?>
کد خبر: 220917
A

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: نقش شیخ عبدالکریم حائری یزدی در تأسیس حوزه قم کمتر از انقلاب اسلامی نیست

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه نقش شیخ عبدالکریم حائری یزدی در تأسیس حوزه قم کمتر از انقلاب اسلامی نیست، گفت: اگر بازتأسیس حوزه علمیه قم در دوران رضاخان انجام نمی‌شد، امروز نه اثری از حوزه‌های علمیه و نه از انقلاب اسلامی بود.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: نقش شیخ عبدالکریم حائری یزدی در تأسیس حوزه قم کمتر از انقلاب اسلامی نیست

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛  آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری روز چهارشنبه در همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم و نکوداشت مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی، با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت این فقیه بزرگ، افزود:‌ یکی از ویژگی‌های برجسته مرحوم حائری، دغدغه جدی او نسبت به مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بود، و کسانی که می‌خواهند ایشان را شخصیتی منزوی از سیاست معرفی کنند، در حق او جفا می‌کنند.

 رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: شیخ عبدالکریم حائری یزدی معتقد بود زحمت نهضت مشروطه را علما کشیدند ولی بهره آن را بیگانگان بردند.

وی گفت: آن عالم ربانی در متن سیاست حضور داشت، اما در آن شرایط سخت برای حفظ کیان حوزه، رویارویی مستقیم با رضاخان را جایز ندانست تا در آینده مراجع بزرگی چون آیت‌الله بروجردی و امام خمینی (ره) راه او را ادامه دهند.

حسینی بوشهری تأکید کرد: به باور بسیاری از بزرگان، کار مرحوم آیت الله حائری یزدی در بازتأسیس حوزه علمیه قم، از حیث اثرگذاری کمتر از انقلاب اسلامی نبود؛ چراکه اگر حوزه در آن دوران سخت توسط او احیا و حفظ نمی‌شد، نه حوزه‌ای باقی می‌ماند و نه انقلابی شکل می‌گرفت.

وی با اشاره به نقش مرزبانی اعتقادی و دینی علما در طول تاریخ افزود: علمای شیعه حافظان دین، اعتقاد و حتی استقلال سرزمینی ملت‌ها هستند و با ایجاد سدهای مستحکم در برابر جریان‌های باطل، مانع نفوذ شیطانیان در جان و ایمان مردم می‌شوند.

وی با تمجید از شخصیت احیاگر و مردمی آیت الله حائری یزدی ادامه داد: حوزه علمیه قم ریشه‌ای دیرین دارد و سابقه آن به عصر ائمه اطهار(ع) بازمی‌گردد، اما در دوران معاصر، آیت الله حائری با بینش عمیق و مدیریت قوی خود این نهاد علمی را احیا کرد.

حسینی بوشهری با اشاره به شرایط سخت حوزه در دوران رضاخان، یادآور شد: در آن مقطع که بسیاری از نهادهای دینی تحت فشار بودند، مرحوم آیت الله حائری توانست با تدبیر و درایت، حوزه را از تلاطم‌ها عبور دهد و آن را به مرکزی زنده و پویا تبدیل کند.

وی افزود: تفوق علمی آیت‌الله حائری در حوزه‌های نجف، کربلا و سامرا زبانزد بود و فقهای آن دیار به او اعتماد داشتند، در ایران نیز وی شخصیتی شناخته‌شده و اثرگذار بود که نقش بسزایی در تحول حوزه داشت. همچنین، دوران حضور او در عراق نیز نشانگر توان مدیریتی بالای او بود.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مردمی‌بودن، تواضع و سادگی در زندگی شخصی را از دیگر ویژگی‌های مهم مرحوم حائری دانست و گفت: این ویژگی‌ها، الگویی اخلاقی برای همه طلاب و اساتید امروز است.

وی همچنین با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به همایش بازتأسیس حوزه علمیه قم، آن را حاوی نکاتی راهبردی و ارزشمند توصیف کرد و گفت: این پیام افق روشنی را برای آینده حوزه ترسیم کرده و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه امروز با پیام مقام معظم رهبری آغاز شد و تا فردا پنجشنبه ادامه دارد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر