواند روند چهار سال گذشته را ادامه دهد. برای تحقق این امر جلب آرا برای انتخاب مجدد آقای روحانی لازم و ضروری است. مهم‌ترین کاری که اصلاح‌طلبان و طرفداران و مدیران دولت آقای روحانی باید انجام دهند این است که جامعه را هرچه بیشتر با واقعیت‌های موجود آشنا کنند. باید پذیرفت که برخی از وعده‌های رییس‌جمهور امکان تحقق پیدا نکرده است. معیشت و کسب و کار مردم و دیگر مشکلاتی همچنان وجود دارد که هنوز کاملا حل نشده است. »

محمدرضا خباز در گفت‌وگو با «آرمان» با عنوان« چشم ما به دهان آقای رئیس‌جمهور است» بیان داشت:« وظیفه رئیس‌جمهور کلان نگری و بیان مسائل کلان کشور است. بیان این مسائل که شما می‌گویید وظیفه دوستداران، طرفداران و علاقه‌مندان به خط‌مشی اعتدال است. چشم همه ما به دهان آقای رئیس‌جمهور است درصورتی‌که نزدیک ۲۶ نفر در کابینه عضو هستند. اعضای کابینه، معاونان آنها، روزنامه‌ها، رسانه‌ها و بالاخص صداوسیما باید مسائل بیان‌شده از سوی دولت را به بیان ساده‌تر به مردم بگویند. رسانه ملی که خود را دانشگاه عمومی می‌داند و اظهار می‌کند که به هیچ جناح خاصی تعلق ندارد باید از واقعیت‌ها با زبان مردم با مردم سخن بگوید. سفارش شده که با مردم به‌اندازه درک و فهمشان سخن بگویید، بنابراین اگر این مساله که می‌گویند درست باشد، ما نباید بنشینیم تا ببینیم آقای روحانی چگونه مسائل را تبیین می‌کند. زمانی که او موضوعی را اعلام کرد همه‌ کسانی که علاقه‌مند به کشور هستند و به سربلندی آن می‌اندیشند باید در بیان واقعیت‌ها دولت را همراهی و یاری کنند.»

انتقاد شدید مخالفان دولت به وضعیت اقتصادی

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

روزنامه جوان در گزارشی با عنوان« آقای روحانی! ابزارهای شفافیت را ساقط کرده‌اید » با اشاره به نامه سرگشاده و انتقادی 40 استاد ‌و‌ پژوهشگر اقتصادی به روحانی نوشت:« در حالی که بررسی آمارهای مختلف بخش‌های اقتصاد ایران خبر از بی‌نتیجه بودن سه بسته خروج از رکود اقتصادی دولت یازدهم و بحرانی‌شدن شرایط اقتصاد می‌دهد، دولت یازدهم به عنوان طرفدار اقتصاد بازار آزاد گام عملی در جهت تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی برنداشته است و 40 پژوهشگر حوزه اقتصاد در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر اهمیت شفافیت در اقتصاد و بهبود فضای کسب و کار اقتصاد ایران از عملکرد اقتصادی دولت و تیم اقتصادی رئیس‌جمهور انتقاد کردند و پنج راهکار مشخص برای سر و سامان گرفتن شرایط اقتصادی به روحانی پیشنهاد کردند.

پنج راهکار مشخص برای سر و سامان گرفتن شرایط اقتصادی به روحانی پیشنهاد کردند. طرفداران و مروجان مکتب لیبرال سرمایه‌داری که در دولت و اطرافیان شما حضور پر رنگ دارند، طی 30 سال گذشته همواره نظرات و توصیه‌های خود را به اقتصاد ایران تحمیل کرده‌اند و تقریباً هیچ‌گاه مسئولیت نتایج توصیه‌های خود را نپذیرفته‌اند. 40 پژوهشگر حوزه اقتصاد در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور از عملکرد اقتصادی دولت و تیم اقتصادی رئیس‌جمهور انتقاد کردند و نوشتند. متن نامه این 40 استاد و پژوهشگر اقتصادی که در میان آنها افراد برجسته‌ای چون احمد توکلی، الیاس نادران، عبدالمجید شیخی، محسن رضایی، حجت‌الله عبدالملکی و ... هستند »

روزنامه کیهان نیز در گزارش اصلی خود با عنوان« اقتصاد و معیشت در سال 95 به روایت مردم »نوشت:« روزهای پایانی دی‌ماه امسال رئیس‌جمهور در سخنرانی خود با اعلام چندباره خروج از رکود و ورود به دوره رونق، از کسانی که این رونق را نمی‌بینند خواست تا عینک بزنند! این سخن نه فقط برای ما به عنوان خبرنگار، بلکه برای کارشناسان و متخصصان و البته آحاد جامعه نیز تعجب‌آور و دور از منطق اقتصادی می‌نمود.

با این حال بر آن شدیم با «عینک کارشناسی» نگاهی به عملکرد دولت در حوزه اقتصاد بیاندازیم. به همین منظور اواسط بهمن ماه به سراغ شهرک‌های صنعتی رفتیم تا وضعیت آنها را از زبان خودشان بشنویم. با این وجود نتیجه آن شد که تولیدکنندگان شهرک‌های صنعتی با اشاره به تعمیق رکود طی دولت روحانی، اعلام کردند با هیچ عینکی نمی‌توان رونق را دید.»

حذف مجازات اعدام در مورد مواد مخدر

روزنامه شهروند در گزارشی با عنوان« حذف مجازات اعدام این بار برای «حمل» موادمخدر » نوشت:« ماه‌های زیادی از مطرح‌شدن «طرح بررسی حذف مجازات اعدام در جریان مربوط به موادمخدر» می گذرد ولی همچنان تا تبدیل این طرح به قانون راه زیادی مانده است. با این همه اما دیروز سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس از حذف حکم اعدام برای حمل مواد مخدر با مصوبه کمیسیون قضائی مجلس خبر داد. «حسن نوروزی»، نماینده مردم رباط‌کریم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جلسه دیروز کمیسیون قضائی مجلس گفت: «اعضای کمیسیون قضائی در این جلسه و در جریان طرح اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر مصوب کردند تا حکم اعدام از مجازات برای حمل مواد‌مخدر حذف شود. بر اساس این مصوبه حکم اعدام از مجازات‌های در نظر گرفته‌شده برای حمل موادمخدر از هر نوع و با هر حجمی

حذف می‌شود.»

به گزارش «فارس»، سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس در توضیح این مصوبه گفت: «این مصوبه عطف به ماسبق نیز می‌شود و کسانی که پیش از این به خاطر حمل مواد‌مخدر برای آنها حکم اعدام صادر شده، می‌توانند از این قانون استفاده کرده و حکم اعدام آنها تعدیل شود. کسانی هم که عفو برای آنها در نظر گرفته‌شده اما حکم‌شان سنگین‌تر از آن مقداری است که در این مصوبه آمده نیز می‌توانند از این قانون استفاده کرده و بهره‌مند شوند.» 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر