مروری بر روزنامه های چهارشنبه دهم خرداد
روزنامه های امروز، موضوع ادعای فساد مالی در دانشگاه آزاد و همچنین کشمکش میان ولایتی و میرزاده را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که روزنامه ها در لحظات آخر توانسته اند خبر تأیید صحت انتخابات ریاست جمهوری در سال 96 را به خبر اول خود برسانند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ روزنامه ها از دو طیف مختلف، دو تحلیل گوناگون از اتفاقات دانشگاه آزاد بیان کرده اند.
روزنامه های اصولگرا این زمان را زمان حساب کشی خطاب کرده اند.
ماجرا از این قرار بوده است که جلسه فوقالعاده به درخواست چهار نفر از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد و مطابق تبصره یک ماده 11 اساسنامه این دانشگاه، به ریاست علیاکبر ولایتی تشکیل میشود و در این نشست مدارک بسیاری دال بر تخلفات صورت گرفته به نمایش در میآید. از 7عضو حاضر در شورا 5نفر به عزل میرزاده رای میدهند. پس از این میرزاده به همراه یک نفر دیگر جلسه را به اعتراض ترک میکنند اما همچنان جلسه با 5نفر حائز اکثریت بود لذا برای جایگزین میرزاده رای گیری میشود که محمدعلی نوریان به این سمت برگزیده میشود.»
روزنامه جوان نیز در گزارشی با عنوان «رسوایی باندبازها در صحنه دانشگاه آزاد» نوشت: «سالهاست که دانشگاه آزاد را ملک طلق هاشمیها میدانند؛ اکنون هم که دم خروس فسادهای مالی دانشگاه آزاد بیرون زده، قسمهای حضرت عباسی مدعیان بلند شده است. بیش از 35 سال است که از این دانشگاه حسابرسی مالی به عمل نیامده و حالا که رئیس هیئت امنا دستور حسابرسی مالی صادر کرده است، سید حسن خمینی بدون مطالعه اساسنامه دانشگاه آزاد به رئیسجمهور نامه نوشته، میرزاده رئیس برکنار شده بیانیه داده و روزنامههای زنجیرهای - خاندانی هم به دفاع از حریم ناپاک ملک طلقشان برخاستهاند. فسادهای مالی شرکتهای خانوادگی دانشگاه آزاد برملا شده است و آنهایی که واهمه دارند جزئیات بیشتر حیف و میل چند ده سالهشان با شهریههای گزاف دریافتی از دانشجویان بیشتر از این رو شود، به فرافکنی روی آوردهاند، وگرنه یک عزل و نصب و یک حسابرسی آن هم بعد از 40 سال این همه نامهنگاری و هوچیگری ندارد.
با انتصاب علی اکبر ولایتی به عنوان رئیس هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی بود که نخبگان علمی و کارشناسان امیدوار شدند تحولاتی جدی در انتظار مدیریت این دانشگاه است و به زودی با خالی شدن جریان خاص حاکم در این دانشگاه و تغییر در شاکلههای مدیریتی، این نهاد علمی نیز در مسیر تحول علمی و شکوفایی قرار خواهد گرفت. سرآغاز این تغییرات نیز پس از چند ماه به برکناری ریاست این دانشگاه و انتصابات جدید خلاصه شد، برکناریای که تنها پس از چند روز ازسوی برخی مخالفان دارای مطامع سیاسی از درگاه دانشگاه آزاد، زیر سؤال رفت و با القای برخی شبهات که خالی از هرگونه اطلاعات نسبت به مفاد اساسنامه این دانشگاه بود، وجاهت قانونی اخذ رأی در این عزل و نصب را مورد انتقاد قرار دادند.
به گفته علی اکبر ولایتی، وی بعد از انتصاب به ریاست هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی در مسائل متعدد و پیچیده از جمله فسادهای مالی وارد شده است. فسادهای مالی که از زمان حیات مرحوم هاشمی رفسنجانی مطرح بوده است و هاشمی با شنیدن گزارش این مفسدهها، خواستار برخورد با رئیس دانشگاه آزاد پس از انتخابات میشود.»
اما اصلاح طلبان در رویارویی با این خبر شیوه دیگری در پیش گرفته اند.
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «رودررویی ولایتی ـ میرزاده» با اشاره به مناقشه برکناری ناگهانی رییس دانشگاه آزاد ادامهدار شدهاست نوشت: «اختلافات در دانشگاه آزاد که یک ماه پیش خودش را در قالب برکناری حمید میرزاده، رییس سابق دانشگاه و روز یکشنبه با برکناری یاسر هاشمی از سمت ریاست دفتر هیات امنا نشان داد، با انتشار نامه سید حسن خمینی خطاب به روحانی مبنی بر لزوم ورود او به تغییرات دانشگاه آزاد و بعد با مصاحبه دکتر ولایتی، رییس هیات موسس دانشگاه آزاد در خصوص تخلفات مالی دانشگاه در زمان ریاست میرزاده علنیتر شد. حالا میرزاده با انتشار پاسخی به مطلب کیهان به دفاع از عملکرد خود برخاسته است.»
روزنامه آرمان نیز در گزارشی با تیتر «میرزاده سکوت را شکست» نوشت: «برکناریهای زنجیرهای در دانشگاه آزاد که شامل فرزند و نزدیکان آیتالله هاشمی میشود، واکنشهای زیادی را به دنبال داشته است، اما برکناری رئیس سابق این دانشگاه روایت مفصلی دارد، یعنی از 3 اردیبهشت که خبر برکناری میرزاده از ریاست دانشگاه آزاد منتشر شد تا همین امروز اخبار و حواشی این برکناری پررنگ است. میزان انتقادات و ابهامات نسبت به نحوه برکناری میرزاده تا آن اندازه بود که روز دوشنبه آیتا... سیدحسن خمینی که عضو هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد است، در نامهای خطاب به دکتر حسن روحانی رئیس جمهور خواستار ورود او به ماجرای برکناری میرزاده شد. در تحولات دانشگاه آزاد نگاهها به سمت علی اکبر ولایتی چرخید، چرا که او پس از رحلت آیتا... هاشمی بر کرسی ریاست هیات امنای این دانشگاه تکیه زد. او دیروز سکوت خود را شکست و ادعاهایی درباره میرزاده مطرح کرد که البته بدون پاسخ نماند، از جمله اینکه میرزاده به ولایتی گفت: شما مدیر تابع میخواهید. اوهمچنین افزود: در دوران دانشجو 170 واحد زیانده داشتیم. رئیس سابق دانشگاه آزاد درباره موضوعات مطرح شده از سوی ولایتی پاسخهایی را ارائه کرد.زمان زیادی از انتشار ادعاهای ولایتی نگذشته بود که حمید میرزاده رئیس سابق دانشگاه آزاد توضیحاتی درباره اظهارات رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد منتشر کرد که چنین است: «در زمان تصدی اینجانب، دانشگاه قراردادی با شرکت داروسازی بیوسان فارمد زیرمجموعه شرکت دارویی برکت که وابسته به ستاد اجرایی حضرت امام(ره) است، منعقد نکرد و نهایتا چون گزارش تقویم و ارزیابی شرکت دارویی بیوسان فارمد تا زمان مسئولیت بنده در دانشگاه، یعنی ۲/ ۲/ ۱۳۹۶ به شورای اقتصاد دانشگاه نرسید، فلذا اقدامی برای خرید سهام شرکت مذکور اصولا به عمل نیامد. حالا معلوم نیست فساد این قضیه کجاست؟»
سوت پایان انتخابات
همچنین غلامعلی دهقان در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان «سوت پایان به صدا درآمد»، نوشت: «سرانجام شورای محترم نگهبان سوت پایان انتخابات دوازدهم را به صدا آورد و با تأیید صحت آن به تمامی حرف و حدیثهای پیرامون آن خط بطلان کشید. در این باره نکات زیر قابل توجه است.
۱- وجود نهادی که بتواند حرف آخر را در هر انتخاباتی بزند به حکم عقل ضروری است. خوشبختانه در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی چنین پیشبینی ملحوظ و نهاد شورای نگهبان متکفل چنین مسئولیتی است. نهادی که متشکل جمعی از فقها و حقوقدانان مبرزاست.
۲- پس از اظهارنظر صریح شورای نگهبان انتظار میرود تمامی کنشگران عرصه انتخابات اعم از برنده و بازنده به حکم شورا تمکین کنند تا قانونمداری خود را نه در حرف بلکه در عمل هم نشان دهند.
۳- هماینک و با تأیید انتخابات امید میرود سخنانی که طی 10 روز گذشته تحت عناوین رأی حلال و یا حرام و یا تخلفات تأثیرگذار در انتخابات فضای سیاسی کشور پس از انتخابات را متأثرکرده بود تمام شده و جای آن را احترام به قانون و احترام به رأی اکثریت گرفته و همگان بیش از گذشته به تعالی ایران عزیز و رشد و توسعه و پیشرفت کشور فکر کنیم که دوره رقابت به پایان رسیده و موسم همگرایی و وحدت و اجماع برای حل مشکلات جامعه است.
۴- یکی از مهمترین ویژگیهای این انتخابات مشارکت حداکثری مردم بود. مشارکتی معنادار که تمامی اهالی سیاست باید قدرشناس آن باشند. حضوری که نشان از مشروعیت نظام سیاسی موجود دارد و از سوی دیگر این مشارکت نشان میدهد مردم همچنان رجوع به صندوقهای رأی را بهترین راهکار برای رسیدن به مطالبات خود میدانند و همچنین بهترین تاکتیک برای حفظ و یا چرخش نخبگان.
درست است که انتخاباتی دیگر به پایان خود رسید اما این انتخابات و نتیجه آن عبرتهای فراوانی برای صاحبنظران داشت. درسهایی که اگر از آن گرفته شود میتواند چراغ هدایتی برای آینده باشد به شرط آنکه بخواهیم عبرت بگیریم. به قول حکیم طوس:آنکه نامخت از گذشت روزگار - نیز ناموزد از هیچ آموزگار.»