کد خبر: 231386
A
در گفت و گو با دیده بان ایران مطرح شد؛

کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: نه مذاکره با آمریکا نتیجه دارد، نه مذاکره با اروپا/ حمله‌کنندگان به تاسیسات هسته‌ای ایران باید در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه شوند/ با اجرایی شدن مکانیسم ماشه از NPT خارج می‌شویم

سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر این که مکانیزم ماشه، تحریم شدیدتری نسبت به آنچه تا کنون اعمال شده است، به همراه ندارد، به دیده‌بان ایران گفت: دیپلمات‌های ما باید در برابر اروپایی‌ها طلبکارانه برخورد کنند، زیرا پرروتر از این سه کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) خودشان هستند. این رئیس‌جمهور قمارباز آمریکا بود که در دوره قبلی، برجام را پاره کرد. بعد هم قرار بود اروپایی‌ها اقداماتی انجام دهند که ایران متضرر نشود که نه‌تنها این کار را انجام ندادند، بلکه خودشان در کنار آمریکا، تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کردند./ ایران از مذاکره هیچ ابایی ندارد، ولی مذاکره‌ای که نتیجه آن‌چنانی برای ما در پی نخواهد داشت، به چه دردی می‌خورد؟ ما معتقدیم که نه‌تنها مذاکره با آمریکا نتیجه ندارد، بلکه حتی مذاکره با کشورهای اروپایی هم نتیجه‌ای نخواهد داشت

کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: نه مذاکره با آمریکا نتیجه دارد، نه مذاکره با اروپا/ حمله‌کنندگان به تاسیسات هسته‌ای ایران باید در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه شوند/ با اجرایی شدن مکانیسم ماشه از NPT خارج می‌شویم

دیده‌بان ایران؛ محمدحسین خودکار: در حالی که طی هفته‌های اخیر سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان، ایران را تهدید کرده‌اند که در حال تلاش برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) هستند و طبق آخرین خبر رسمی در این زمینه، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرده است که این کشور به همراه شرکای اروپایی خود تا پایان ماه اوت یعنی کمتر از شش هفته دیگر، در صورتی که پیش از آن توافق محسوسی در زمینه مساله هسته‌ای ایران حاصل نشود، مکانیزم ماشه را فعال خواهند کرد، اخیرا لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال اعلام کرده است که اروپایی‌ها به ایران گفته‌اند که اگر حاضر به مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای خود باشد، می‌توانند فعال‌سازی مکانیزم ماشه را به تعویق بیندازند. 

براساس آنچه این خبرنگار روز جمعه (۲۷ تیر) در شبکه اجتماعی ایکس به نقل از منابع مطلع خود نوشته است، «به گفته منابع، در تماس روز جمعه میان وزرای خارجه سه کشور اروپایی و کایا کالاس (مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا) با سید عباس عراقچی (وزیر خارجه ایران)، موضوع تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیزم ماشه ذیل برنامه هسته‌ای مطرح شد. در این پیشنهاد از ایران خواسته شد گفت‌وگوهای هسته‌ای با آمریکا و کشورهای اروپایی را از سر بگیرد و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نیز دوباره آغاز کند. پیشنهاداتی هم در رابطه با محدودسازی ذخایر اورانیوم غنی‌شده مطرح شد، هرچند جزئیات خاصی ارائه نشده است. منابع می‌گویند باید روی شرایط دقیق کار شود.» 

در همین راستا روز یکشنبه (۲۹ تیر) ارگان  اطلاع رسانی  وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز اعلام کرد که ایران و سه کشور اروپایی برای از ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با یکدیگر توافق کرده‌اند.در رابطه با احتمال فعال‌سازی مکانیزم ماشه توسط سه کشور اروپایی  دیده بان ایران با سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت‌وگو  کرده است مشروح گفت و گورا در ذیل می خوانید

1601578_255

مکانیسم ماشه، تحریم شدیدتری نسبت به آنچه تا کنون اعمال شده است، ندارد

در رابطه با احتمال فعال‌سازی مکانیزم ماشه توسط سه کشور اروپایی با سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت‌وگو کردیم و او نیز به خبرنگار دیده‌بان ایران توضیح داد: پرروتر از سه کشور اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) خودشان هستند. زمانی که توافق برجام حاصل شد و آمریکا در کنار این سه کشور این توافق را امضا کردند، این رئیس‌جمهور قمارباز آمریکا بود که در دوره قبلی، برجام را پاره کرد. بعد هم قرار بود اروپایی‌ها اقداماتی انجام دهند که ایران متضرر نشود که نه‌تنها این کار را انجام ندادند، بلکه خودشان در کنار آمریکا، تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کردند. 

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در چنین شرایطی، بسیار جای تعجب است که کشورهای اروپایی، ایران را به فعال‌سازی مکانیزم ماشه و تشدید تحریم‌ها تهدید می‌کنند، در صورتی که آمریکا و اروپا، بیشتر از آنچه تا امروز ایران را تحریم کرده‌اند، چیزی ندارند که ما را تحریم کنند. بنابراین باید هوشمندانه و هوشیارانه با این موضوع برخورد کنیم و با دقت کار را جلو ببریم و از واژه‌هایی مثل مکانیزم ماشه یا اسنپ‌بک هراس نداشته باشیم، زیرا غربی‌ها تا این لحظه هر کاری که می‌توانستند در زمینه تحریم‌ها انجام بدهند، انجام داده‌اند. 

آمریکا و اسرائیل، با حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشتند 

کوثری با تاکید بر این که آمریکا و اسرائیل، با حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشتند، اظهار داشت: این دشمنان ما بودند که مراکز هسته‌ای ما را که تحت بازرسی‌های آژانس قرار داشت و خود بازرسان آژانس گزارش داده بودند که این مراکز مشکلی ندارند، بمباران کردند. در این شرایط، آژانس انرژی اتمی به چه دردی می‌خورد که نمی‌تواند از تاسیسات هسته‌ای تحت نظارت خود محافظت کند و جلوی بمباران آن‌ها را بگیرد؟ این دستگاه‌های عریض و طویل زیر نظر سازمان ملل به چه دردی می‌خورند که نمی‌توانند جلوی نقض قوانین بین‌المللی را بگیرند. 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: حداقل اقدامی که دستگاه‌های بین‌المللی می‌توانند در برابر حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران انجام دهند، این است که این جنایات را محکوم کنند و بعد هم حمله‌کنندگان به تاسیسات هسته‌ای ایران باید در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه شوند. اما امروز اروپایی‌ها به‌جای این کار، ایران را تهدید می‌کنند و گمان می‌برند که ما از چیزی مثل مکانیزم ماشه می‌ترسیم، در صورتی که آن‌ها طبق قانونی که خودشان تصویب کرده‌اند، باید نقض حقوق بین‌الملل توسط آمریکا و اسرائیل را محکوم کنند. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: دیپلمات‌های ما باید بحث‌های حقوقی را از این مسیرها با طرف‌های اروپایی جلو ببرند، هرچند که ما می‌دانیم سه کشور اروپایی به خاطر ترسی که از آمریکا و اسرائیل دارند، هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند، ولی ما باید در چارچوب قانونی که خود این‌ها نوشته‌اند، موضوع را دنبال کنیم تا حداقل افکار عمومی جهان آگاه شوند. به این صورت، همان‌طور که الان در همه کشورها علیه آمریکا و اسرائیل تظاهرات برگزار می‌شود و شعار داده می‌شود، مردم جهان باید علیه سه کشور اروپایی هم شعار بدهند.  

اگر مکانیسم ماشه فعال شود، ایران از NPT خارج می‌شود 

کوثری با تاکید بر این که ایران از مذاکره هیچ ابایی ندارد، به دیده بان ایران گفت: ما مشکلی با مذاکره نداریم، ولی مذاکره‌ای که نتیجه آن‌چنانی برای ما در پی نخواهد داشت، به چه دردی می‌خورد؟ ما معتقدیم که نه‌تنها مذاکره با آمریکا نتیجه ندارد، بلکه حتی مذاکره با کشورهای اروپایی هم نتیجه‌ای نخواهد داشت، زیرا اگر این‌ها می‌خواستند منصفانه عمل کنند، باید آمریکا و اسرائیل را به خاطر حمله به ایران محکوم می‌کردند. در صورتی که آلمان خودش اسرائیل را به حمله به ایران تشویق کرد و هنوز هم مشغول تحویل اقلام نظامی به رژیم صهیونیستی است.  

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این خود آمریکا بود که برجام را پاره کرد و بعد هم اروپایی‌ها به تعهدات خود ذیل این توافق عمل نکردند، خب وقتی چنین اتفاقاتی رخ داده است، دیگر فعال‌سازی مکانیزم ماشه چه معنایی دارد؟ اگر هم اروپایی‌ها اسنپ‌بک را فعال کنند، ایران حتما اقدامات تلافی‌جویانه‌ای انجام خواهد داد که یکی از آن‌ها می‌تواند خروج از NPT باشد. البته خروج از NPT، مرحله آخر و به شرطی است که مکانیزم ماشه فعال شود تا اروپایی‌ها بدانند که ما هم دستمان بسته نیست و اگر آن‌ها اقدامی انجام دهند، ما هم می‌توانیم اقدام متقابل را انجام دهیم. 

محمد+اسماعیل+کوثری

دیپلمات‌های ما باید در برابر اروپایی‌ها طلبکارانه برخورد کنند 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: این‌طور نیست که فقط اروپایی‌ها بتوانند از قوانین بین‌المللی علیه ایران استفاده کنند و دیپلمات‌های ما از این قوانین سر در نیاورند، بلکه کاملا واضح است که اصل حمله کردن به تاسیسات هسته‌ای، خودش اقدامی خلاف قوانین بین‌المللی بود که آمریکا و اسرائیل انجام دادند. اگر دیپلمات‌های ما خواستند که با اروپایی‌ها نشست داشته باشند، حتما باید به دیپلمات‌های اروپایی بگویند شمایی که دم از قوانین بین‌المللی می‌زنید و می‌خواهید مکانیزم ماشه را فعال کنید، در چنین مواقعی کجا هستید؟ چرا به این جرثومه فساد و سگ هار منطقه یعنی رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهید که این همه مردم را در غزه و مناطق دیگر قتل عام کند 

وی در پایان تصریح کرد: دیپلمات‌های ما باید در برابر اروپایی‌ها طلبکارانه برخورد کنند، نه این که هرچه آن‌ها گفتند را قبول کنند. اصلا غربی‌ها چه کاره هستند که این‌طور کشورها را به خاک و خون می‌کشند و هیچ‌کس هم صدایش درنمی‌آید. 

منبع: دیده‌بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر